Biruri locale / Cine va achita impozite mai mari în 2014

Biruri locale / Cine va achita impozite mai mari în 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi cuantumul taxelor şi impozitelor locale a rămas neschimbat faţă de 2013, există gălăţeni care vor plăti mai mult decât anul trecut la bugetul local. Este vorba despre cei care au proprietăţi imobiliare pe una dintre cele 71 de străzi care au fost transferate într-o zonă fiscală superioară, pe motiv că au beneficiat de investiţii. Conform legii, la stabilirea zonelor de impozitare se ţine seama de poziţia faţă de centrul oraşului, de starea reţelelor edilitare, a carosabilului şi a trotuarelor, de gradul de accesibilitate la reţeaua majoră de circulaţie şi de prestigiul istoric, arhitectural şi ambiental al imobilelor.  Reamintim că la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale, programul revine la normal pe 13 ianuarie 2014, moment de la care contribuabilii îşi pot plăti obligaţiile fiscale pentru noul an, beneficiind de bonificaţia de 10 la sută, dacă achită integral taxele şi impozitele aferente anului 2014 până pe 31 martie.

Zona A

Cel mai mare salt îl face strada Florilor, din zona C direct în zona A de impozitare, pentru că a fost reabilitată şi modernizată, iar străzile din vecinătate sunt încadrate în prima categorie de impozitare. Trec din zona B în zona A străzile Avram Iancu, Abrud, Bucureştii Noi, Cometei, Plugului, Răchiţaşi şi Secerii, unde se va plăti, estimativ, 67 de lei pentru o cameră, 135 de lei pentru două, 180 de lei pentru trei camere şi 215 lei pentru patru camere.

Zona B

În zona B, unde impozitele sunt 65 de lei pentru o cameră, 129 de lei pentru două, 173 de lei pentru trei camere şi 206 lei pentru patru camere, au fost încadrate străzile Frunzei, Mihail Sadoveanu, Timişului şi Gheorghe Donici. Cea mai lungă este lista străzilor care urcă din zona C în zona B de impozitare: Alexandru cel Bun, Apolon, Alexandru Moruzzi (între Dogăriei şi Ana Ipătescu), Banului, Cezar Bolliac, Coteşti, Daciei, Dragoş Vodă, Elicei, Farului, Gloriei, Ghecet, Lacului, Lozoveni, Meseriaşilor, Năruja, Odobeşti, Pictor Octav Băncilă, Calea Prutului (între Bravu şi Macului), Prunari, Răsăritului, Şarpelui, Sălişte, Sculpturii, Vidra, 24 Ianuarie 1859, 8 Martie, Theodor Neculuţă şi Aleea Mimozelor. Un salt spectaculos, din zona D în zona B, face strada Vădeni.

Zona C

Au fost încadrate în întregime în zona C străzile Arcaşilor, Brăilei (între Drumul de Centură şi DN2B km 128+900), Negoiţă Dănăilă, Porumbacu, Prisaca, Sulinei, Siretului şi aleea Iordan Chimet. De asemenea părăsesc zona D şi vor plăti, în zona C, 44 de bani pe metru pătrat de teren, respectiv, 62 de lei pentru o cameră, 123 de lei pentru două, 165 de lei pentru trei camere şi 197 de lei pentru patru camere străzile Dacului, Emil Racoviţă, Caşin, Ştefan cel Mare, Tunelului şi aleea Paul Bujor.

Zona D

Din Zona D, unde impozitul pentru o cameră este de 59 de lei, pentru două - 118 lei, pentru trei camere - 158 de lei, iar pentru patru camere - 189 de lei, fac parte aleile Anemonelor, Arinilor, Cedrilor, Egretei, George Bacovia, Hortensiilor, Ion Neculce, Jderului, Luminişului, Poieniţei, Stejarilor şi aleea Regală, precum şi străzile Soarelui şi Murelor.

Străzi "descalificate"

Pentru că nu are canalizare, carosabilul şi pietonalul sunt degradate, iar reţeaua de apă are durata de funcţionare depăşită, strada Română (între Brăilei şi Armata Poporului) coboară din zona A în zona B. Şi gălăţenii de pe aleea Castanilor şi străzile Incubatorului, Jiului, Leonida Zamfirescu, Mineralelor, Nufărului, Slănic şi Vegetalelor vor plăti mai puţin, pentru că au coborât din zona B în zona C.

Citit 3255 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.