Resmeriţă acuză politizarea ANAF-ului: Onica nu mai este director la Regionala Finanţelor Publice
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Resmeriţă acuză politizarea ANAF-ului: Onica nu mai este director la Regionala Finanţelor Publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Sud – Est, cu capitala la Galaţi, nu mai este condusă de Costică Onica (foto), ci de fostul şef DGFP Vrancea, Eugen Ciorici. Ştirea a venit de la preşedintele PDL, Doruleţ Resmeriţă, care a făcut declaraţia în conferinţă de presă. Acest lucru care a fost confirmat de către Onica, însă acesta a ţinut să precizeze că situaţia creată nu îl deranjează. „Da, am fost director numai şase zile, acum este domnul Eugen Ciorici, de la Focşani. Eu voi fi director executiv. Însă nu mă deranjează că dumnealui a venit în locul meu. Eu am şi probleme de sănătate. Câştigul cel mai mare adus de mine este că niciunul dintre oamenii mei nu va fi dat afară”, ne-a spus fostul şef al DGRFP, Costică Onica.
Cu toate acestea, preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, a mai declarat că doar câţiva băieţi deştepţi şi-au găsit funcţii în noua structură şi se primesc preavize pe bandă rulantă în anumite structuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. "Scopul preavizelor este vacantarea posturilor, astfel încât să vină în loc oameni din afara sistemului, pe criterii politice. Sunt convins că sunt foarte mulţi protejaţi politic de actuala putere care îşi doresc să intre în aceste structuri, dar nu puteau pentru că nu existau posturi vacante. Sunt câţiva băieţi deştepţi din actuala putere politică care au fost prin structurile ANAF-ului, nu mai sunt şi şi-ar dori funcţii de conducere”, a declarat Resmeriţă.

Citit 4695 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 19:16

8 comentarii

 • postat de Astia de la PDL traiesc in alta tara , nu in cea pe care au condus-o pana nu demult !
  Duminică, 11 August 2013 16:09
  5.13.211.***
  Pai mai PDL-isti tupeisti , pai nu voi ati reorganizat ANAF-ul in 2011 , cu ajutorul urmaritului penal Blejnar ? Nu voi ati politizat absolut totul ? S-a mers pana la soferi si casieri ; pana la functionarul de executie de la talpa ! Nu va e rusine sa criticati ceea ce , tocmai voi ati facut ? Sper ca SRI-ul care a prins profesorii la bac , sa scoata si inregistrarile de "aranjare " a examenelor de la reorganizarea ANAF, din iulie 2011 ! Dupa aceea o sa vedem care este adevarul despre politizarea institutiilor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Duminică, 11 August 2013 12:16
  5.13.209.***
  In toata lumea exista numiri pe baze politice. Doar ca, la noi, s-a ajuns la paroxism. An de an, mai ales dupa '89, s-au efectuat in MAJORITATE. De ce nu ne spune PDL-ul ca a hiper-perfectionat tehnica?

  In ceea ce priveste parerile despre asocierea BR-GL-TL, sa nu uitam ca:
  1/ Dupa primul razboi mondial, o data cu folosirea intensiva a aeroplanelor, s-au detereminat in Romania zonele ideale pentru amplasarea unor aeroporturi. Evident, nu politic. Conditia de baza: MINIM 80% zile pe an DIRECTIE CONSTANTA A VANTURILOR. Zile de ceata: sub 20/an; Banda de 25km in jurul Dunarii, a Marii Negre, a cursurilor inferioare a principalelor rauri. La noi, Siretul si Prutul pe ultimii 60km.
  => Imposibil tehnic la noi. Rezolvarea sub presiuni politice = dublarea pretului echipamentelor speciale necesare. Adica neeconomic;
  2/ Tunelul poate fi sustinut daca se va inspecta MARELE TUNEL EXISTENT DEJA SUB DUNARE. Mai exista oameni care stiu despre ce anume este vorba. Avem "hrube" in zona Bisericii Maica Precista si la poalele muntilor Macin vis-a-vis de Biserica.

  3/ BraiGal reprezinta, PENTRU MII de galateni, intrarea in distrugere si somaj a mii de familii intru bunastarea familiei Angelo Miculescu&Nastase (socru si ginere) + marele agricultor din Balta Brailei (omul de curte al Fam. Miculescu&Nastase) incepand cu Abatorul Sendreni. Nu stiu cum s-a musamalizat problema deseurilor de tutun din strainatate depuse in Balta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marin
  Sâmbătă, 10 August 2013 19:16
  79.116.102.***
  Sau la fisa pe platitor, la etajul al 2-lea e o d-na in etate care nu stie sa puna problemele in meseria pe care o practica si nici nu stie sa poarte o discutie in mod civilizat. Fugim de dansa ca de mere acre. Conducerea cum de nu a aflat?! Nu e buna in functia de lucru cu publicul. Daca tot o agreati puneti-o intr-o alta functie dar care sa nu aiba de a face cu publicul. Multumim.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mary
  Sâmbătă, 10 August 2013 12:28
  188.24.196.***
  Proiectul BraiGal - Tulcea a eşuat
  Sâmbătă, 10 August 2013 |

  * cel puţin asta a dat de înţeles, vineri, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, declarând că şansele sunt minime ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Brăila - Galaţi - Tulcea să continue * acesta spune că planul în privinţa realizării unui aeroport rămâne totuşi în picioare, dar că se va căuta o formulă care să privească doar Brăila * "Din punctul meu de vedere, nu avem corespondenţi care să răspundă întocmai promisiunilor pe care le-au făcut", a afirmat Stancu
  După mai multe întâlniri între şefii administraţiilor celor trei judeţe Brăila - Galaţi - Tulcea şi parlamentari, planuri, discuţii, chiar şi aprobarea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea de Jos" atât de către brăileni cât şi de tulceni, se pare că proiectul s-a împotmolit. Cel puţin asta a dat de înţeles, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD. Întrebat în legătură cu stadiul actual al constituirii asociaţiei, acesta a explicat că deşi prioritar pentru el a fost în ultima perioadă proiectul legat de Staţiunea Agricolă, au mai existat, totuşi, câteva discuţii şi pe tema amintită. Cu toate acestea, potrivit lui Stancu, planurile par să se fi năruit la "poarta" gălăţenilor. "Noi avem momentan alte preocupări. Au mai fost nişte discuţii, să vedem dacă atacăm subiectul ăsta legat de aeroport, poate găsim noi o formulă, numai Brăila. Nu avem cum să facem ceva cu cei de la Galaţi pentru că nu avem din punctul meu de vedere corespondenţi care să răspundă întocmai promisiunilor pe care le-au făcut. Să ne facem că vorbim ca să avem ce vorbi? Noi, cei de la Brăila, suntem oameni practici, nu dorim astfel de lucruri. Ştiţi cum e acolo, dacă dai în Gigi ţipă fanii", a declarat sursa citată. Şeful CJ Brăila s-a arătat supărat în special pentru faptul că în ciuda tuturor încercărilor făcute, din cauza lipsei de reacţie a partenerilor, proiectele au fost blocate şi pentru Brăila. "Noi ne dorim foarte mult aeroportul şi ştiţi şi de ce - pentru turismul medical şi turism în general. Ei n-au înţeles un lucru: că noi nu suntem într-o competiţie, ci avem lucruri complementare. Tu ai universitatea, noi avem asta, voi aţi avut Metro, o parte dintre brăileni se duc la Real. Ce, ar trebui să punem o barieră? Eu cred că ăştia sunt oameni care au probleme de gândire", a mai completat Stancu, deranjat.
  Tunel pe sub Dunăre? "Asta e gogomănie, nu e altceva"
  Totodată, Gheorghe Bunea Stancu a dorit să îşi exprime nemulţumirea vizavi de lipsa de interes a gălăţenilor în privinţa implementării proiectului podului peste Dunăre. "Au încărcat toată ţara cu acel tunel. V-am pus şi dumneavoastră întrebarea: dacă erau aşa de benefice aceste subtraversări, tuneluri, de ce nu se fac în Europa, de ce fac toţi din astea la suprafaţă? Pentru că sunt mai ieftine şi mai uşor de întreţinut. Nu este decât cel de sub Canalul Mânecii şi acolo nu au avut încotro. Iar Franţa şi Anglia sunt două ţări care, iertaţi-mă, dar nu se compară cu România. Omul visează, s-a dus pe la ministere, a tras de uşi, dar probabil că erau în vacanţă ăştia şi erau închise uşile sau au uitat să îi deschidă. Asta e gogomănie, nu e altceva. În loc să ne preocupăm să facem podul la care avem susţinerea primului ministru, a Guvernului, intră acum al patrulea proiect... O să intre la negociere cu eventualii investitori pe acelaşi model cum le-am făcut şi pe celelalte, după ce se termină cel cu Comarnicul", a conchis Stancu
  0
  0
  Raportează
 • postat de ministeru de finante
  Sâmbătă, 10 August 2013 08:16
  5.13.211.***
  cu siguranta ar trebui sa inceapa reorganizarea cu testarea profesionala a personalului, iar cei care sunt incompetenti si care primesc salarii mari, cu "spate" la sindicat, cu gura mare, cu nesimtire maxima si indolenta sa fie trimisi in mediul privat unde sa fie remunerati exact ptr. cat si ceea ce fac.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CLI
  Sâmbătă, 10 August 2013 03:31
  62.107.23.***
  Capitala sau resedinta Regionalei Finantelor Publice ? Se vede ca este tare Oprisan ,haide-ti sa-l facem galatean si vom avea la Galati toate structurile regionale (si asa-i mana in mana cu Nica ,galatean numai pentru voturi , interesele le are-n Vrancea natala).
  0
  1
  Raportează
 • postat de cornel
  Vineri, 09 August 2013 21:47
  5.14.50.***
  Nimeni nu pierde nimeni nu castiga !
  Galatiul a dat sediul regional ANAF, Vrancea directorul regional ANAF, Brailla, Tulcea, Buzaul si Constanta celelalte functii de conducere regionale ANAF. Aceasta se numeste descentralizarea ANAF-ului.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Buget
  Vineri, 09 August 2013 19:41
  5.13.157.***
  Sa se mai umble si pe la sefii de serviciu/directorul din Trezorerie. Poate se face o inlocuire si pe la Buget. E jale mare cu sefa de acolo si nimeni nu are curaj sa spuna. In frunte cu sefa ei......
  3
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.