Situaţie paradoxală la Galaţi: Primăria nu reuşeşte să cheltuie fondurile alocate pentru investiţii

Situaţie paradoxală la Galaţi: Primăria nu reuşeşte să cheltuie fondurile alocate pentru investiţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La începutul anului, autorităţile locale se lăudau că, pentru prima dată, au reuşit să repartizeze 48 la sută din bugetul oraşului pentru dezvoltare (423 de milioane de lei din bugetul consolidat) şi 52 la sută pentru funcţionare (466 milioane de lei) * Cu toate acestea, nicio investiţie majoră nu a fost lansată în prima jumătate a anului


La recenta şedinţă a Consiliului Local au fost aprobate execuţia bugetară pe al doilea trimestru al anului şi o rectificare pozitivă a vistieriei locale. Ca şi în cazul primului trimestru, fondurile pentru dezvoltare au rămas aproape neatinse. Astfel, veniturile la bugetul local de funcţionare s-au realizat în procent de 106 la sută, depăşirea planului datorându-se plăţilor anticipate a dărilor locale. Din cele peste 213 milioane de lei alocate pentru funcţionare s-au cheltuit 178 de milioane. În schimb, la bugetul de dezvoltare din cele 87,4 milioane de lei nu s-au cheltuit decât 28,8 de milioane, adică 33 la sută. Explicaţia autorităţilor este că nu au fost furnizori de plătit pentru investiţii şi nu există plăţi restante. La fel s-au scuzat şi în primul trimestru al anului, când fondurile alocate pentru investiţii s-au valorificat în proporţie de doar 48 la sută. Mai mult, niciuna dintre investiţiile prioritare, votate tot de aleşi, n-a fost demarată! Nu s-au cheltuit integral nici banii luaţi pe credit de la BRD. În vreme ce suma disponibilă la finele trimestrului al doilea a fost de 18,6 milioane de lei, s-au făcut plăţi de 4,3 milioane de lei pentru investiţii.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

Citit 1770 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.