Chişinău: Suntem uniţi!

Chişinău: Suntem uniţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plasticianul Iuri Matei, care a avut expoziţie şi la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, ne-a răspuns la telefon, la ora 19,30, din mijlocul manifestanţilor.

„Sunt aici, cu ei, de când au ieşit. Şi nu numai eu, ci şi mulţi dintre intelectualii noştri. Suntem uniţi”.

„Însă tinerii sunt cei care au fost primii. Sunt tineri care stau afară, nemâncaţi de ieri. Acum, la Parlament şi Preşedinţie este Ziua uşilor deschise, că au intrat tinerii până la ultimul etaj. Pe aceste clădiri au arborat drapelul Uniunii Europene şi pe cel al României”.

„Eu mă bucur de ce se întâmplă. Dacă ieri, când am auzit rezultatele, mă gândeam să plec din Moldova, acum rămân aici. Păi, dacă întrebi pe stradă, nici un om din Chişinău n-a votat cu comuniştii, dar ei au câştigat. Alegerile au fost fraudate cu 25 la sută”.

„Acum, oamenii au făcut cordon să iasă poliţiştii de la Parlament şi au strigat «Poliţia e cu noi!». Se ţin cuvântări, a vorbit Nicolae Dabija, primarul Chitroacă a cerut să se renunţe la vandalism… Mai avem Televiziunea, care dacă nu transmite ce e în piaţă, va fi obligată”.

„Împrejurul Guvernului sunt poliţişti, la intrările în Chişinău sunt poliţişti, dar sperăm ca până mâine dimineaţă să se spargă asta, pentru că din ţară toţi vor să vină în Capitală”.

„Acum sunt aici şi părinţi cu copii, se ţin discursuri,  tinerii au format Coaliţia anticomunistă 2009 şi nu ne lăsăm”.

Foto: Unimedia.md

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.