Mii de contracte ilegale încheiate de Apă Canal / Reţelele paralele de alimentare cu apă, amendate de ANRSC

Mii de contracte ilegale încheiate de Apă Canal / Reţelele paralele de alimentare cu apă, amendate de ANRSC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 8.000 de contracte de branşament individual, încheiate între Apă Canal şi cetăţeni, de către reprezentanţii societăţii, au fost declarate ilegale de către experţii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Într-un raport transmis Prefecturii, la finele anului trecut, conducerea ANRSC precizează că „a fost constatată o acţiune de amploare cu peste 8.100 de contracte individuale încheiate de operator în municipiul Galaţi la nivel de apartament, aceasta fiind precedată de eforturi financiare importante din partea proprietarilor pentru crearea unor reţele paralele de alimentare cu apă în condominii, altele decât cele existente şi aflate în proprietate comună, acţiuni desfăşurate sub îndrumarea S.C. Apă Canal S.A. Galaţi”.

Conducerea ANRSC a transmis reprezentanţilor Prefecturii că „soluţia iniţială, propusă şi aplicată de către de S.C. Apă Canal S.A. de a furniza apă potabilă prin relaţii directe cu proprietarii de apartamente şi având la bază branşamente create distinct de branşamentul imobilului este nelegală, iar echipa de control a A.N.R.S.C. a constatat aplicarea de către operator a unei astfel de soluţii greşite în aria administrativ-teritorială a municipiului Galaţi”.

Citit 6005 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2014 16:55

23 comentarii

 • postat de craescu mitica
  Joi, 24 Iulie 2014 15:18
  5.13.206.***
  am un contract de bransament individual cu apa canal !! facut dupa reguli impuse de ei !!! ei imi schimba apomentru pe care m-au pus sa il cumpar cu unul cu citire prin unde radio !! in procesul verbal de montare se specifica clar ca actualul apometru e proprietatea apa canal !!! Se fura apomentru si tot eu sunt tras la raspundere adica sa cumpar unul nou cu unde radio !! si la montarea primului apometru nu mi sa mai inapoiat apometru cumparat din banuti mei !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de VIITORUL NOSTRU ......ESTE FANTANA DIN SPATELE BLOCULUI........
  Luni, 06 Ianuarie 2014 08:40
  78.96.254.***
  Si totusi este atat de simplu.

  Daca un numar prea mare de consumatori s- ar bransa individual si ar deveni buni platnici , totodata si clar platnici pe ce au consumat, pericolul pentru APA CANAL ar deveni major si iata de ce :

  - bransarea se face pe reteaua APA CANAL si nu dupa intrarea in bloc. Prost !! Foarte prost !!!

  - pierderile vesnice din reteaua carpita si ca vai de capul ei a lu' APA CANAL cui se vor mai imparti . Noilor bransati , cu instalatii si contoare noi ? Imposibil.

  - Asa ca toti care ati fi investit , renuntati la bani, daca nu vreti sa primiti si amenzi din partea ANRSC si treceti fain frumos in " tarcul majoritatii galatenilor prosti " unde atat de cainatul APA CANAL ,poate rasturna pe facturi despersonalizate hardaie intregi cu datorii din pierderile lor pe care sa le platiti voi.

  SOLUTIA : - Actiuni in instanta cat mai multe impotriva celor care v-au avizat si aprobat lucrarile de bransare. Solicitari de daune interese . Plingeri penale contra ANRSC, vizand neretroactivitatea actelor normative.
  0
  2
  Raportează
 • postat de costi
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 12:41
  5.13.204.***
  Apa Canal nu pierde foare multa apa. Cele mai pierderi sunt reprezentate de furturile din blocuri, unele chiar involuntare (de exemplu, cand robinetul picura, fara sa declanseze apometrul). Problema e ca Apa Canal vrea locatarii sa se certe intre ei, si eventual sa plateasca bunii platnici si pentru hoti, decat sa-si miste ei dosurile si sa faca controale.
  1
  0
  Raportează
 • postat de teo
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 07:52
  5.13.158.***
  Aceasata capuse numita APA_CANAL sa dea explicatii publice privind pierderile de apa din reteaua urbana iar primaria sa ne explice de ce dupa ce in anii anteriori "a batut din pinteni" pentru contracte individuale la reteaua de apa si de tewrmoficare,acum s-a intors si se contrazice. Doresc sa va reamintesc ca atat APA-CANAL cat si APA-TERM sunt in subordinea administratiei locale si reprezinta o importanta (daca nu cea mai importanta !!) sursa de venit.In situatia prezentata de articol se deduce clar ca Primaria Galati nu doreste rezolvarea odata si pentru totdeauna a separarii rau platnicilor de cei care sunt constiinciosi si isi achita facturile la zi.Iar acest ANRSC se dovedeste (asa cum au spus-o si alti inaintea mea) a fi o gasca de banditi in slujba altor banditi !
  0
  6
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 20:44
  5.13.175.***
  Aici este ceva cu schepsis.Astia de la ANRSC care de fapt iau niste salarii foarte grase sa apere interesele consumatorului simplu dar nu o face preferind sa-si apere comisioanele grase pe carele primesc de la producatori distribuitori incearca sa destepte pe cei de la APA CANAL.Adica astia de la Galati au facut o greseala acceptind ca bransamentul sa se faca inaintea vanei blocului in care locuieste cel care si-a realizat bransament propriu.Deci bransamentul legal acceptat de hotii de la ANRSC este bransamentul dupa vana generala pentru ca dobitocul care isi face bransament propriu sa suporte si furturile de pe casa scarii unde locuieste.Pentru ca stie fiecare ca niciodata cei cinstiti nu plateau cit aveau pe apometre.Trebuiau sa suporte si diferenta care nu aparea intre apometrul blocului cu apometrele din apartamente plus 10 la suta nu stiu ce pierderi din instalatie.Deci aici au gresit astia din Galati.Au scapat 8000 de buniplatnici de sub control si acum APA CANAL nu le poate deocamndata baga pe git nu stiu ce pierderi de pe instalatii sau diferente care nu se platesc pe casa scarii.
  0
  7
  Raportează
 • postat de v
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 17:00
  5.13.172.***
  Si totusi nu inteleg ce-i f*** grija pe cretinii de la aneresece cum contorizeaza Apa Canal apa la blocuri. De ce oare nu-i doare capul si de gaze sau curent ?!?

  Pentru doritori: putem face macar cateva mii de petitii (ideeal ar fi 8000) direct pe saitul comunistilor de la aneresece : http://www.anrsc.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=57
  2
  5
  Raportează
 • postat de ion de la raion
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 16:14
  5.13.209.***
  Doamna/Domnisoara Corina Dobre ! La multi ani si Dumneavoastra !!!

  Care-i scopul articolului ? Ca informare, in mod sigur, nu e !!!

  Totusi, care-i noutatea ? Care-i smecheria cu acest avorton de articol de presa ? S-a mai sesizat o data ANRSC-ul in legatura cu situatia din Galati, in afara sesizarilor pe care le stim deja ?

  Oameni buni, nici legea nu ne ajuta, dar si presa galateana este paralela cu fenomenul ... Nu tu date, nu tu articole de lege, nu tu nimic. ANRSC-ul a declarat ilegale contractele. Si ? Este un copy/paste prost dintr-un articol de anul trecut sau cum ? Sau este vreo "vrajeala" menita sa-i intimideze pe cei 8100 de bun-platnici ?


  VA PROVOC SA NE EXPLICATI !!!

  AVETI CUVANTUL !!!!

  Iar dupa ce ne explicati ce-i cu intoxicarea asta, daca vreti intr-adevar sa dati dovada de buna credinta, expuneti si situatia orasului Cernavoda (care-i cam cat doua cartiere ale Galatiului), unde s-a putut rezolva situatia cu contracte individuale in interiorul codominiului !!! HAIDETI, INTERESATI-VA SI FACETI PRESA CA LUMEA !!!

  FITI PROFESIONISTA DOAMNA/DOMNISOARA CORINA DOBRE, CE NAIBA !!!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Marieta
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 13:57
  89.136.1.***
  Domnilor ziaristi, nu mai scrieti despre aceste ineptii ale ANRSC. Apa-Canal Galati a procedat foarte bine ca a realizat bransamente individuale si contracte individuale, chiar daca acei proprietari au suportat cheltuielile instalatiilor si taxele percepute. Acum ei sunt siguri ca au apa rece, iar Apa-Canal isi primeste banii pe facturile trimise. Numai procedand in acest fel Apa-Canal va putea fi o unitate rentabila. Din cauza rau-platnicilor nu trebuie sa sufere toti acei care inteleg sa-si achite datoriile la timp. Acest exemplu ar trebui sa-l urmeze si APATERM.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Marieta
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 13:54
  89.136.1.***
  Domnilor ziaristi, nu mai scrieti despre aceste ineptii ale ANRSC. Apa-Canal Galati a procedat foarte bine ca a realizat bransamente individuale si contracte individuale, chiar daca acei proprietari au suportat cheltuielile instalatiilor si taxele percepute. Acum ei sunt siguri ca au apa rece, iar Apa-Canal isi primeste banii pe facturile trimise. Numai procedand in acest fel Apa-Canal va putea fi o unitate rentabila. Din cauza rau-platnicilor nu trebuie sa sufere toti acei care inteleg sa-si achite datoriile la timp. Acest exemplu ar trebui sa-l urmeze si APATERM.
  1
  9
  Raportează
 • postat de MARGELATU
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 13:39
  151.46.173.***
  In toata aceasta perioada cand s-au dat cele 8100 de aprobari pentru bransamente individuale la apa rece unde au fost nemernicii de la ANRSC..Vreun jegos din astia a locuit vreodata in cartierele din Galati unde se aducea apa cu cisterna sau are vreo mama batrana si bolnava care nu poate cara apa pentru gatit de la cisterna,darmite pentru WC sau spalat.De ce ANRSC nu s-a sesizat cand le-a intrerupt acestor oameni dealtfel cei mai multi buni platnici apa rece din cauza ca sunt luati la gramada cu cativa dobitoci care nu-si platesc facturile din obisnuinta.Unde este acel SANIPID care actiona pe vremea comunistilor sau cum s-o mai numi acum,sa vedem este normal ca oameni sa nu aiba apa la WC si pentru spalat.Nu se creaza adevarate focare de infectii oprind apa rece?
  1
  8
  Raportează
 • postat de pacificatorul
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:34
  5.13.142.***
  Problema e ca acesti salariati ai statului , pe banii nostri , in loc sa gandeasca la ceva nou ,mai comod e sa ramana ca in vechime . cum ramane cu cei buni platnici in cazul restantierilor la intretinere . Mai bine sa stam in intuneric fara caldura , fara apa , poate vor sa se desfiinteze si centralele de apartament . Ar trebui sa infiintam o asociatie paralela la ANRSC ,care sa ne apere drepturile .
  1
  8
  Raportează
 • postat de Apa curge la vale
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:34
  5.13.214.***
  Mai Fresnescule nu te mai da smecher pe deasupra norilor.Ce vrei, sa batem din palme.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sila
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 11:59
  5.13.186.***
  Mai fratilor,cand e vorba de furat,dragii nostri alesi.imediat voteaza o lege,sau guvernul da o ordonanta de urgenta,cum sunt cele privitoare la marirea salariilor managerilor la stat, nu cu cateva procente, ci cu 2500-3000%(golaneala pe fata, pentru ca,clientela politica din consiliile de administratie,sa ridice si astia salariul managerului pentru 4 sedinte de cate doua ore,si nu o suma mica ci 10-15000 de euro pe luna),sau cea privind marirea salariilor primarilor,(influenta penalului Dragnea) nu cu cateva procente ci cu 30%,ca de vin alegerile si bietii primari sunt ,cam saracuti.Cand e vorba de prostime,ii doare undeva, si se impiedica de ANRSC,ce-o mai fi si asta,cand totul de poate corecta ,daca unul din alesii nostrii,face o propunere in acest sens,in doi timpi si trei miscari. nu ,domnule,in loc sa individualizam consumul,si fiecare sa plateasca ceea ce consuma,(si daca nu plateste se sisteaza livrarea}trebuie sa ramanem la metode comuniste,sa fim la gramada,si sa sufere si cei care sunt la zi cu plata.Aici ,mai intervine o problema,in sensul ca este afacerea cuiva cu influenta bineinteles,care trebuie sa monteze contoare cu citire de la distanta,(ceva asemanator,golanelii cu repartitoarele)care nu se pot monta decat unul pentru o scara,si de aia nu se poate individualiza consumul.Niste hoti ordinari pe toata linia.Sa vedem daca preia problema vreun ales galatean si sa rezolve dracului prb asta de doi lei.
  0
  5
  Raportează
 • postat de costi
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 11:47
  5.13.151.***
  Contractele sunt ilegale pentru ca s-a dat o lege acum cativa ani care prevede ca in fiecare cladire sa se incheie un singur contract pentru caldura si apa. (si apoi locatarii sa imparta intre ei cheltuielile) Eu nu inteleg cum gazul si curentul, internetul si altele se pot plati individual, dar apa nu...sau poate vom ajunge sa le platim si pe alea la comun.

  Problema e ca stau intr-un bloc de hoti unde era apa calda 50 de lei mc. De ce sa ma intorc la comun? Cine ii opreste pe astia din furat? Chiar trebuie ca in mileniul 3 sa ne sapam fantana in spatele blocului?
  0
  10
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 11:45
  92.85.154.***
  Sunt bolnav psihic, handicapat, avortat in sant, fiu de catea in calduri impreunata cu un muflon beat din Radu Negru din Braila. Sunt conceput intre vagoanele trenului Regio Buzau ---Galati si deci...va rog sa ma intelegeti ca sunt retard mintal ca mai tot neamul nostru de la maimuta si pana la noi, toata gloata si gloabele ce poarta numele de rahat: FRESNESCU sunt toti cretini, dobitoci, jeguri penale, trantori, puturosi, lenesi, asistati-social, derbedei betivi de crasme ieftine, vagabonzi si taraie ogheala!!! Astia suntem noi, neamul lui Fresnescu! O adunatura de zoaie si spurcaciuni!!!
  Am uitat sa mentionez ca luna asta nu am primit medicamentele compensate si nici indemnizatia de handicapat. Va rog sa ma credeti ca delirez in crize din cauza creierului meu care mi-a ajuns in colon si incep sa-l elimin ...kacandu-l in closet cu diaree! Poate aveti niste porc ramas de la Craciun, sau orice incepe cu "P", ca sa bag si eu ceva in gura. De exemplu ...monezi ale statului Boswana sau statiunea din Croatia....Sau, daca binevoiti, puteti sa-mi bagati voi galatenii cata carne vreti in frigider si-n gura mea! Va multumesc dragi galateni! Voi mi-ati facut mereu suferinta mai usoara si frigiderul mai plin.
  Va respect galatenilor ca nu aveti si voi un retard ca mine care sa se se dea in stamba ca BOUL!!!
  4
  3
  Raportează
 • postat de Costi
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 11:17
  5.13.167.***
  Din datele problemei, logic ANRSC ar fi trasa la raspundere pt. neglijenta in serviciu,vor fi procese in care se vor cere daune de cca. 8 mil lei .Ce e mai grav , se vor face ferfenita tevile comune care, noi de-ar fi, vor duce la inundatii de necontrolat in urma sudurilor de rebransare.
  Prefectura poate face demersuri la guvern pentru rezolvarea situatiei fara rebransari prostesti si procese. Nu suntem chiar ultimul oras din tara.
  0
  8
  Raportează
 • postat de gigi contra
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 10:53
  5.13.232.***
  Dar cum pentru cei ce stau la case se pot face bransamente individuale, iar pentru cei de la bloc nu. Cei de la ANRSC sunt o adunatura de incompetenti. Ce treaba are modul de furnizare a apei reci sau calde cu faptul că e ilegal. Ori se furnizează apa printr-o teava, ori prin patru (dar fiecare cu ceas fara pierderi), cred ca e acelasi lucru. Problema e că nu mai au ce fura si pierderile trebuie plătite de ei. HUO INCOMPETENTILOR
  0
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 10:10
  5.13.168.***
  Toti care au contracte individuale sunt cu plata la zi,nu platesc furtul administratorilor,platesc direct societatii,sunt siguri ca banii ajung la Apa-Canal....
  1
  14
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 09:46
  79.116.96.***
  Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice - A.N.R.S.C. este instituție publică de interes national,cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și are ca scop reglementareași monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atributiile sale, în conformitatecu prevederile Legii nr. 51 din 2006, republicată. O structura anacronica ,contrara ori carei gandiri de descentralizare ,de piata libera , de libertatea cetateanului si chiar ai institutiilor de a-si ale modul dorit de colaborare contractuala . Sunt platiti pe banii contribuabililor ca sa ia masuri impotriva contribuabililor ...Aceasta agentie emanata din comunism ,ar vrea ca modul de convetuire comunisto-bolsevic ,sa se pepetueze la nesfarsit in Romania. De acolo ar trebui inceputa restructurarea si reducerea parazitilor sugatori din banii contribuabililor.Ii ....... gandul cum primesc,de la cine si cum platesc eu apa ,caldura etc .Mai bine ar face totul pentru a se incheia contracte individuale ,in caz contrar si "Apa Canal" va lua calea "Apaterm".
  1
  11
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 08:24
  5.13.238.***
  NU CRED CA CEI PESTE 8OOO DE CETATENI CARE AU INCHEIAT CONTRACTE CU SOC. APA CANAL SE VO'R LASA INTIMIDATI SI VA TRECE DIN NOU LA ASOCIATII SA PLATEASCA CA LA TURMA SA NU STIE CE PLATESC!! TRAIM IN CAPITALISM SI INTR'0 NOUA ECONOMIE DE PIATA!!
  0
  15
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 08:15
  5.13.238.***
  DLOR. DELA ANRSC! CINE SUNTETI DE FAPT?? FUNCTIONATI CUMVA PE BAZA UNUI ORDIN DAT IN CARTIERUL BUCURASTEAN!? NU CONDAMNATI SOCIETATEA APA CANAL GALATI DEOARECE FUNCTIONEAZA PE BAZA PRINCIPILOR ECONOMIEI DE PIATA CAPITALISTA ASA CUM AU DORIT TOTI ROMANII LA REVOLUTIA DIN 1989 UNDE AU MURIT OAMENI CA NOI SA TRAIM LIBERI SI DEMOCRATIC SA NE DEBARASAM DE DOGMELE COMUNISMULUI CAND TRAIAM TOTI IN TURMA!!!!! EU, VREAU SA TRAIESC LIBER SI SA-MI PLATESC INDIVIDUAL PE BAZE LEGALE - CONTRACTE INCHEIATE CU TOTI FURNIZORII DE UTILITATI, ASA CUM PLATESC GAZUL, CURENTUL ELECTRIC ETC. ETC....CHIAR DACA TRAIESC LA BLOC!!! NU CRED CA CEI PESTE 8OOO DE CETATENI CARE AU CONTRACTE LEGALE CU SOC. APA CANAL SE VO'R LASA INTIMIDATI SA SE INTOARCADIN NOU LA ASOCIATIA COMUNISTA ADICA TOTI IARASI LA TURMA SA PLATIM ESCROCHERIILE SI FURTURILE CA PROSTII!!!??
  0
  16
  Raportează
 • postat de Atenție și la paușal, scoateți apometrele dacă ași trecut, dacă nu plătiți diferența dată de apometre și paușal.
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 08:01
  92.86.69.***
  Atenție la paușal, o doamnă în vârstă de la bloc a trecut la paușal cu consumul de apă caldă și apă rece pentru a plăti mai puțin în urma reclamei și insistenței administratorului de bloc. A trecut un an și vine controlul de la apă-canal cu toată șleahta și pune biata femeie bătrână să plătescă toată diferența de apă citită pe apometre ce nu au fost scoase pentru a fi puse țevi de trecere în locul lor....deci a apărut o diferență de la paușal și apometre sesizată de ,,organele de control'' și acum are de plătit diferența dintre paușal și apometre ce a funcționat, 140 metri cubi de apă caldă și 210 apă rece la prețul de azi, preț ce s-a mărit față de acum un an când a intrat la paușal. Sărmana femeie nu a avut bani pentru instalator să scoată apometrele și acum plătește, ,,paușalul mai economic''.
  0
  8
  Raportează
 • postat de jan
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 07:25
  5.13.228.***
  Daca sunt ilegale sa se explice de ce .In aceasta situatie refacerea retelei s-o plateasca cine a propus , respectiv a aprobat aceste proiecte ca proprietarul a platit si 1200 lei pentru o instalatie pana la etaj 4.
  Dar sunt vinovati si desteptii de la ANRSC care s-au trezit in la spartul targului sa traga un semnal de alarma. Tot Galatiul stia de aceste lucrari.
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.