Investiţii cu surprize / Când va fi gata strada Basarabiei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Investiţii cu surprize / Când va fi gata strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vestea bună este că segmentul de stradă cuprins între intersecţia cu strada Traian şi intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1948 va fi redat circulaţiei auto * Vestea proastă este că porţiunea dintre intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1948 şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc rămâne închisă până la primăvară din cauza şinelor de tramvai care trebuie înlocuite


Lucrările de modernizare a arterei Basarabiei, între bulevardul Coşbuc şi strada Traian, lucrări care au în vedere refacerea căii de rulare a tramvaiului, a parapeţilor şi a carosabilului, ar fi trebuit să se termine la începutul lunii decembrie. Cel puţin aşa anunţa Primăria Galaţi la finele lunii septembrie, când au demarat investiţiile. De ce ne-a fost frică, nu scăpăm! Strada Basarabiei va avea nevoie de şine de tramvai noi, pe o porţiune de 200 de metri lungime, iar licitaţia va face ca lucrarea să fie terminată în întregime abia la primăvară. Vestea bună este că, potrivit lui Radu Dinu, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei, tronsonul cuprins între Traian şi Anul Revoluţiei 1948 va fi redat traficului auto.

Marcaje refăcute

Ieri, potrivit Primăriei Galaţi, pe strada Basarabiei se făceau marcajele rutiere pe segmentul cuprins între intersecţia cu strada Traian şi intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1948, segment care urmează să fie redat circulaţiei auto chiar de azi. Din păcate, segmentul dintre intersecţia cu strada Anul Revoluţiei - intersecţia cu bulevardul George Coşbuc va rămâne închis până la primăvară, când se va face şi înlocuirea şinelor de tramvai pe tronsonul cu pricina. „Circulaţia se va face pe ruta Basarabiei - Libertăţii - Movilei – Coşbuc sau Basarabiei - Libertăţii - Căpitan Vasile Panu – Coşbuc. Intersecţiile Basarabiei cu Libertăţii, Basarabiei cu Posta Veche, Basarabiei cu Războieni, Basarabiei cu Nicolae Alexandrescu vor putea fi circulate de mâine, după finalizarea marcajelor rutiere”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Strigător la cer!

În urmă cu o lună, autorităţile locale luau în calcul cu teamă că şina de tramvai de pe tronsonul cuprins între Coşbuc şi Poşta Veche, pe o lungime de aproximativ 200 de metri liniari, s-ar putea să nu mai poată fi refolosită. Temerile au devenit certitudine: şina care ar fi trebuit să reziste 40 de ani, este degradată, conform expertizei efectuate. „Deşi în acte linia de tramvai are 13 ani, arată de parcă ar avea 60! Va fi schimbată şi pentru că trebuie organizată o licitaţie, vom intra cu lucrarea în iarnă, urmând să fie gata la primăvară”, ne-a declarat Radu Dinu.

Conform indicatorii tehnico-economici aprobaţi de aleşi, cheltuielile estimate ale investiţiei vor creşte de la 2,2 milioane la peste 3,4 milioane de lei, bani de la bugetul local. Problema este că pentru căldura oraşului Primăria a fost nevoită să ia banii de investiţii şi reparaţii şi să-i dea la Apaterm. Aşa că nu se ştie cum şi de unde vor fi luaţi banii pentru şina de tramvai.

   

Citit 3531 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.