Politicienii gălăţeni şi-au tras cârciumi la malul fluviului / Pontoane şi restaurante cu briză de Dunăre

Politicienii gălăţeni şi-au tras cârciumi la malul fluviului / Pontoane şi restaurante cu briză de Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă autorităţile au dat dovadă, de-a lungul timpului, de lipsă de viziune şi nu au ştiut să exploateze bătrânul fluviu care tranzitează Galaţiul, politicienii urbei au demonstrat, în schimb, că sunt înzestraţi şi cu spirit de afacerişti, dar, mai important, că sunt dispuşi să înveţe de la străini. În timp ce unii au optat pentru pontoane, alţii au ales să îşi construiască restaurante sau terase pe malul Dunării.

Inspirat de Budapesta

Conservatorul Răzvan Avram (fost consilier local, actualmente director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi) deţine, împreună cu Roberto Avram (fratele său), două restaurante-ponton, ancorate pe Faleza Inferioară a Dunării, în apropiere de Elice. Finul senatorului Eugen Durbacă ne-a spus că ideea de a pune pe picioare o astfel de afacere i-a venit după ce a vizitat Budapesta. Chiar dacă, de-a lungul timpului, Del Mar şi Sun Rice i-au provocat ceva supărări şi palpitaţii (sancţiuni din partea comisarilor de mediu şi riscul de a se scufunda al vasului Del Mar, după o fisură suferită în 2010), Răzvan Avram nu ia în calcul să renunţe la cele două restaurante-ponton, în ciuda faptului că profitul nu mai e ce-a fost odată. „Profitabile nu prea mai sunt acum. Cele de pe mal au mai mult succes, mai mult profit. Noi, la ceva timp, trebuie să le scoatem pe mal, trebuie să le întreţinem tot timpul, ca să nu ruginească. Pe lângă acest lucru, lumea nu prea mai are bani şi, în consecinţă, clienţi nu sunt prea mulţi. Dacă oraşul nu îşi va reveni, o să fie şi mai dificil”, ne-a spus Avram. Fostul consilier municipal a recunoscut că a încercat ca, pe unul dintre pontoane, să organizeze seri de karaoke pentru a-i atrage pe tineri şi adulţi. Chiar şi aşa, clienţii se lasă aşteptaţi.

Un ponton în paradisul păsărilor

De mai bine de trei ani de zile, de când deţine un ponton, împreună cu afaceristul Igor Pârvu, consilierul judeţean Iulian Aramă îşi petrece cele mai multe zile libere în apropierea Deltei Dunării. Vasul „Energia”, cu un etaj, 11 cabine de dormit, băi şi restaurant, pe care l-au cumpărat în urma unei licitaţii şi l-au recondiţionat, se află în Murighiol şi stă la dispoziţia turiştilor care aleg să se relaxeze cu plimbări în Delta Dunării şi nu numai. Şi pentru că politica trebuie „consumată” cu măsură, pe vasul „Energia” îşi încarcă bateriile nu doar membri ai PDL, ci şi ai altor partide.

Nicuşor Ursu a preferat să rămână pe mal

NicNic, unul dintre cele mai impozante restaurante cu terasă de pe Faleza Inferioară a Dunării, îi aparţine consilierului judeţean Nicuşor Ursu. Liberalul este singurul acţionar al localului, iar la restaurant, de multe ori, în vara acestui an fuseseră văzuţi, printre alţii, primarul Marius Stan şi Aurel Vlaicu, city-managerul Galaţiului.

Citit 6141 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2013 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.