Unde-i mai scumpă viaţa, la Neamţ sau la Galaţi?

Unde-i mai scumpă viaţa, la Neamţ sau la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu numai nouă ni s-au scumpit apa şi canalizarea de la 1 iulie, ci şi nemţenilor, şi tot pe baza unui plan tarifar prestabilit de compania de distribuţie. Nemţenii plătesc 4,41 lei pentru un metru cub de apă potabilă, cu 12 bani mai mult decât noi. Canalizarea îi costă 3,77 lei pe metru cub, în vreme ce noi plătim 2,17 lei. Nu numai aleşii noştri se întreabă de ce ne costă utilităţile aşa scump, ci şi preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărîţă, care a declarat presei locale că nu există o documentaţie care să justifice aceste majorări.

Iarna nu-i ca vara - Gigacalorie fluctuantă

În vreme ce noi, gălăţenii, plătim 247,73 de lei pe gigacalorie, fie vară, fie iarnă, iar majorările preţului energiei termice sunt suportate de la bugetul local, nemţenii au parte de o gigacalorie fluctuantă. Conform deciziei aleşilor locali, în iarnă au plătit 321,12 lei pe o gigacalorie, iar din aprilie şi până la 1 noiembrie gigacaloria le este facturată la preţul de 287,73 de lei.

Facilităţi diferenţiate - Transportul nostru, mai ieftin

Nemţenii plătesc pentru o călătorie cu mijloacele locale de transport doi lei, cu 50 de bani mai mult decât noi. La Piatra Neamţ, printre beneficiarii de transport comun gratuit se numără: persoanele cu handicap grav şi asistenţii şi însoţitorii lor, însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, însoţitorii adulţilor cu handicap auditiv şi mintal accentuat, dar şi beneficiarii de ajutor social care efectuează muncă în folosul comunităţii. Pe lista de gratuităţi îi mai găsim pe elevii care au obţinut premii la olimpiadele naţionale, pe părinţii beneficiari de ajutor social care îşi însoţesc copiii la grădiniţă şi în clasa I, şi pe pensionarii din câteva cartiere ale căror venituri lunare nete se situează sub nivelul salariului minim brut pe economie.

Citit 1546 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.