Trei zile de petrecere sunt deja asigurate / Anul acesta ne distrăm şi pe bani europeni

Trei zile de petrecere sunt deja asigurate / Anul acesta ne distrăm şi pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Festivalul Scrumbiei” şi proiectul pescăresc “Fir întins” au primit finanţări nerambursabile de peste 300.000 de lei fiecare


Dacă anul trecut ne-am distrat şi ne-am iluminat festiv de aproape un milion de euro şi am avut parte de gale de box şi de K1, concerte în aer liber, surprize pentru copii, focuri de artificii pe muzică, başca un Revelion cu vedete internaţionale şi un Crăciun cu pomana porcului, nici anul acesta nu ne vom plictisi. De altfel, chiar în noaptea dintre ani, primarul Marius Stan, flancat pe scenă de Michael Bolton şi trupa Smokie, le-a spus gălăţenilor că îşi doreşte din toată inima ca evenimente ca acestea să aibă loc nu din an în an, ci lună de lună! Ei bine, trei zile de distracţie ne sunt deja asigurate, din bani europeni!

Scrumbia, finanţată cu aproape 100.000 de euro

La ultima şedinţă de Consiliu Local din 2013, aleşii locali au aprobat asigurarea în 2014 a resurselor financiare necesare implementării proiectului „Festivalul Scrumbiei”, în valoare totală de 408.332 de lei cu TVA, din care 329.300 de lei reprezintă valoarea eligibilă estimată, iar 79.032 de lei reprezintă valoarea neeligibilă, în condiţiile rambursării ulterioare a valorii eligibile a proiectului.

Pe scurt, Galaţiul a aplicat pentru o finanţare europeană nerambursabilă pentru tradiţionala sărbătoare a scrumbiei. În documentele care însoţesc hotărârea se arată că municipiul Galaţi va organiza în data de 13 aprilie 2014 „Festivalul Scrumbiei”, eveniment ce îşi propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei pescăreşti din municipiul Galaţi. Evenimentul va cuprinde: prezentarea de produse pescăreşti şi de acvacultură produse în zona de pescuit, târg de tradiţii pescăreşti, activităţi de promovare a consumului de peşte, concurs gastronomic cu mâncăruri tradiţionale din peşte şi campanii de informare în şcolile din Valea oraşului.

Reamintim că anul trecut de Festivalul Scrumbiei, pe 28 aprilie, am avut parte de o zi plină de evenimente plus un concert cu Sofia Vicoveanca, Alexandra Ungureanu & Crush şi Mandinga, bugetul de distracţie fiind stabilit de aleşii locali la 134.000 de lei.

Fir întins la chefuri pescăreşti

Tot la final de an, consilierii au aprobat şi asigurarea în 2014 a resurselor necesare implementării în condiţii optime a proiectului Festivalul “Fir întins”, în valoare totală de 409.200 de lei cu TVA, din care 330.000 de lei reprezintă valoarea eligibilă estimată, 79.200 de lei reprezintă valoarea neeligibilă, în condiţiile rambursării ulterioare a valorii eligibile a proiectului.

Hotărârea prevede că municipiul Galaţi va organiza în perioada 16-17 august 2014 Festivalul „Fir întins”, eveniment ce îşi propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei pescăreşti din municipiul Galaţi (delimitată de cartierul Valea oraşului şi Faleza inferioară a Dunării). Programul va cuprinde activităţi de socializare a comunităţii pescăreşti şi de punere în valoare a elementelor de identitate ale acesteia, concurs de pescuit pentru adulţi şi copii - “Cupa Familia”, organizarea unei expoziţii cu profil pescăresc (bărci, echipamente, unelte şi accesorii de pescuit pentru agrement), manifestări cultural-artistice şi promovarea de tehnologii moderne în acvacultură, în cadrul unui simpozion. Autorităţile vor reuşi astfel să facă exact ceea ce şi-au dorit, dar nu au reuşit, în 2013 - o petrecere de trei zile, începând cu Ziua Marinei.

Reamintim că de Ziua Marinei am avut parte, în 2013, de concursuri, teatru pentru copii, demonstraţii sportive, un festival nautic marca Ivan Patzaichin şi un superconcert Pasărea Colibri, Cargo şi Smiley, plus un foc de artificii, suma alocată de aleşi de la bugetul local fiind de 330.000 de lei.

Citit 2310 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2014 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.