Promisiuni de un an de zile/ Unde-s locurile de joacă, domn' primar?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Promisiuni de un an de zile/ Unde-s locurile de joacă, domn' primar?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 17 septembrie 2012, în Galaţi, Micro 40, se demola prima baterie de garaje din mandatul primarului Marius Stan. Erau, de fapt, nişte barăci improvizate de locatarii căminelor de nefamilişti C1 - C6. Singura consolare a posesorilor obligaţi să-şi demoleze magherniţele era promisiunea Primăriei că în locul lor va fi instalat locul de joacă refuzat de locatarii blocului C12 din Mazepa. „Imediat ce va fi curăţat pământul, va fi pus locul de joacă. Va fi reamenajat şi spaţiul verde”, ne declara, la acel moment, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. Iată că se face anul de când s-a lansat promisiunea şi locul de joacă nu-i!

În locul barăcilor stau acum parcate maşini, împrejmuite de gardul oribil, care exista şi pe vremea barăcilor. Spaţiul verde cuprinde doar petice de iarbă şi pământ bătătorit. În schimb, în zona imediat apropiată, la intersecţia străzii Caişilor cu Năruja, unde există un loc de joacă mic, vechi şi amărât ca vai de el, am observat că se demolează garaje adevărate, de această dată, cu pereţi de beton. Şi totuşi, unde-i locul de joacă? Primăria ne-a explicat că locul de joacă pregătit nu s-a potrivit pe spaţiul respectiv şi că ar fi ceva probleme juridice cu terenul, care n-ar fi în întregime al Primăriei. Ni s-a spus însă că se are în vedere extinderea şi modernizarea locului de joacă deja existent. Deci altă promisiune…

Şi ca să rămânem în aceeaşi zonă, a garajelor, reamintim că tot primarul Marius Stan le-a promis elevilor Şcolii nr. 29, chiar la deschiderea noului an şcolar, un spaţiu de joacă în locul bateriei uriaşe de garaje. Garajele sunt la locul lor, anul şcolar stă să înceapă, iar locul de joacă ia-l de unde nu-i!

Citit 1332 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.