Primăria Galați va cheltui 500.000 de euro pentru iluminatul de Sărbători

Primăria Galați  va cheltui 500.000 de euro pentru iluminatul de Sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi primarul Marius Stan promisese că organizează din timp licitaţia, procedura a fost întârziată şi nu vom mai avea lumini de Sf. Andrei, ca în alţi ani


Primăria municipiului Galaţi este pregătită să scoată din bugetul local 2.235.000 de lei, adică aproape 500.000 de euro, pentru iluminatul festiv al oraşului în timpul sărbătorilor de iarnă 2013-2014.

Suma este de aproape patru ori mai mare decât cea pe care a plătit-o anul trecut, prin contract, firmei care a asigurat iluminatul festiv - SC MK Illumination SRL Hunedoara. La finele lui 2012, primarul Municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a declarat nemulţumit de modul în care a fost gătit oraşul de sărbătoare, şi a promis că va demara procedurile chiar de prin lunile aprilie-mai, pentru a nu mai apărea surprize neplăcute. „Instalaţiile ne-au venit mult diferite faţă de ceea ce am comandat! Trebuie spus că toate instalaţiile au fost închiriate, faţă de anii anteriori, când le-am cumpărat şi, la demontare, firma prin care erau cumpărate avea grijă să nu mai rămână nimic din ele. Nu am recuperat nici 20 la sută din instalaţiile de anul trecut, aşa de bine şi cu grijă au fost strânse. Proiectul nostru şi simularea noastră pe calculator însemna lumini în toate cartierele, în toate intersecţiile, dar, din păcate, procedurile, licitaţiile, însemnau mult şi riscam să avem luminatul de sărbători la vară”, a declarat, atunci, Marius Stan.

Contractul scos acum la licitaţie vizează închirierea de ornamente şi ghirlande luminoase pentru pomul de Crăciun şi de instalaţii de iluminat festiv echipate cu LED, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Dar suma prevăzută pentru asta este uriaşă, iar licitaţia nu a fost organizată din timp, conform promisiunii, ci dimpotrivă. Data limită de depunere a ofertelor este 14 noiembrie, iar câştigătorul se va şti abia pe 9 decembrie, când se vor deschide plicurile. Asta, evident, dacă nu vor fi contestaţii. Deci, nicio şansă la lumini de Sfântul Andrei, ca în anii trecuţi, ba nici măcar de Moş Nicolae, pe 6 decembrie.

Motivul pentru care iluminatul festiv are un preţ estimat la 500.000 de euro este, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, faptul că se doreşte să nu mai avem iluminat festiv doar centrul oraşului. În plus, vor trebui să fie aranjate de sărbătoare şi Grădina Publică, şi parcul Rizer.

Citit 4287 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.