Pe aici nu se mai trece! Trotuarele de pe strada Frunzei au fost „furate”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pe aici nu se mai trece! Trotuarele de pe strada Frunzei au fost „furate”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pistele de biciclete trasate pe trotuarele celor mai noi străzi reabilitate nu fac decât să încurce circulaţia pietonală şi să ia în băşcălie bicicliştii


Gălăţenii care au drum pe Oţelarilor – Stadionului – Frunzei – Asachi n-au apucat să se bucure prea mult de trotuarele proaspăt asfaltate şi debarasate de chioşcuri, că s-au şi trezit că traficul pietonal le-a fost restricţionat. Pe trotuare au fost trasate aşa-zise piste pentru biciclişti. În realitate, e vorba de câte două dungi groase, galbene, pictate direct pe trotuar, metodă preluată de actuala administraţie de la cea precedentă, care îşi închipuia că asta înseamnă să amenajezi o pistă pentru biciclişti! Trotuarele de pe Oţelarilor şi Stadionului s-au îngustat considerabil în urma acestei manevre, aşa încât, dacă ar fi să respecte spaţiul rezervat amatorilor de sporturi pe două roţi, gălăţenilor nu le-ar mai rămâne decât să circule în şir indian. Pe strada Frunzei, însă, trotuarul este atât de strâmt, încât nu a fost loc decât pentru o sigură dungă, cealaltă n-a mai încăput. Trotuarul este insuficient chiar şi pentru circulaţia pe două roţi, aşa că amatorilor de plimbare per pedes nu le-ar rămâne decât să facă echilibristică pe borduri!

Bicicliştii sunt nemulţumiţi Nici bicicliştii nu sunt încântaţi de amenajările făcute de Primărie. „Eu n-am văzut nicăieri aşa ceva: pistă de bicicletă marcată pe zebră, cum este acum pe Oţelarilor. Marcajele de pe trotuar sunt total ineficiente. Dacă ieşim la plimbare în grup, atunci nici nu ne putem desfăşura în voie pe două roţi şi îi mai şi încurcăm pe pietoni. Aşa că mergem tot pe şosea, în nesiguranţă. Pistele ar fi trebuit marcate pe şosea”, ne-a spus preşedintele Clubului de Ciclism Galaţi, George Calinovschi, dezamăgit de încercările autorităţilor de a le crea condiţii de circulaţie.

      

Citit 2134 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.