Artiştii păpuşari de la Teatrul „Gulliver” din Galaţi s-au întors de la graniţă

Artiştii păpuşari de la Teatrul „Gulliver” din Galaţi s-au întors de la graniţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie formată din 12 actori ai Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi s-a întors ieri acasă, după ce a stat mai bine de trei ore la graniţa cu Republica Moldova. Erau invitaţi la Chişinău, la Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi „Căciula lui Guguţă”.

Actorii gălăţeni au plecat din Galaţi în jurul orei 11, iar pe la 13 au ajuns la graniţa cu Republica Moldova. După ce au ieşit din România, pe la Punctul de Trecere al Graniţei Oancea (Galaţi-Rutier), artiştii au stat trei ore la graniţa cu Moldova.

Potrivit declaraţiilor directorului Stelian Stancu, decizia de a reveni  în ţară cu delegaţia a luat-o în momentul în care a înţeles că vameşii le vor cere din ce în ce mai multe acte.

„Înainte de a veni rândul nostru, am văzut o altă maşină, cu rulotă, ca a noastră, care a fost descărcată, încet, încet, de toate bagajele, dar care apoi nu a trecut. Nu am văzut maşini cu numere de România care să fi trecut, am văzut în schimb, maşini care veneau dinspre Republica Moldova”.

„Când a venit rândul nostru, vameşii, foarte politicoşi de altfel, au început să ne ceară tot felul de hârtii, tot ne întrebau dacă avem o altă hârtie, parcă aşteptau ceva… Până la urmă, l-am întrebat pe vameşul moldovean dacă vom trece sau nu, iar acesta mi-a spus că nu este indicat să facem acest lucru”.

„Având în vedere că mă sunau prietenii şi îmi spuneau că sunt probleme, am decis că e mai bine să ne întoarcem, pentru că nu pot pune în pericol soarta atâtor colegi de-ai mei. Aveam maşină cu însemnele UE, aşa că nu am vrut să risc să se întâmple ceva”.

Stelian Stancu a aflat, ulterior, că nici alte trupe, din Botoşani şi Bacău, nu au mai plecat în Republica Moldova, la festival.   

Marcel Antohi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi ne-a declarat că „în afara echipajului de la Teatrul de Păpuşi, nu s-a mai înregistrat nici un astfel de eveniment, ieri, la cele două puncte de trecere ale noastre. Şi în cazul actorilor, nu este vorba despre probleme întâmpinate la graniţă, ci de faptul că grănicerii moldoveni le-au recomandat acestora să se întoarcă, ceea ce au şi făcut”.

Marcel Antohi a mai precizat că „în ultima perioadă s-a înregistrat un trafic normal la graniţă”. 

Explicaţii foto:

1 - De când s-a întors, directorul teatrului, Stelian Stancu, vorbeşte non-stop la mobil

2 - Marin Lucică a venit cum a plecat

Citit 1443 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.