Protest spontan al studenţilor din Galaţi, în Grădina Publică

Protest spontan al studenţilor din Galaţi, în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi seară, la ora 19.00, în Grădina Publică au început să apară tot mai mulţi studenţi: fete şi băieţi, moldoveni şi români, toţi declarându-se solidari cu cei care contestă, la Chişinău, în stradă,  rezultatele votului din 5 aprilie.

Studenţii nu au recunoscut sub nicio formă că acţiunea din Grădina Publică ar fi una organizată, pretextând că „am ieşit să beau o cafea, la fântână” sau „să iau puţin aer”…

După jumătate de oră, în faţa fântânii arteziene se aflau în jur de 150 de studenţi. Tinerii agitau steaguri tricolore şi pancarde pe care scria „Chişinău, suntem alături de voi”, „Jos comunismul”, sau alte însemne grafice în care secera şi ciocanul erau tăiate sau aruncate la gunoi.

Lucrurile s-au mai încins în momentul în care tinerii au început să scandeze „Jos comuniştii”, „Libertate”, „Basarabia vrem România” şi când a fost aprinsă o petardă.

Întreaga acţiune de protest a fost urmărită îndeaproape de jandarmi şi poliţişti, unii în uniformă, alţii, în civil. A fost observat, la un moment dat, chiar şi şeful IJP, Fănel Aramă. 

Acţiunea de aseară va fi urmată de cea de astăzi, 8 aprilie, de la ora 11.00, când studenţii intenţionează să organizeze un protest în faţa Universităţii Dunărea de Jos, manifestaţie de această dată organizată şi asumată de Liga Studenţilor şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi.

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.