Licitaţie fără niciun ofertant: Primăria caută cauzele surpării Falezei

Licitaţie fără niciun ofertant: Primăria caută cauzele surpării Falezei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Licitaţia pentru expertiza tehnica şi studiu hidrogeotehnic pentru bulevardul Marii Uniri, zona Elice, a fost reluată la sfârşitul lunii trecute, întrucât la primul anunţ nu s-a prezentat niciun ofertant. Contractul, estimat la 280.000 de lei, are ca obiectiv identificarea motivelor instabilităţii terenului şi surpării continue a Falezei Superioare. Potrivit caietului de sarcini, se urmăresc lucrări de ridicare topografică şi realizare a modelului digital al terenului, lucrări de investigare geofizică, lucrări de foraj şi instalare sistem de monitorizare geotehnic, lucrări de foraj şi instalare sistem de monitorizare hidrogeologic şi lucrări de laborator. Cea de a doua licitaţie urmează să se încheie pe 13 decembrie, anul curent.

Citit 1884 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 18:07

9 comentarii

 • postat de un idiot care plateste taxe
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 15:00
  185.26.182.***
  Spre corecta informare:
  - pana in anii '63-'65, facultatea hidro (amelioratii si constructii hidro) era pe la Galati. Apoi a luat si scoala tehnica de topo de la Tecuci si s-a mutat la Iasi. In prima faza, sectia de amelioratii a fost atasata Institutului Agronomic. Constructiile Hidro si Topo la Institutul Politehnic, fac. constructii. Ulterior, s-a infiintat Fac. Hidrotehnica cu sectiile Constructii si Instalatii Hidrotehnice si Imb. Funciare. Din 1967, sectia CIH a devenit CH si avea sectiile Constructii Hidro - baraje, noduri hidroenergetice, regularizari de rauri si porturi cu 5 ani. Sectia IF avea doua grupe irigatii-desecari si pedologie-ameliorare terenuri. Din 1969 (cand am intrat acolo) sectia CH dura 5 ani cu 40 locuri, sectia IF dura 4 ani cu 80 locuri din cauza inundatiilor din '69-'70.

  De ce anume aceasta precizare? Din cauza formarii profesionale, notiunile tehnice prezentate de Dl. Stroila sunt nu numai amestecate ci si deplasate tehnic si terminologic. De la ing. A. Saligny a ramas proiectul de amenajare cheu de la vama la cheul international pe o structura speciala (anii 1870-1890). Colectorul de pe Domneasca-Traian-Balcescu au o structura speciala.
  - fac. IF lucra pe camp, cu o conducta sau drum la 5km una de alta. Cu santuri deschise si baraje de pamant. IELIF Galati avea 250 de proiectanti si 3000 de muncitori. Asa ca platforma Covurlui a ajuns sa coste de 5 ori mai mult (DS-uri) pentru a plati oamenii cu de doua ori salariul normal. Banii de la ministere;
  - fac. CH avea sectiile -a- CH, Reg.rauri, porturi si -b-Alimentari cu apa, canalizari si statii de epurare. Adica, ACSE era specializata sa lucreze in localitati, cu 3 conducte cunoscute sau nu pe metru. In 40 de ani de proiectare am invatat sa adun toate datele necesare. Ca sef de proiect prin multe zone din Galati, le cam stiu pe vrfeo 80% din zonele publice.

  Asa ca, in calitate de proiectant CH-ACSE -, in 1978 al conductei de apa DN 600mm de pe faleza si pana la primul accident tehnic din 2010 - NU A EXISTAT SI NU EXISTA NICI O PIERDERE datorata acesteia. S-au inlocuit 80ml in zona sensibila cu conducte semielastice cu durata de viata a - imbinarilor - de 125 de ani. Este drept. Calculul si Calitatea conductelor IN ORASE este specialitatea CH si nu IF. Nu seamana calculul conductelor sub circulatie cu santuile de pe camp.

  Sfat: inainte de a va mai preciza pozitia, solicitati primariei sa va puna la dispozitie cele 6 - 7 proiecte realizate de IPJ / Proiect SA in timp in zona, analizati fisele tehnice ale forajelor GEO (cele la 12 - 14m) din anii 55 (DSAPC) - 75 (IPJ) si 2009 - 2010 - 2011 - 2012 (SC PROIECT SA). Pana atunci, va sugerez sa va abtineti de la calificative aferente altor specialitati tehnice sau in necunostinta de cauza.

  Este suficient ca fostul secretar de partid de la ICMRSG, ex-director amestecator de la IGSIC -tov. ing. Rotariu face si ajuta la distrugerea muncii adevaratilor specialisti care au realizari IN INTERIORUL ORASULUI. NU IN COMBINAT - PE BANI FARA NUMAR, NU PE CAMP - PE BANI DE 3 - 5 ORI MAI MULTI DECAT ERA NECESAR. Nu ca noi, pe bani la max. jumatate din necesar. Si inca nu s-a daramat prea mult in aceste conditii.

  Sanatate.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Vineri, 06 Decembrie 2013 18:46
  92.82.178.***
  L a m u l t i a n i SARBATORITA a ZILEI ! L a m u l t i a n i , sa traiesti cu numele NICOLETA I Sa-ti de a DUMNEZEU sanatate si mantuiri. Sa te bucuri de bucuria si fericirea celor dragi. Sa iubesti si sa fii iubita.Sperante implinite,o cariera desavarsita si-un DESTIN FERICIT !
  Cu pretuire , Mihai STROILA
  2
  1
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Vineri, 06 Decembrie 2013 18:30
  92.82.178.***
  Sunt inginer constructor,specialitatea IMBUNATATIRI FUNCIARE / CONSTRUCTII HIDROTEHNICE cu oarece studii,autorizari si atestate obtinute in peste 30 ani de activitate profesionala ,am habar de ce se vorbeste aici.
  Privesc poza de mai sus, pun mana la ochi si ma rusinez,o spun cu toata sinceritatea.
  Nu pot sa stau locului, nu pot sa tac.Trebuie sa exprim tot ce am in inima, acesta este motivul pentru care comentez Nu pot sa fiu si sa nu fiu in acelasi timp, sa simt si sa nu simt.Nu,nu este vorba de frustrare.
  Deunazi priveam coplesiti de sentimentul de jena provocat de aceasta greseala sau de acest rasunator insucces de a stapani un banal fenomen de tasare provocat de o pierdere superficiala de apa continua si constanta in timp.Priveam ,cum ziceam, impreuna cu o somitate zonala si nu numai,somitate ce a condus tehnic proiectarea si executia amenajarilor hidroameliorative din Moldova peste 40 de ani.Priveam si ne priveam tacuti cu reticenta de clipa si ne faceam ca nu intelegem cum o g r o a p a in mijlocul drumului din buricul orasului a devenit o problema locala.Priveam in tandem cu inginerul Gheorghe LUPOAIE,despre el este vorba, pentru care fac in memoria sa,o revelatie tarzie,dintr-o colectivitate care-si frusteaza oamenii destepti si de valoare si isi cinsteste imbecilii.
  Priviti si dumneavoastra...! Sase ,sapte cu mapa si vorba, unde o fi cel cu sapa si fapta...? E inca vremea lor, e timpul in care neamprostia si suficienta, tupeul cu deficit de bun simt ca atuuri ale numitilor, pe ce criterii DUMNEZEU stie, ca pe cel profesional in niciun caz,si a alegerilor de tot felul.
  Am mai spus de cateva ori.Este o g r o a p a provocata, s-a vazut la lucrarile recent terminate, de pierderile de apa de la conductele din zona parcului de la Elice si conducta paralela cu Dunarea ce urca in zona Hotelului Vega. Asta este cauza. Efectul este tasarea si produsul g r o a p a vedeta. Solutia este identificarea pierderilor, izolarea si remedierea defectiunilor ce le provoca .Dupa cum lesne se observa in g r o a p a scurgerile usoare ce proveneau de la conductele perpendiculare pe Faleza au incetat .Continua sa fie active pierderile de la conducta paralela cu fluviul ce vine de undeva de la Palatul Navigatiei.Sunt scurgeri care pot sa fie tinute sub control prin lucrari simple bazate pe efectul FILTRULUI INVERS si a DRENULUI CU DUBLA FUNCTIONARA (drenare verticala si orizontala).Sunt lucrari ce tin de A B C-ul hidrotehnicianului cu un pic de carte si ceva experienta.Nu am pretentia ca asta este cea mai buna solutie,dar este o solutie.
  Pasul trebuie facut, fara complicatii cu specialisti ai orasului.Prima indrazneala necesara e aceea de a crede si folosi resursa uman-intelectuala si de executie cu experienta si pricepere. Caci principala racila a administratiei locale este confuzia de valori profesionale, dar nu le confundam cu niste valori reale, ci le confundam intre ele.Rau este ca generozitatea poate fi si o buna afacere,afacere ce ne face sa dam mereu si mereu din groapa in groapa.Din aceasta cauza am ajuns unde se vede in fotografie.Halal sa ne fie!


  Hotel
  1
  5
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 06 Decembrie 2013 13:51
  89.137.136.***
  da da interesanta poza dna Onofrei..Ti se face rau cand vezi ca se intampla cate o treaba de asta prin oras si incep cei de varsta a3a de la primarie si consiliu a se aduna la taifas foarte grijulii cui paseaza problema. Pana o astupa pe asta cei de la tara ar fi astupat 10 gropi cu caruta cu bolovani.Adica, mai serios si mai constiincios e un taran decat un politician local trecut de a 7a varsta.La tara daca ar apare o groapa pe ulita imediat "nea Gicu" ar arunca o caruta de pietroaie si o roaba de pamant si e ca noua.

  Ptr guvernarea locala:
  Treceti pe ordinea de zi,faceti o sedinta extraordinara cu calcule si formule de genul E=mc2, faceti un proiect de fezabilitate, supuneti la vot, gasiti o firma sa repare, gasiti o a doua firma de rezerva ca prima abandoneaza lucrarea la jumate, dati in judecata prima firma ca a abandonat lucrarea , stai ca la a2a firma angajatii nu si-au luat salariul si muncesc cand bate vantul afara si hooopa ne trezim ca e 2015 si gaura nu e finisata si mandatul se termina...Dar stai ca traiesti 1000 ani si mandate mai vin asa ca nu e graba :)

  Stiti ptr ce a aparut gaura aia ? Ptr politicienii corupti si cu IQ de bibilica.
  2
  1
  Raportează
 • postat de domnul domn
  Vineri, 06 Decembrie 2013 13:30
  89.136.186.***
  pina rezolva pe asta ,mai pleca o bucata si in dreptul parcului viva se vede pe trotuar
  0
  2
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Vineri, 06 Decembrie 2013 13:25
  185.26.182.***
  Proiectul prevedea consolidarea-refacerea colectorului intre spatiul verde - trotuar pana la tunelul de control intre scari si carciuma. S-a interzis atunci dezafectarea tribunei. S-a realizat de Vilceana doar 11m din insemnand jumate din trotuar-cele doua benzi de urcare si jumate din banda 2 de coborare. Mai trebuiau facuti 10m in parc si 14 la vale colector (spre Dunare) dar nu s-au dat banii pentru executie. Zona care s-a spart ulterior de trei ori a lucrat Vega si Eco-sal-ul.
  Proiectarea a costat 60.000 si lucrarile realizate - inclusiv conducta magistrala de apa DN600 cu fonta ductila originala , camere de vane etc., 1.400.000 . Mai trebuiau 800.000.
  0
  3
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 06 Decembrie 2013 13:01
  82.137.11.***
  dar sa nu curga apa, ca degeaba, daca sunt infiltratii.
  Tot noi platim banii, unde este garantia la lucrare. Ce firma a lucrat? valceana? vega?
  0
  1
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Vineri, 06 Decembrie 2013 12:56
  185.26.182.***
  In frunte cu tov. Aurel Vlaicu, toti cei care au intocmit si promovat aceasta "gaselnita" vor trebui sa plateasca cei 2,8 mld lei vechi pentru ca, asa cum am mai aratat cu alta ocazie pe aceeasi tema, SE CUNOSC CAUZELE, EXISTA UN PROIECT FINANTAT DOAR 30%.

  Cauze:
  -a- spargerea colectorului de lucratorii YAPI care au semnalizat capatul colectorului de refulare ape uzate conventionale de la SP 13 Iunie printr-o palplansa care a distrus coama colectorului (urmata de interventia VEGA cu acel tub HOBAS de sectiune 1/4 din normal, prin cu timpane de beton de calitate si etansare facute "in orb";
  -b- conducta veche de apa de alimentare a zonei de jos - port otel DN150mm care a fost interceptata de chesonul statiei de pompare. Aceasta coboara pe Rosiori, trece prin incinta Bisericii Maica Precista si este atat de abandonata, ca nimeni nu stie exact traseul. Doar ca, desi abandonata, apa care s-a scurs din ea a blocat vreo 8 luni continuarea lucrarilor de constructii.

  Totul este si simplu si clar. Doar ca trebuie terminat un proiect existent, dar nu se mai pot trage bani din studii si alte "cercetari, monitorizari si urmariri stiintifico-fantastice.

  @ovidiu62 : natura terenului pana la adancimea de -15m - umpluturi diverse nu corespund solutiei - lapte de ciment -. Bani arucati in vant. Numai instalatiile de voal de etansare ar costa o avere. Cine o va plati?
  0
  5
  Raportează
 • postat de ovidiu62
  Vineri, 06 Decembrie 2013 12:08
  81.89.11.***
  Injectie cu lapte ciment,asta este solutia.
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.