N-ai plătit amenda, munceşti în folosul comunităţii! Primăria ameninţă datornicii cu popriri şi sechestre

N-ai plătit amenda, munceşti în folosul comunităţii! Primăria ameninţă datornicii cu popriri şi sechestre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă aproape 10.000 de gălăţeni s-au grăbit să-şi plătească impozitele şi taxele locale pe 2014, Primăria municipiului Galaţi i-a luat la ochi pe cei care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale anul trecut. Primăria a demarat o nouă campanie de recuperare a debitelor restante la bugetul local şi anunţă că, pe tot parcursul primului trimestru al anului 2014, se vor înfiinţa popriri asupra veniturilor şi disponibilităţilor băneşti ale persoanelor fizice şi juridice debitoare şi se va proceda la instituirea măsurii sechestrului asupra bunurilor acestora.

„Debitorii trebuie să ştie că, potrivit legii, bunurile puse sub sechestru vor fi scoase la licitaţie, iar sumele rezultate din vânzarea lor vor ajunge la bugetul local. În paralel, inspectorii Primăriei Galaţi derulează şi o campanie de recuperare a sumelor provenite din amenzi contravenţionale neachitate. Vizaţi de această campanie sunt, în special, debitorii care nu deţin bunuri sau venituri ce pot fi executate. În cazul acestor datornici, Primăria Galaţi va cere instanţei să înlocuiască amenzile neplătite cu zile de muncă în folosul comunităţii”, precizează municipalitatea.

Plata sumelor datorate, inclusiv cheltuielile de executare, se poate efectua la ghişeele Primăriei: la sediul de pe strada Domnească nr. 13, bloc L – parter, în Micro 18, pe strada Brăilei nr. 232, bloc E 4 - parter şi în Micro 39, pe strada Henri Coandă nr. 8, bloc J 5 – parter. Plăţile se pot efectua şi online, prin Sistemul Naţional Electronic de Plată, http://www.ghiseul.ro/, iar parola necesară se poate ridica de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a Primăriei Galaţi, la sediul de la fosta Romarta Veche.

Citit 1974 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.