Primii proprietari cu acte în regulă: CJ Galaţi a vândut trei apartamente cu 150.000 de lei

Primii proprietari cu acte în regulă: CJ Galaţi a vândut trei apartamente cu 150.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei dintre apartamentele-vedetă ale Consiliului Judeţului, disputate în instanţă de către chiriaşi, au deja proprietari. Instituţia a vândut două apartamente cu o cameră şi un apartament cu trei camere, prin Loconfort, unor chiriaşi care au acceptat să achiziţioneze locuinţele la preţul impus de Consiliul Judeţului, stabilit în urma unei expertize a unui evaluator. „Aceşti oameni au acceptat să cumpere apartamentele la preţul de contabilitate. Preţul a fost stabilit de un expert - Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), cea mai competentă autoritate, din punctul nostru de vedere. Conform preţului de contabilitate, apartamentele pornesc de la 37.000 de lei şi ajung până la 63.000-65.000 de lei. Intenţia CJ este de a le vinde la un preţ rezonabil, nu cu 150 de lei”, ne-a declarat Costel Fotea, county-managerul Consiliului Judeţului.

Potrivit conducerii CJ, 12 dintre chiriaşii care au apelat la instanţă pentru a deveni proprietari cu acte în regulă şi-au manifestat intenţia de a achiziţiona locuinţele la preţul stabilit de experţii ANEVAR, iar alţi patru au solicitat o nouă expertiză, evaluatorul fiind stabilit de Judecătoria Tecuci. „Noi am notificat toţi chiriaşii cu privire la acest aspect. Ceilalţi nu şi-au exprimat opţiunea, dacă doresc sau nu la preţul de contabilitate. Până la urmă, şi tăcerea este un răspuns”, a afirmat Fotea.

Dragoş Dănuţ Anghel, directorul Loconfort Galaţi, ne-a spus că societatea pe care o reprezintă a încheiat un contract de prestări servicii cu CJ şi se va ocupa de vânzarea apartamentelor şi întocmirea dcumentelor necesare tranzacţiei.

Citit 6291 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.