Viitorul sediu al Primăriei se plimbă cu cortul

Viitorul sediu al Primăriei se plimbă cu cortul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea sediului PSD de pe strada Domnească ar putea fi locul unde se va construi viitorul sediu al Primăriei, după ce actuala  clădire, cândva Grand Hotel, a fost revendicată de mai multă vreme de fostul proprietar deposedat de comunişti – familia Macri.

Astfel, găsirea unui loc pentru o primărie în casa ei rămâne o idee care... se plimbă cu cortul! Ba „la Pastilă”, ba pe Domnească 24, după recondiţionarea ruinei, ba la Hotel Faleza, ba la sediul vechi al Regionalei CFR de pe Domnească.

Peste tot, Primăria a fost urmărită parcă de ghinion. A pierdut în instanţă  până şi sediul folosit de CFR, care a fost înainte de venirea comuniştilor chiar primărie. Revendicată de instituţia primar, clădirea a fost pierdută în instanţă, pe motiv că  a fost cumpărată, în 1935,  din bani publici, iar CFR funcţionează  tot pe bani publici, deci nu s-a schimbat practic proprietarul, ne-a relatat primarul Dumitru Nicolae (foto).

„Instanţa este mai puternică decât urbanismul” – este un slogan cu care primarul  se plânge că ori de câte ori vrea să aşeze undeva un obiectiv de interes public, apar şi revendicările. 

De exemplu, după ce s-a încercat construcţia unei parcări  în zona Gării, foşti proprietari şi-au revendicat chiar acolo terenul, deşi, spune primarul, respectivii şi-au avut proprietăţile ceva mai departe.

„Sunt multe cazuri în Galaţi”. Faptul că nu „s-a tras linie” la Legea 10, a retrocedărilor, pare să facă veşnică această situaţie provizorie, se plânge primarul, care spune că legea e proastă.

Nu putem să nu observăm însă că, majoritari în Parlament şi parteneri de guvernare, social-democraţii nu par să caute soluţii pentru primarii PSD aflaţi în această situaţie...

Citit 1164 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.