Umilirea lui Becali atrage simpatie

Umilirea lui Becali atrage simpatie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Din câte maşini de lux sunt furate în România, câte sunt recuperate?” * „Becali are un suflet extraordinar” * „Gura îi aduce deservicii” * „Atitudinea lui  a scăzut şi partidul în sondaje” *

Scandalul anchetării liderului PNG care, chiar din propriile declaraţii, şi-a făcut singur dreptate, reţinându-i pe hoţii care, la rândul lor, au făcut plângere la Poliţie, a ocupat ieri dimineaţă ecranele televizoarelor.

La Galaţi, liderul naţional nu mai are însă filială de partid: fostul preşedinte PNG Galaţi, Adrian Smărăndoiu, declarase, că, după ce Becali a trecut partidul „în conservare”, a trecut la PC cu 99 la sută din membrii de partid din Galaţi şi Tecuci.

Atunci, liderul local, acum vicepreşedinte al PC Galaţi, nu l-a vorbit de rău pe fostul lui şef, menţionând doar că  „Nu ne-a susţinut niciodată” cu fonduri. Ce declară însă acum?

„Abuz cu legea-n mână!”

„Ştiţi câte telefoane am primit de dimineaţă pe chestia asta? Când am văzut despre ce este vorba mi-am zis: nu se poate!”, ne-a declarat Smărăndoiu.

„Este clar o umilire a lui Becali, modul acesta de anchetă. Poţi să-i faci citaţie, îl chemi la Poliţie, dar ce pericol era pentru statul român ca să facă genul acesta de acţiune, cu mascaţi, cu poliţie?!”

„Ori e vorba de altceva şi nu se spune, caz în care mi s-ar părea un abuz cu legea-n mână! Cei cu Bancorexul, care au prejudiciat economia naţională, un caz extrem, fostele bănci agricole şi fostele combinate care s-au dat, terenuri date moacă, în continuare se practică la fel – astea sunt probleme care afectează toată populaţia, dar n-am văzut descinderi!”

Smărăndoiu vede şi un paradox: „Am văzut nişte hoţi care fac plângere la Poliţie! Interesant! Eu nu ştiu ca sistemul din România să se fi schimbat şi, dacă ai făcut o faptă, dar faci înţelegere cu procurorii, scapi, ţi se dă o altă identitate şi te trimite pe nu ştiu ce vârf de munte… Cum Dumnezeu, tot hoţul de maşini se duce şi face plângere?!”

Cât despre metoda… siciliană a lui Becali de a se… servi singur:  „Nu se face aşa ceva: nu suntem în Orient, suntem în Uniunea Europeană, nu poţi să-ţi faci singur dreptate. Şi, dacă este vinovat, va plăti pentru asta. Dar modul în care s-a acţionat este cel puţin bizar şi deranjant, abuziv”. 

Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, sechestrare pentru furt…

Smărăndoiu recunoaşte că modul abrupt de acţiune al lui Gigi Becali a făcut uneori rău partidului său, însă spune că liderul nu este om rău.

„Am să spun acest lucru întotdeauna – şi eu l-am cunoscut pe acest om de aproape – este un om  extrem, extrem de bun la suflet! Este adevărat că acest gen de declaraţii şi unele acţiuni făcute de dânsul chiar în campanie ne-au prejudiciat”.

„Dar din mediatizarea asta excesivă, s-ar putea chiar să câştige simpatia omului simplu de pe stradă: ăia mi-au furat maşina, i-am pedepsit că mi-au furat maşina şi am fost chit. Nu m-am dus să fac plângere la Poliţie. Sigur, într-un stat de drept nu poţi să-ţi faci singur dreptate, dar să vă spun ceva: prima mea reacţie când m-a sunat cineva, nu dau nume, a fost: domnule, te rog frumos, vorbeşte la Poliţie – statistic, din câte maşini de lux sunt furate în România, câte sunt recuperate? Ştiu nişte cazuri ale unor oameni din Tecuci ale căror maşini au fost furate şi le-au pus sare pe coadă!”

Am întrebat dacă Becali a fost dur în partid. „Nu, are un suflet extraordinar acest om. Dincolo de gura lui, care este aşa cum este…”

„Vă dau cuvântul meu de onoare şi de om: acum doi ani, când a fost explozia aceea a casei de la Smârdan, era ziua mea de naştere şi eram la părinţii mei. Nici nu ştiam de acel caz şi dânsul m-a sunat: «Hai, mă, să ajutăm familia aia!» Şi uite, azi, omul acela are acum casă!”

„Că Becali are şi alt gen de atitudini, e adevărat, le vedem. Şi chestia asta într-adevăr a avut un impact negativ şi asupra PNG-ului în ansamblul lui. S-a văzut în sondaje şi în evoluţia politică”.

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.