Avalanşă de sesizări penale din partea CJ Galaţi / Drumurile reparate aiurea, în atenţia procurorilor

Avalanşă de sesizări penale din partea CJ Galaţi / Drumurile reparate aiurea, în atenţia procurorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesizările conducerii instituţiei sunt îndreptate împotriva constructorilor şi a unor foşti angajaţi ai instituţiei

Consiliul Judeţului Galaţi a sesizat, în luna decembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Galaţi cu privire la o serie de nereguli constatate de către un expert în legătură cu mai multe lucrări de reabilitare şi modernizare efectuate de către renumitul constructor Tancrad pe mai multe sectoare de drum judeţean.

Suspiciuni de fals în acte şi înşelăciune

Consiliul Judeţului Galaţi a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi să stabilească, printre altele, şi dacă o serie de foşti angajaţi ai Direcţiei Tehnice din cadrul instituţiei, precum şi un inginer constructor, fost consilier al preşedintelui CJ, au încălcat legea, întrucât, conform raportului înaintat de către conducerea CJ procurorilor, abaterile constatate au fost în domeniul în care aceştia ocupau diverse funcţii. Sesizările formulate de către conducerea Consiliului Judeţului vin după ce expertul bucureştean SC Puc Walter SRL a efectuat, anul trecut, la comanda preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, o expertiză tehnică a mai multor drumuri judeţene, expertiză pentru care instituţia a plătit aproximativ 11.000 de lei.
Aşa cum cotidianul „Viaţa liberă” vă informa pe data de 7 octombrie a anului trecut, lucrări fictive, drumuri judeţene reabilitate corespunzător doar pe hârtie, dar care, în realitate, prezentau fisuri şi degradări încă de la recepţia lucrărilor, contracte neclare încheiate între Consiliul Judeţului şi diverşi constructori, menite să avantajeze executanţii, dar şi material de proastă calitate folosit de firme la modernizarea drumurilor (diferit de ceea ce se ceruse prin proiect) reprezintă doar câteva dintre neregulile descoperite de către Puc Walter SRL pe mai multe sectoare de drum judeţean proaspăt reabilitate. „În opinia noastră, o lucrare recepţionată final în 29.11.2012, deci aflându-se în condiţii corespunzătoare şi care s-a comportat bine timp de peste trei ani, nu se degradează în două-nouă luni, în măsura în care se constată în teren (…) Opinia expertului este că la data recepţiei finale drumul prezenta degradări vizibile (…) Majoritatea PVRTL [procese verbale de recepţie la terminarea lucrărilor n.red.] sunt încheiate cu admiterea recepţiei motivată de către comisie prin realizarea corespunzătoare a lucrărilor, deşi, după cum se arată în anexele la prezenta expertiză, unele lucrări recepţionate sunt sau neterminate sau defectuos realizate”, au transmis inginerii din cadrul Puc Walter SRL, conform consemnărilor din raportul de expertiză.

Cu noul sediu la Parchet

Raportul înaintat Parchetului de pe Lângă Tribunalul Galaţi mai cuprinde şi o sesizare privind noua clădire a Consiliului Judeţului, care nu deţine, nici până la acest moment, autorizaţie de construire, deşi sediul este funcţional, iar în clădire îşi desfăşoară activitatea o serie de angajaţi ai instituţiei.
Pentru că au fost modificate aspectul clădirii, suprafaţa construită şi suprafaţa desfăşurată, nefiind respectat proiectul original pentru care fuseseră eliberate autorizaţiile necesare, noul sediu nu a primit autorizaţie din partea Primăriei. „Bugetul unităţii a fost afectat negativ cu suma de 16.484,15 lei reprezentând contravaloarea servicii de proiectare în vederea obţinerii unei noi autorizaţii de construire (…) Consiliul Judeţului a fost sancţionat contravenţional cu suma de 770 de lei în baza procesului verbal de control 6306/27.09.2012 întocmit de ISC – Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est”, potrivit raportului transmis procurorilor.
Conducerea constructorului Tancrad nu a putut fi contactată pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Citit 3458 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2014 17:14

15 comentarii

 • postat de ion
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 21:49
  5.13.173.***
  Fratilor treziti-VA FACTURILE AU FOST PLATITE FARA VIZA " BUN DE PLATA" DE CATRE INCAPABILA DIRECTOARE AGACHE MARIA CARE-L SUFLA DIN SPATE DE MIHALCEA, DAR EA FURA CU NERUSINARE SI TOT CE SE INTAMPLA IN CJG CU BANII PUBLICI EI SE DATOREAZA.
  ASA SI-A CUMPARAT VILA IN ARCASILOR,2 APARTAMENTE DE LA STAT IN PIATA, MOBILA DIN PIELE NATURALA, SI UN JEEF OPEL FRONTERA .
  CU CE BANII DOMNILOR GUVERNANTI
  CU SALARIU DE BUGETAR.
  ACUM MAI NOU DIN AUGUST SI PANA IN IANURIE I-A MAI CRESCUT SALARIU CU 7 MIL.
  BUGETARII AU DE ATFEL SALARIILE INGHETATE, LA CRESTE SALARIU DE LA LUNA LA LUNA.
  SA RASPUNDA D-L COCA DE LA PERSONAL IMPREUNA CU D-L MIHALCEA CE MAGARII MAI FAC.
  RUSINE VOUA FUNCTIONARI DE 2 LEI.
  0
  4
  Raportează
 • postat de tupeistilor !
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 17:07
  5.13.218.***
  o "colega" le mai da si numele,ptiu...ptiu ,numai directori incapabili,daca circuli pe drumurile din judet,se vede ca astia luau banii de pomana...bine le-ai facut ,trebuiau mai de mult schimbati.Mai,voi nu stiti ca acest ziar e citit de multi galateni,cum de aveti tupeul sa v-a faceti ca ploua?Toata lumea cunoaste care e starea drumurilor din judet iar voi v-a plangeti unul pe altul,daca sunteti nevinovati nu are de ce sa v-a fie frica ,iar daca ati luat spaga LA PUSCARIE CU VOI...cat tupeu...
  1
  2
  Raportează
 • postat de un platitor de taxe.
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 11:02
  79.116.101.***
  Singurul lucru bun pe care l-a facut doctorul antenist,de cand ocupa aceasta functie.Bravo,felicitari pt.ca dupa cum se vede a dat cu bata in musuroiul cu furnici.Se observa clar ca si-a pus patronul toti angajatii sa posteze injurii la adresa doctorului antenist pe care nu l-am votat si nici nu-l voi vota nici odata.Un lucru insa e clar,daca lucrarea e proasta,acela care a semnat receptia lucrarii,logic ,a luat spaga.LA PUSCARIE CU EI...GATA S-A TERMINAT! In randul postacilor sunt si disperati,i-ai lovit bine d-le...
  5
  1
  Raportează
 • postat de cristina
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 10:07
  5.13.157.***
  dupa comurile de aici se prinde cinevba care sunt comentariile lui navadaru si marin? indiciu: navadaru are 65 ani, este un incult si agramat si tendinte de a depasi cu foarte mult, cca 50 ori, limita maxima admisa de tampenie si prostie , si fara a acuza, amandoi posibil sa consume substante halucinogene, ca unu o vede femeie pe celalt, unu pute mai tare ca celalt...amanadoi merg de mana pe strada, se pupa amandoi cu biroul incuiat pe dinauntru la munca....si ce pr mai face ei acolo, ca atunci cand descuie si ies , is cam rosii la fata amandoi, parca mai tare ala mic, o fi el ala pasivu? aceste este un pamflet:)))))
  0
  8
  Raportează
 • postat de mateescu
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 07:53
  92.82.245.***
  Hotul striga: "HOTII !"
  0
  13
  Raportează
 • postat de Bravo Bacalbasa ai deranjat HOTII
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 23:22
  5.13.214.***
  Foarte bine face Bacalbasa.Au jefuit bugetul Consiliului Judetean cei care au condus inaintea lui impreuna cu banditi de constructori si cu dirigintii de santier.S-Au furat milioane de euro.Hotii sa raspunda.
  14
  2
  Raportează
 • postat de rafael
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 21:44
  92.80.152.***
  Acest Bacalbasa nu s-a inteles la spaga cu Tancradul, de aia se tot leaga de ei.
  Daca Vega i-a acceptat conditiile, si i-a dat ce si-a dorit, nu vedeti ca este in gratzii?
  Bacalbasa a falimentat intentionat SC Drumuri si Poduri, ca sa dea la Vega toate lucrarile acestei firme: vedeti cum s-a facut cu dezapezirea, dar mai sunt si alte aspecte, si inca nu s-a scris totul, vom mai avea multe de citit pe aici!
  Asa ar vrea sa faca si cu Tancradul, ca ii sta in coasta.
  Iar cei care refuza sa il ajute, nu sunte de partea lui, deci trebuie sa plateasca!
  1
  15
  Raportează
 • postat de maria
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 20:35
  109.166.140.***
  Bai navadaru si marin, nu mai pupati voi atat dosu lu penalul bacalbasa ca incet ati devenit si voi penali si plangerile alea penale se intorc impotriva voastra odata , sa nu credeti ca va tine spatele bacalbasa cand veti avea dosar penal pt ce afaceri faceti voi cu banii poporului ....
  2
  8
  Raportează
 • postat de macar atat...
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 17:17
  5.13.179.***
  D-le doctor antenist,macar plangeri penale sa le faci la acesti jefuitori care cred ca statul e un sat fara caini,daca nu ai fost in stare sa cheluiesti sumele alocate de la buget.Principalii vinovati sunt acei care au rceptionat lucrarile...dar oricum stai linistit ca injuraturile le primeste tot marius stan,care nu are nici o legatura cu drumurile din judet...
  2
  3
  Raportează
 • postat de Cervantes
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 14:28
  5.13.145.***
  Bietul Bacalbasa alias Don Quijote stie sa faca doar plangeri penale care se vor intoarce ca un bumerang prin denunt calomnios. Foloseste Serviciul Audit (niste corupti pana in maduva oaselor), care fac rapoarte la ordin, sesizari fara baza reala, si paranoicul mai face o plangere penala. Adevarat galatenii au ales un presedinte nebun, , dar cine l-a propus?Pentru un viitor luminos si schizofrenic votati PSD!
  3
  16
  Raportează
 • postat de ccc
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 09:13
  5.13.204.***
  Un papagal scos la inaintare cu stirile de la ora 5 (cum de cine, de cine-l tot facea purtator de vorbe la spital), unde era nelipsit discursul lui tragi-comic, care l-a propulsat in aceasta functie.Le ziceam unora ca nu e nimic de capul lui inainte de alegeri,cu exceptia discursurilor pompoase ,dar nu Batman, Batman. V-am zis eu ca-i popa?
  2
  15
  Raportează
 • postat de un curios
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:45
  5.13.222.***
  Dar cu cei ce au semnat din birou cum ramane ? Daca ar fi semnat receptia lucrarilor pe teren , poate sesizau deficientele .Asta daca au cat decat tangenta cu tehnica lucrarilor pentru care semneaza .
  10
  11
  Raportează
 • postat de matei
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:37
  92.80.190.***
  Sa-i fereasca Dumnezeu pe cei care nu-i fac jocul si nu-l pupa in dos pe un paranoic (mai ales cand acest paranoic mai are si puterea pe mana) ! Totul, dar TOTUL este o facatura! Amin.
  2
  21
  Raportează
 • postat de Spider-Man
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:34
  84.117.67.***
  Eu nu stiu cum mai puneti botu' voi cei de la Viata Libera la panaramile astea de le face Spider-Man dupa ce a dat ordin sa nu se mai faca abonament la Viata Libera pentru ca ati dat intervu cu Fotea. Saptamana asta traznea si spulbera pe toata lumea care si urla ca nu mai trebuie abonament la Viata Libera. Si voi il bagati in seama. Pai ia interesati-va la parchet cate sesizari a facut de cand e mare sef? Cati functionari au fost anchetati degeaba? Cum si-a dat afara consiliera si apoi si pe un nene fost militian - Cristea. Pai i-a adus el ca avea incredere in ei si cand oamenii n-au facut pe placul lui, adica aia care erau pusi sa faca dosare si sa-i urmareasca angajatii CJ n-au facut si n-au dat raportul cum a vrut el i-a zburat! Asta e epoca lui Suleiman! Asa se lucreaza de 2 ani in CJ. CU PISTOLUL LA TAMPLA! Faci cum zice Spider-Man ramai, nu faci - la comisia de disciplina, la politie sau la parchet! Cum de mai rabda oamenii asa teroare?
  4
  20
  Raportează
 • postat de dr surghiunit de un turnator legionar
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 03:10
  213.233.85.***
  In 2 ani de mandat bacalbasa a fost plecat de 25 ori din tara pe banii nostri , ca pe banii nostri, a comunitatii ai plecat fraierule si ai facug anchete la toate spitalele si ai dat afara pe toti care te au suparat. Nu ti ar fi rusine! In afara de anchete ai facut altceva? Ar trebui sa pleci naibii pana nu e prea tarziu ca si ka 75 ani ai tai poti facw puscarie pt deturnari de fonduri la spitale si trafic de influenta. Bocaneanu a fost mic copil..tu ar trebui sa putrezesti in puscarie pt cat ti ai batut joc de personalil medical xare nu tea pupat undeva. Trafic de influenta ! Ai omorat femeia la clinica privata. Esti oe val si ai scapat? Lasa ca tw duci si tu la puscarie nesimtitule...nu ti ar fi rusine, mai scrii si carti gen Opriti dricu....ai luat spaga de pe morti si de pe vii...plecai cu buzunarele pline din spital
  2
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.