Sortarea şi tratarea gunoiului stârnesc dispute în Consiliul Judeţului Galaţi

Sortarea şi tratarea gunoiului stârnesc dispute în Consiliul Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Construirea, în apropierea oraşului, a unei staţii de sortare şi a alteia de tratare mecano-biologică a deşeurilor, în cadrul proiectului de 53 de milioane de euro, care urmează a fi implementat în judeţul Galaţi, a stârnit polemici în şedinţa ordinară Consiliului Judeţului, de la finele săptămânii trecute. Democrat-liberalii au solicitat conducerii CJ să identifice o altă suprafaţă de teren pentru construirea celor două staţii, departe de oraş, şi nu în vecinătatea municipiului, aşa cum se doreşte la acest moment. „În anul 2004 s-a găsit o soluţie nefericită de amplasare a staţiei de epurare în apropierea municipiului Galaţi şi a râului Siret. Nu cred că este normal să mai aducem un poluator, cu atât mai mult cu cât este o zonă inundabilă. Eu cred că trebuie să ne gândim de 10 ori înainte să amplasăm aceste lucruri în apropierea Galaţiului pentru că nu numai noi vom suferi. Sunt pentru implementarea acestui proiect, dar soluţia este complet greşită”, a afirmat consilierul judeţean Ion Ştefan. Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv, care va implementa proiectul privind managementul integrat al deşeurilor, a afirmat, în schimb, că locaţia nu va putea fi schimbată, respingând amendamentul grupului PDL. „Aici, pe această locaţie pe care abia am găsit-o pe harta municipiului Galaţi, se vor construi o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică, nu platforme ecologice de gunoi, nu altceva. Lucrurile sunt atât de înaintate încât proiectul este aproape de finalizare. Pe data de 21 noiembrie, am avut întâlnire reprezentanţii Comisiei Europeană, ne-au mai cerut câteva lămuriri, după care să ne dea ok-ul să începem licitaţiile", a explicat vicepreşedintele CJ.

Reamintim că, la finele lunii septembrie, aleşii locali şi-au dat acordul pentru trecerea în administrarea Consiliului Judeţului a unei suprafeţe de 5,3 hectare de teren intravilan cu scopul construirii celor două staţii prevăzute în proiect.

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Galaţi", în valoare de peste 53 de milioane de euro, presupune construirea unei staţii de transfer şi a unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor, în municipiul Galaţi, care se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, un depozit conform şi o staţie de sortare a deşeurilor la Valea Mărului, dar şi o staţie de transfer la Târgu Bujor, tot în valoare de circa 18 milioane de euro. Proiectul mai prevede, printre altele, achiziţionarea unor maşini de transportare a gunoiului, unor pubele şi containere, de circa 10 milioane de euro.

Citit 1472 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.