Bocăneanu, detaşat la Direcţia de Dezvoltare Regională a CJ/ Instanţa i-a interzis să mai fie director la DJEP

Bocăneanu, detaşat la Direcţia de Dezvoltare Regională a CJ/ Instanţa i-a interzis să mai fie director la DJEP
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălin-Emanoil Bocăneanu va fi detaşat în funcţia de consilier în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională (Compartimentul programe) a Consiliului Judeţului, după ce, la solicitarea procurorilor DNA, instanţa i-a impus fostului prefect o nouă interdicţie: aceea de a nu-şi mai exercita funcţia de director executiv în cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Conform adresei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înaintată Consiliului Judeţului, fostul prefect nu are voie să se mai apropie de celelalte persoane având calitatea de inculpat, învinuit sau martor în dosar şi să comunice cu acestea direct sau indirect, să părăsească localitatea, să se apropie sau să comunice cu ceilalţi învinuiţi, cu martorii ori făptuitorii din dosar şi să exercite profesia, meseria sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele.

Cerere de detaşare

Cătălin Emanoil Bocăneanu a solicitat încă din luna decembrie a anului trecut să fie detaşat din funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, aflată în subordinea Consiliului Judeţului, însă conducerea CJ nu a dat curs cererii decât abia în cursul acestei luni, când procurorii anticorupţie au dispus o nouă interdicţie împotriva sa, pe lângă cele deja stabilite în luna decembrie. Adresa înaintată de Bocăneanu Consiliului Judeţului a fost înregistrată pe data de 16 decembrie şi, conform CJ, fostul prefect solicita „detaşarea pe o funcţie publică vacantă corespunzătoare pregătirii profesionale, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţului”. La scurt timp, însă, acesta a intrat în concediu de odihnă.

Proiectul de hotărâre privind detaşarea lui Cătălin Bocăneanu în funcţia de consilier, clasa I, grad profesional superior, va fi supusă votului în plenul Consiliului Judeţului, cel mai probabil la finele acestei luni.

Citit 1498 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.