Părerea locuitorilor Galaţiului despre apartamentele vândute de CJ: „Dreptatea socială este doar pe hârtie”

Părerea locuitorilor Galaţiului despre apartamentele vândute de CJ: „Dreptatea socială este doar pe hârtie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aurel Vlad, 55 de ani, muncitor: „Ştiu despre ce este vorba şi nu comentez decizia instanţei. În schimb, pot spune că nu există niciun fel de moralitate aici. Fără bun simţ, fără vreo urmă de respect faţă de restul cetăţenilor. Un cetăţean de rând nu are posibilitatea să-şi cumpere cu aceşti bani o locuinţă. Este bătaie de joc, nimic mai mult. Au cunoştinţe, relaţii şi asta este. Datoria autorităţilor este să fie atente şi să respecte legea. Aşa ar trebui. Păcat că de la a trebui şi până la a face concret ceva în acest sens este cale lungă. Ar trebui ca aleşii noştri, atunci când urmează să ia decizii importante, care vizează banul public, să consulte şi cetăţenii. Este adevărat că, la Galaţi, societatea civilă nu prea mai funcţionează, dar nu ar strica să fim şi noi consultaţi”.

Constantin Nemeş, 70 de ani, întreprinzător: „S-a procedat cam după principiul: ia şi tu, iau şi eu, ia şi celălalt. Nu aşa ar fi trebuit. Transparenţă, licitaţii… Nu merge nimic bine în ţara asta. Mii şi mii de firme îşi încetează activitatea. Nu este deloc bine felul în care se procedează, în general”.

G.S., 71 de ani, pensionară: „Avem de-a face cu mafia intelectuală, din punctul meu de vedere. Sunt aşa multe persoane care trăiesc dintr-un salariu minim pe economie, de ani de zile, şi care nu au loc în astfel de apartamente. Ar trebui date lor, în primul rând. Sunt date unor persoane cu funcţii foarte importante, care au venituri şi de 8.000 de lei, la un preţ infim. Este inacceptabil. Dreptatea socială, la noi, este doar pe hârtie: parole, parole, parole. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Cine este instanţa care a obligat Consiliul Judeţului să vândă apartamentele la acele preţuri: „prietenul meu”, care, la rândul lui, are şi el „mâine” nevoie de aceeaşi hotărâre judecătorească”.

Citit 1292 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.