Prima licitaţie a anului în Cantemir / Cine vrea să facă agricultură pe „moşia” lui Bunea Stancu?

Prima licitaţie a anului în Cantemir / Cine vrea să facă agricultură pe „moşia” lui Bunea Stancu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi începe anul cu o licitaţie publică pe „moşia” preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în coasta cartierului Cantemir. Atenţie însă, nu e vorba de o licitaţie pentru construcţia de locuinţe, pentru vreun complex sportiv ori pentru amenajarea utilitară sau urbanistică a zonei care nu are de niciunele, ci de o licitaţie cu strigare pentru atribuirea contractului “Închiriere teren arabil în suprafaţă de 592,5 de hectare, proprietatea publică a municipiului Galaţi, situat în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila”. Terenul face parte din cele 1.000 de hectare care pe vremea premierului Adrian Năstase au fost transmise, prin Hotărârea Guvernului nr. 512 din proprietatea privată a statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Galaţi. Primăria, cu votul aleşilor locali care au aprobat în luna noiembrie a anului trecut caietul de sarcini al licitaţiei, vrea să închirieze în scop agricol cele 592,5 de hectare, pe o perioadă de cinci ani, preţul de pornire fiind de 500 lei/hectar/an. Licitaţia va avea loc pe 7 ianuarie 2014. Asta nu e însă tot.

Încă 300 de hectare scoase la bătaie

La ultima şedinţă de Consiliu Local din 2013, s-a mai aprobat un caiet de sarcini, în vederea închirierii prin licitaţie publică, pe o perioadă de cinci ani, a terenului în suprafaţă de 300 de hectare, proprietatea publică a municipiului Galaţi, situat în cartierul Dimitrie Cantemir, extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila. În raportul de specialitate al hotărârii se aminteşte că, tot prin hotărâre de Consiliu Local, a fost aprobat şi caietul de sarcini privind închirierea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 592,5 hectare, situat în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila, pe o perioadă de cinci ani. „Motivat de faptul că în prezent nu există un proiect în derulare privind amenajarea urbanistică - construcţii blocuri, complex social sau altele destinaţii - şi pentru a da o valoare economică acestei diferenţe de 300 de hectare, propunem organizarea licitaţiei publice privind exploatarea acestui teren”, se arată în document. Conform caietului de sarcini, terenul arabil de 300 de hectare va fi închiriat tot pentru agricultură, pe o perioadă de cinci ani, începând cu data încheierii contractului. Preţul de pornire a licitaţiei propus este de 500 de lei hectar/an agricol, urmând ca în luna ianuarie a fiecărui an chiria să fie indexată de drept cu indicele preţurilor de consum (total) comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Altfel spus, mai urmează o licitaţie, tot pentru agricultură, în Cantemir. Şi, astfel, chiriaşii din Cantemir se vor simţi ca pe tarla! Şi cine ştie dacă nu le vom lua faţa fermierilor brăileni cu o producţie record la hectar!

Citit 4167 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2014 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.