Reabilitarea DN 24D Cuca - Vârlezi se lasă aşteptată. Vieţile şoferilor şi ale pasagerilor, în pericol

Reabilitarea DN 24D Cuca - Vârlezi se lasă aşteptată. Vieţile şoferilor şi ale pasagerilor, în pericol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şoferii şi pasagerii care circulă pe DN 24D, arteră rutieră plină de cratere şi valuri, ce face legătura între Cuca şi Vârlezi, mai au de aşteptat până vor putea circula în siguranţă pe drumul naţional care tranzitează judeţul. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu a inclus nici acum, după nenumărate solicitări şi sesizări, DN 24D Galaţi-Bârlad în lista obiectivelor de reparaţii capitale pentru anul 2014.

Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, i-a solicitat ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, un punct de vedere în legătură cu acest subiect. „Având în vedere că investiţiile în sectorul drumurilor naţionale au fost reduse, deşi importanţa economică a zonei ar impune un volum mult mai important la capitolul infrastructură, cu impact în stimularea şi diversificarea mediului de afaceri din Galaţi şi Brăila, precum şi atragerea de noi investiţii în zonă (…), DN 24D reprezintă una dintre axele principale de transport, care face legătura dintre Galaţi-Brăila, Bârlad, Vaslui, Iaşi şi se termină la graniţa cu Republica Moldova. Se află într-o stare avansată de uzură, în mod special pe segmentul care face legătura între localităţile Cuca şi Vârlezi”, se arată în interpelarea adresată ministrului Dan Şova de către deputatul liberal.

Răspunsul ministerului condus de Şova confirmă faptul că judeţul Galaţi mai are de aşteptat până când îi va fi acordată o atenţie ceva mai însemnată. „În perioada 2008-2013, pe acest drum au fost executate lucrări de întreţinere, constând în reparaţii pe suprafeţe izolate (…) CNADNR a propus în proiectul de buget pe anul 2014 şi estimările pe următorii trei ani, fonduri pentru realizarea expertizei tehnice şi ulterior a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie a obiectivului „Reabilitare DN 24D, de la Bârlad până la intersecţia cu DN 26”, urmând ca după aprobarea indicatorilor tehnico-economici să fie cuprins în lista obiectivelor de reparaţii capitale în vederea execuţiei, în limita fondurilor ce vor fi repartizate cu această destinaţie”, se arată în răspunsul transmis de reprezentanţii ministerului condus de Dan Şova.

Citit 2175 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.