Durbacă nu rupe pactul cu PSD

Durbacă nu rupe pactul cu PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am două propuneri: pe Eugen Găvan şi pe Anca Ene. Nu pentru şefi de agenţie, deşi ar fi perfect, dar măcar un director adjunct de agenţie”, a declarat miercuri preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă, care a precizat că i s-a cerut CV-urile pentru doi oameni din organizaţie. Consilierul local Eugen Găvan şi consiliera judeţeană Anca Ene sunt deci propunerile organizaţiei gălăţene.

„Eu mă chinui cu aceste două propuneri. Vineri, aşa mi s-a spus de către dna preşedintă Popa, vom avea o întâlnire cu PSD. Sunt în delegaţia de negocieri: eu, Daniela Popa, Piedone şi cu Şereş.”

Durbacă a amintit că partenerii de alianţă le-au promis unul sau două locuri de prefecţi şi nu le-au primit: „Deci nu suntem la guvernare, sigur!” – trage concluzia conservatorul.

„Atâta timp cât n-avem nici un ministru, niciun secretar de stat, niciun şef de agenţie, nu suntem la putere”. Dar „nu suntem nici în opoziţie”, adaugă tot liderul PC. Ceea ce iar nu se poate, să fii cu activul în… două luntri! 

Preşedintele Durbacă a mai declarat că s-a înţeles cu preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, pentru patru funcţii de directori ai serviciilor deconcentrate.

„Până acum, dumnealui s-a ţinut de cuvânt cu ce a promis. Nu mi-a dat cele patru posturi, dar în privinţa altor înţelegeri pe care le-am avut, le-a respectat”, spune liderul conservator, fără să precizeze care sunt înţelegerile celelalte. 

Nici PSD n-a rezolvat „decât în procent de zece la sută sau cam aşa” problema numirii unor directori din PSD, s-a justificat preşedintele Nica, dar a promis conservatorului că „o rezolvă”.

Se pare că prin revendicarea PD-L Galaţi, pe principiul că este la guvernare alături de PSD, a unor posturi (vicepreşedinte CJ, viceprimar de Galaţi şi directori) este posibil ca în locurile unor liberali să prindă  câte un scaun şi PC-ul: „Păi, am discutat. Este ceva indubitabil”, a confirmat Durbacă, declarându-se răbdător… 

Durbacă are răbdare… Mai mult, liderul conservator zice că, dacă preşedintele Nica nu se va putea ţine de cuvânt cu posturile de directori, tot nu va ieşi din alianţă, pentru că „a bătut palma” şi îşi va respecta cuvântul de a rămâne în alianţă cu PSD.

Citit 1544 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.