„Latifundiarii” din Consiliul Judeţului Galaţi / Aleşii cu cele mai multe terenuri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

„Latifundiarii” din Consiliul Judeţului Galaţi / Aleşii cu cele mai multe terenuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Politicienii cu state vechi în Consiliul Judeţului deţin cele mai multe suprafeţe * Argeş, Oituz, Braşov sau Covasna sunt doar câteva dintre zonele în care aleşii judeţeni au investit în imobiliare


Politicienii gălăţeni din Consiliul Judeţului nu s-au sfiit să investească în imobiliare, chiar şi în anii puternic marcaţi de criza financiar-economică. Nu mai puţin de şapte aleşi din forul legislativ judeţean deţin, singuri sau împreună cu doamnele din viaţa lor, între trei şi şase terenuri intravilane, extravilane sau agricole, conform propriilor declaraţii de avere.

Iulian Aramă, şase terenuri în Galaţi şi Argeş

Democrat-liberalul Iulian Aramă este, de departe, cel mai bine „dotat”, din punct de vedere imobiliar, dintre cei 32 de consilieri judeţeni (preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi nefiind luaţi în calcul deoarece cotidianul nostru a publicat, deja, un articol complet privind averile celor trei şefi ai CJ). Familia fostului director general al Electrica Galaţi deţine nu mai puţin de şase terenuri, dintre care cinci intravilane şi unul agricol, situate în municipiul Galaţi, în comunele Tuluceşti, Smârdan şi Vânători, din judeţul nostru, şi un altul în Dâmbovicioara, judeţul Argeş. Conform declaraţiei sale de avere, Iulian Aramă deţine, în proporţie de 100 la sută, două terenuri intravilane şi unul agricol, soţia sa – un altul intravilan, iar împreună sunt titularii a alte două terenuri intravilane, situate în municipiul Galaţi şi judeţul Argeş. Iulian Aramă a investit în imobiliare în anii 2007, 2008 şi 2011, conform declaraţiei sale de avere, un teren fiind achiziţionat în anul 2007, trei în 2008, iar două în anul 2011.

Democrat-liberalul este membru în Comisia de buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială a Consiliului Judeţului.

Viorica Sandu, cu loturi la Oituz şi Săcele

Social-democrata Viorica Sandu, director economic în cadrul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, deţine, împreună cu soţul ei, nu mai puţin de patru terenuri intravilane, dintre care două în Galaţi, iar alte două în Săcele şi Oituz, conform declaraţiei sale de avere. Doamna de fier a PSD din Consiliul Judeţului a achiziţionat cele patru terenuri în anii 2002, 2003 şi 2009, înainte ca ţara noastră să fie puternic lovită de criza financiară. Viorica Sandu este preşedintele Comisiei de buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială din cadrul Consiliului Judeţului.

Eugen Zaharia a preferat Covasna

Eugen Zaharia, directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, deţine, împreună cu soţia sa, nu mai puţin de patru terenuri intravilane, trei dintre acestea fiind cumpărate, iar unul obţinut printr-un schimb, conform declaraţiei sale de avere. Trei dintre terenuri se află în Galaţi, iar un altul în Covasna. Eugen Zaharia este secretar al Comisiei de buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială.

Prosperitate şi în „casa” PNL

Liberalul Nicuşor Ursu, omul de afaceri care patronează restaurantul Nic-Nic de pe Faleza Inferioară a Dunării, este unicul proprietar a trei terenuri intravilane situate în Galaţi, achiziţionate în anii 1991, 2002 şi 2003. Consilierul judeţean deţine un teren de 5.012 metri pătraţi, unul de 1.072 de metri pătraţi şi unul de doar 39,6 metri pătraţi. Consilierul judeţean este preşedintele Comisiei juridice, pentru administraţie publică locală, de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de cooperare interinstituţională a Consiliului Judeţului. Tot trei terenuri deţine şi colegul său de partid, Emil Ţuicu, directorul RAR Galaţi, dintre care două agricole (de un hectar şi 3,74 de hectare) şi un altul intravilan, de 700 de metri pătraţi, obţinut prin concesiune, toate în judeţul Galaţi. Emil Ţuicu este secretar al Comisiei de buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială.

Fideli Moldovei

Câte trei terenuri deţin şi democrat-liberalul Aurel Zamfir şi conservatorul Gheorghe Dima. Conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul Consiliului Judeţului, cei doi consilieri judeţeni deţin, împreună cu soţiile, terenuri în judeţul Galaţi, cel din urmă beneficiind şi de unul în Bacău. Ambii consilieri judeţeni fac parte din Comisia de analiză privind administrarea şi gestionarea patrimoniului, investiţii, lucrări publice şi de refacere a monumentelor istorice şi de arhitectură, Gheorghe Dima având şi calitatea de secretar al comisiei.

13 consilieri fără pământ

Dacă unii dintre aleşii judeţeni se pot lăuda că deţin câte trei, patru şi chiar şase terenuri, peste zece consilieri judeţeni nu au nici măcar un metru de teren intravilan, extravilan sau agricol. Nu mai puţin de 13 aleşi judeţeni nu au investit, până la acest moment, cel puţin pe hârtie, în asemenea bunuri imobiliare. În această postură se află nu doar proaspăt-aleşi ai Consiliului Judeţului, ci şi membri ai unor partide care nu se află la primul mandat în forul legislativ judeţean.

Magdalena Gaiu (PNL), Petru Florinel Gasparotti (PC), Simona Daniela Hapeci (PP-DD), Gigel Istudor (PSD), Gabriela Munteanu (UNPR), Petrişor Nicolae Potec (PDL), Iulian Marian Şerban (PSD), Nataliţa Buruiană (PC), Liviu Adrian Butunoi (PDL), Octav Buţurcă (PSD), Carmen Pintilie (PSD), Cătălin Ungureanu (PP-DD) şi Costel Anghel Căluean (PDL) sunt aleşii judeţeni ai gălăţenilor care, conform declaraţiilor de avere, făcute publice, nu au nici măcar un metru pătrat de teren.

Este posibil, însă, ca eventualele terenuri să fie trecute pe numele firmelor, în cazul în care cei enumeraţi mai sus deţin societăţi comerciale.

Citit 3575 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2013 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.