Aleşii au decis: Bani publici pentru "găurile" din Parcul de Soft

Aleşii au decis: Bani publici pentru "găurile" din Parcul de Soft
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La scurt timp după ce Consiliul Judeţului a oferit 150.000 de lei societăţii care administrează Parcul de Soft, Consiliul Local a pus şi el pe tavă o sumă similară, pentru acoperirea pierderilor


Apaterm nu e singura societate care înghite bani de la bugetul local pentru acoperirea pierderilor. La recenta şedinţă a Consiliului Local s-au alocat 150.000 de lei, aport în numerar pentru majorarea capitalului social al SC Cons Management Parc de Soft SRL Galaţi. Decizia vine la nici două luni după ce Consiliul Judeţului a luat o decizie similară. Ca şi aleşilor judeţeni, consilierilor locali li s-a explicat că societatea a încheiat anul 2012 cu o pierdere netă de 306.881 lei şi capitaluri proprii negative, fiind în imposibilitatea de a realiza un profit suficient pentru acoperirea pierderilor. Cum CJ şi CL sunt parteneri asociaţi, fiecare cu 50 la sută, au pus umărul şi au dat bani, stârnind nemulţumirea grupurilor PDL din cele două foruri legislative.

Cu ce ne alegem?

Consilierul local PDL Victor Dobrea a întrebat care sunt avantajele de pe urma alocării celor 150.000 de lei. Viceprimarul PSD Florin Popa a explicat că societatea de administrare a Parcului de Soft a fost constituită din asocierea CJ şi a CL, entităţi care au sprijinit această iniţiativă alături de Ministerul Tehnologiei. „De-a lungul timpului, acolo s-a creat acel incubator pentru societăţile care au ca obiect de activitate produsele de soft, IT. Din păcate la ora actuală veniturile pe care societatea de administrare le obţine nu sunt în măsură să susţină şi să suporte toate cheltuielile legate de funcţionare, motiv pentru care CJ a alocat anterior 150.000 de lei, venim şi noi cu suplimentarea aportului la capitalul social cu aceeaşi sumă, ca să le creăm condiţii pentru continuarea activităţii. Cu siguranţă, în perioada următoare va fi nevoie de implicarea noastră şi a celor din CJ pentru a găsi şi alte formule pentru a putea sprijini activitatea respectivului Parc de Soft”, a spus viceprimarul. Dobrea s-a declarat, însă, surprins că activitatea de soft, extrem de profitabilă în general în lume, are pierderi la noi şi a cerut o analiză serioasă, pentru că nu e corect şi cinstit să fie sprijinit Parcul de Soft în detrimentul altor firme care poate au aceleaşi probleme.

Cu două voturi împotrivă, finanţarea a fost aprobată. Conducerea SC Cons Management afirmă că este singurul Parc de Soft din ţara care mai funcţionează. Aici îşi desfăşoară activitatea 30 de firme, care au 300 de angajaţi, după ce aproximativ 15 societăţi au dispărut din cauza crizei.

Citit 2143 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.