VIDEO/ Prefectul de Galaţi şi-a construit două hovercrafturi în propria curte

VIDEO/ Prefectul de Galaţi şi-a construit două hovercrafturi în propria curte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Prefectul de Galaţi deţine două bărci încă de dinainte de Revoluţie, dar şi o rulotă, cu ajutorul cărora îşi întreţine pasiunea pentru pescuit, vânătoare, bărci şi natură * Dorin Otrocol preferă cadrul rustic, în locul luxului după care tânjesc cei mai mulţi dintre oameni * În urmă cu mai bine de şapte ani, reprezentantul Guvernului în teritoriu a realizat două vehicule pe pernă de aer, unice în România


Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi, este pasionat de pescuit încă din copilărie, atunci când, în vacanţe, petrecea zile întregi, de dimineaţă şi până seara, pe malul râului Siret.

Pasiunea pentru vânătoare i-a fost, însă, insuflată de către socrul său, care avea aceleaşi hobby-uri, şi cu care a început plimbările pe Dunăre, după cum ne-a mărturisit reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Cu el am început plimbările pe Dunăre, după ce, ca mic copil, pe malul Siretului, în vacanţe, erau nişte bălţi şi plecam dimineaţa la pescuit şi mă întorceam tocmai seara, cu doi peştişori, şi îmi dădea mama câte o bătaie… pentru că plecam şi nu spuneam”, ne-a spus Dorin Otrocol.

Acesta este motivul pentru care, încă din anul 1988, prefectul de Galaţi a achiziţionat două bărci, una cu motor şi o alta cu vâsle, iar în anul 2001 a cumpărat şi un peridoc, conform declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Prefecturii.

Cu rulota pe Valea Cerbului

Tot pentru a-şi putea întreţine hobby-urile, bucurându-se în permanenţă de susţinerea familiei, Dorin Otrocol a mai cumpărat, în anul 2009, o rulotă second-hand, dotată şi utilată, de la Târgu Secuiesc. De câţiva ani de zile, rulota familiei este transportată şi amplasată, în fiecare primăvară, pe Valea Cerbului, la Buşteni, într-un parc cu rulote, unde stă până în toamnă. Atunci când se afla în Bucureşti, Dorin Otrocol mergea des în staţiunea montană, împreună cu fiica sa, nepoţica şi ginerele. Reprezentantul Guvernului în teritoriu ne-a spus că ideea achiziţionării unei rulote i-a venit după ce, ani de zile, mergea cu cortul la malul mării, mai întâi la Năvodari şi, ulterior, la Costineşti, unde a continuat să-şi petreacă vacanţele chiar şi după absolvirea facultăţii.

Pentru că timpul nu îi mai permite, din cauza activităţilor de zi cu zi, prefectul nu-şi mai poate întreţine, însă, aşa cum o făcea în urmă cu mai mulţi ani, pasiunea pentru pescuit. „Din cauza activităţii, nu am mai reuşit să întreţin, aşa cum o făceam pe vremuri, pasiunea pentru pescuit. Pe vremuri, toamna, dacă nu săptămânal, la două săptămâni plecam în Deltă împreună cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, domnul Răsvan Angheluţă, care era pasionat, de asemenea, de pescuit. Plecam sâmbătă dimineaţă şi ne întorceam seara sau duminica”, ne-a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul de Galaţi ne-a mărturist că şi nepoata sa, în vârstă de doar cinci ani, iubeşte apa şi bărcile.

Pasiunea pentru bărci i se trage de la serviciu

Dorin Otrocol ne-a declarat că pasiunea pentru bărci a descoperit-o după terminarea facultăţii, la Uzina Mecanică, unde a fost şef al unei secţii care construia, printre altele, bărci de salvare pentru toate navele care se construiau în România. „În acea perioadă, am construit în România prima barcă care se folosea la petroliere”, ne-a spus prefectul de Galaţi. Dorin Otrocol ne-a povestit cum proba bărcii a fost făcută în flăcări, în Şantierul Naval, într-un bazin cu motorină. „Ulterior, s-a făcut inspecţia şi, pe ici-acolo, vopseaua a fost doar afumată şi numai funia a fost arsă (…) A fost o satisfacţie imensă”, ne-a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Chiar pe data de 3 ianuarie a acestui an, prefectul de Galaţi a efectuat o plimbare cu barca, timp de aproximativ două ore.

Piesele de rezistenţă: două vehicule pe pernă de aer

Puţini dintre gălăţeni ştiu că Dorin Otrocol a construit, în propria curte, două vehicule individuale, unice în România, pe pernă de aer, unul dintre acestea având un motor de avion încorporat, iar celălalt fiind proiectat exclusiv pentru „joaca” pe gheaţă.

De altfel, prefectul ne-a şi spus că pe lacul Brateş, atunci când îngheţa, s-a plimbat de vreo cinci ori cu vehiculul-minune. De altfel, primul „hovercraft” realizat a şi fost prezentat publicului în anul 2005, pe aerobaza de la Aviasan. Vehiculul construit în premieră în România măsoară patru pe doi metri şi cântăreşte 150 de kilograme. E dotat cu un motor de avion ultrauşor de 110 CP, care consumă, după cum a declarat proprietarul, mai puţin decât o ambarcaţiune cu motor. „Motorul îl am din Germania, de la un avion care s-a prăbusit, un avion ultrauşor. Nu au mai folosit motorul şi atunci, cu ajutorul unor prieteni, l-am cumpărat”, declara, în anul 2005, Dorin Otrocol.

Participant la un campionat internaţional de hovercraft

Prefectul de Galaţi ne-a declarat că nu exclude ideea de a participa la un campionat internaţional de hovercraft. De altfel, în ţările dezvoltate şi civilizate ale Europei şi nu numai sunt organizate astfel de concursuri. Dorin Otrocol ne-a spus că participarea la un astfel de eveniment presupune, pe lângă timp, şi resurse financiare consistente şi a punctat că „atunci când ai astfel de pasiuni, dacă nu ai susţinerea familiei, eşti un om mort. Pentru că vorbim şi de timpul alocat, dar şi de banii pe care trebuie să-i investeşti”. De ceva timp, prefectul de Galaţi are contacte cu membrii unui club internaţional de hovercraft, cu care discută despre pasiunea comună, în mediul on-line.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu îşi mai doreşte să realizeze un vehicul, despre care, însă, va oferi informaţii la momentul potrivit.

Citit 5219 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.