Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

* La scurt timp după ce Consiliul Judeţului a oferit 150.000 de lei societăţii care administrează Parcul de Soft, Consiliul Local a pus şi el pe tavă o sumă similară, pentru acoperirea pierderilor


Apaterm nu e singura societate care înghite bani de la bugetul local pentru acoperirea pierderilor. La recenta şedinţă a Consiliului Local s-au alocat 150.000 de lei, aport în numerar pentru majorarea capitalului social al SC Cons Management Parc de Soft SRL Galaţi. Decizia vine la nici două luni după ce Consiliul Judeţului a luat o decizie similară. Ca şi aleşilor judeţeni, consilierilor locali li s-a explicat că societatea a încheiat anul 2012 cu o pierdere netă de 306.881 lei şi capitaluri proprii negative, fiind în imposibilitatea de a realiza un profit suficient pentru acoperirea pierderilor. Cum CJ şi CL sunt parteneri asociaţi, fiecare cu 50 la sută, au pus umărul şi au dat bani, stârnind nemulţumirea grupurilor PDL din cele două foruri legislative.

Cu ce ne alegem?

Consilierul local PDL Victor Dobrea a întrebat care sunt avantajele de pe urma alocării celor 150.000 de lei. Viceprimarul PSD Florin Popa a explicat că societatea de administrare a Parcului de Soft a fost constituită din asocierea CJ şi a CL, entităţi care au sprijinit această iniţiativă alături de Ministerul Tehnologiei. „De-a lungul timpului, acolo s-a creat acel incubator pentru societăţile care au ca obiect de activitate produsele de soft, IT. Din păcate la ora actuală veniturile pe care societatea de administrare le obţine nu sunt în măsură să susţină şi să suporte toate cheltuielile legate de funcţionare, motiv pentru care CJ a alocat anterior 150.000 de lei, venim şi noi cu suplimentarea aportului la capitalul social cu aceeaşi sumă, ca să le creăm condiţii pentru continuarea activităţii. Cu siguranţă, în perioada următoare va fi nevoie de implicarea noastră şi a celor din CJ pentru a găsi şi alte formule pentru a putea sprijini activitatea respectivului Parc de Soft”, a spus viceprimarul. Dobrea s-a declarat, însă, surprins că activitatea de soft, extrem de profitabilă în general în lume, are pierderi la noi şi a cerut o analiză serioasă, pentru că nu e corect şi cinstit să fie sprijinit Parcul de Soft în detrimentul altor firme care poate au aceleaşi probleme.
Cu două voturi împotrivă, finanţarea a fost aprobată. Conducerea SC Cons Management afirmă că este singurul Parc de Soft din ţara care mai funcţionează. Aici îşi desfăşoară activitatea 30 de firme, care au 300 de angajaţi, după ce aproximativ 15 societăţi au dispărut din cauza crizei.

Citit 1868 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 10:57

6 comentarii

 • postat de bijou123456@yahoo.com Vineri, 29 Noiembrie 2013 09:53 89.122.189.*** Link la comentariu
  0
  0

  @Chiar asa?: Nu stiu ce nevoi ai (sau nu ai) dar nu mai lua doar informatiile din articol. Redactorul a fost neinformat: pur si simplu a aflat de o alocare de bani si a impartiat informatia fara sa se documenteze, stiind ca lumea orbeste atunci cand vine vorba de bani. Daca mergea sa vorbeasca cu cineva in masura, sau macar citea pe site-ul oficial, vedea ca este doar o cladire administrata de Consiliul local! Sunt si cateva firme de soft in ea, dar sunt doar chiriasi. Nu mai au facilitatile promise la inceput. In plus, un etaj este al administratorului, iar unul intreg este cu birouri ale Consiliului local. Daca acum consiliul a alocat niste bani pentru o cladire a lor, in care stau si oamenii lor, ce este extraordinar? Cat despre asazisele "facilitati", au fost acordate prin hotarare de guvern. Doar ca acum lipsesc cu desavarsire: se plateste chirie, se platesc utilitati, iar restul (telefon, internet, etc) il pleteste fiecare.
  Mai este in cladire un punct al VA Urechia, o sala de conferinte unde vine crema politica (ministri, delegatii, etc) atunci cand ajung in oras. Comparatia cu Apaterm-ul este una rautacioasa si neprofesionala. Se profita de starea de spirirt data de lipsa caldurii si se fac analogii care sa agite lumea. Si din pacate unii se lasa agitati fara sa gandeasca.

  Raportează
 • postat de Chiar asa? Joi, 28 Noiembrie 2013 17:15 5.13.167.*** Link la comentariu
  2
  0

  Pentru@ins
  Nu ne-ai convins cu peroratia dumitale! Nu avem nevoie de parcuri de soft! Nu avem nevoie de facilitatile oferite ce Cons Management! Cine a stabilit facilitatile si subventia pentru aceste firme de soft sa raspunda! Nu din banii publici! Daca sunt asa de valoroase, aceste 30 de firme sa se autosubventioneze!

  Raportează
 • postat de un ins... Joi, 28 Noiembrie 2013 13:18 89.122.189.*** Link la comentariu
  2
  3

  Scopul infiintarii Parcurilor de Soft a fost exact acesta: stimularea firmelor de soft sa produca, prin acordarea unor facilitati. Facilitatile nu pot fi acordate altfel! Daca ar gasi cineva o solutie, ca sa aiba asa un profit (fara a investi el nimic) incat sa poata oferi altora facilitati, ar fi mai tare decat cunoscutul specialit Rugina. Nu are rost sa punem la rand parcul de soft cu Apaterm sau altii, chiar daca are conducere numita pe criterii politice. Asta e moda atunci cand esti in subordinea CL, si nu se fac exceptii. In schimb, pentru linistea sufleteasca, ne putem gandi la rezultatele firmelor de profil ce activeaza aici. Ne ajuta pe fiecare ceea ce fac ei: in administratie, invatamant, telefonie, contabilitatea, etc. Este tot o investitie ptr toti. Sa depindem intotdeauna doar de firmele de'afara?
  Si ca sa nu para ca sunt subiectiv: nu lucrez la Cons Management si nici nu am vreo culoare politica. Doar incerc sa fiu obiectiv.

  Raportează
 • postat de goia Joi, 28 Noiembrie 2013 12:59 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  5

  Daca lucrurile stau asa cum le explici atunci consider ca orice activitate care nu functioneaza ptr. ca nu este bine administrata, trebuie sa se defiinteze Sub nici o forma nu poate fi subventionata de autoritati adica de noi, ptr. ca asa s-a ajuns sa fie directori cu sute de milioane de lei la societati care de fapt sunt pe faliment(ex.APATERM).

  Raportează
 • postat de un ins... Joi, 28 Noiembrie 2013 10:51 89.122.189.*** Link la comentariu
  5
  2

  @goia: daca faci o verificare/informare, vezi ca nu e vorba de o "societate de SOFT" asa cum ai scris tu, ci de o societate care administreaza o cladire, care este Parculd e soft. "societatile de Soft" sunt chiriasi in aceasta cladire. Cons Management este doar un administrator: nu face soft si nu are nicio legatura cu asta. Prin legea de infiintare a Parcurilor de Soft din tara (ptr ca la inceput au mai fost - ex Bacau) s-a stabilit ca vor asigura facilitati ptr firmele de soft. Facilitatile nu se pot da decat daca este si o subventie. Daca la inceput se plateau doar utilitatile, acum se plateste si chirie. Daca tot se merge in paguba, insemna ca plata chiriei nu acopera celelalte costuri, asa ca s-a ajuns la necesitatea de alocare a sumelor din articol. Alte facilitati.... nu prea mai sunt. Acum in oras gasesti locatii mult mai ieftine si mai avantajoase.
  Dar sa ne dam cu parerea in mod neavizat, e usor....

  Raportează
 • postat de goia Joi, 28 Noiembrie 2013 08:47 193.230.156.*** Link la comentariu
  1
  7

  Daca facem o verificare sigur la aceasta societate de Soft este rubedenia cuiva de la conducere ptr. ca daca personalul din acst parc ar fi capabil, in IT ar castiga foarte bine, daca sunt neaveniti si incompetenti de ce trebuie primaria si consiliul sa -i finanteze?? Dar , cum APATERM, si nu numai, da faliment iar directoarea are un salariu de 250 de milioane vechi ce sa ne mai mire.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.