Cum o să arate noua Primărie a Galaţiului după o investiţie de peste 11 milioane de euro
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cum o să arate noua Primărie a Galaţiului după o investiţie de peste 11 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O sală polivalentă de circa 150 de locuri, pe înălţimea a două etaje, două ascensoare panoramice şi încă un lift special, atrium de la parter şi până la ultimul nivel, finisaje exterioare cu placaje din piatră naturală şi tencuieli decorative, birouri şi o parcare de 90 de locuri. Aşa va arăta noua Primărie a Galaţiului.

La propunerea primarului Marius Stan, Consiliul Local a votat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, pe anul 2013, la obiectivul “Modernizare imobil strada Domnească nr. 54”. Este vorba despre scheletul din coasta Prefecturii, fostă „Fabrică de Aplauze”, şi centru de afaceri ratat, imobil preluat de la Consiliul Judeţului. De reproiectarea lui s-a ocupat SC Atelier 3D SRL (contract atribuit prin negociere directă), contra sumei de 426.800 de lei fără TVA.

Conform proiectului votat de aleşi, imobilul va avea subsol, parter, şi trei etaje. „Accesul se va realiza din strada Domnească, în holul principal de la parter, unde vor funcţiona birourile de audienţe, biroul unic, registratura, casieria. Zona de la strada Domnească se organizează în jurul unui atrium, care se desfăşoară de la nivelul parterului până la ultimul nivel şi care asigură legătura între toate nivelele. O scară circulară, destinată publicului, va asigura legătura între holul principal de la parter, etajul 1 şi subsolul unde vor se vor amenaja spaţii pentru birouri IT, şi arhivă”, se arată în documentul votat.

„Zona de la strada Cuza Vodă este o construcţie nouă cu regim de înălţime 2S+P+2E, iar subsolul şi parterul organizate pentru parcarea a 90 de autoturisme. Etajele 1, 2 şi 3 sunt destinate birourilor. În centrul clădirii va fi o sală polivalentă de circa 150 locuri. În spaţiul atriumului au fost amplasate două ascensoare panoramice care fac legătura de la subsol până la etajul 3. Pentru accesul la arhivă a fost prevăzut un ascensor special. La exterior, vor fi pereţi cu placaje din piatră naturală şi tencuieli decorative, acoperişul va fi cu terasă circulabilă şi necirculabilă, iar treptele cu gresie antiderapantă sau granit", se arată în proiect.

Noua Primărie va avea centrală termică proprie, alimentare cu gaze, instalaţii de sonorizare în sala polivalentă, sistem de sonorizare ambientală, sistem de supraveghere video, sistem de videoproiecţie, sistem de gestionare a fluxului de persoane-ticketing, iar pentru un microclimat corespunzător vor fi montate ventiloconvectoare în plafonul fals. Valoarea totală a investiţiei este de 49.338.116 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 18 luni.

Citit 4186 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.