Abonamente gratuite pe o linie pentru toţi pensionarii/ Consiliul Local modifică facilităţile acordate în transportul local

Abonamente gratuite pe o linie pentru toţi pensionarii/ Consiliul Local modifică facilităţile acordate în transportul local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali ar putea decide astăzi, în cadrul unei şedinţe de îndată, ce facilităţi acordă în transportul public local de persoane realizat cu SC Transurb.

Prima dintre propuneri vizează acordarea de abonament lunar gratuit pe o linie pentru toate categoriile de pensionari. Persoanele fără venituri cu vârsta de peste 65 de ani ar urma să beneficieze şi ele, lunar, de abonament gratuit pe o linie. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi pentru persoanele beneficiare de îndemnizaţie de şomaj, ar urma să primească abonament la un preţ redus cu 50 la sută pe o linie.

Mai mult, conform proiectului de hotărâre, „la solicitarea tuturor categoriilor de pensionari se pot asigura abonamente de transport pe două linii cu condiţia plăţii unei diferenţe de 20 de lei şi abonamente de transport pe toate liniile cu condiţia plăţii unei diferenţe de 40 de lei, în condiţiile în care preţul întreg al unui abonament nominal pe două linii este de 60 de lei, iar al unui abonament nominal pe toate liniile este de 80 de lei". O a doua propunere vizează acordarea de abonament gratuit pe o linie pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.000 de lei pe lună. Rămâne de văzut care va fi forma finală a acestor facilităţi aprobată de aleşi.

Reamintim că, până acum, persoanele cu vârsta peste 65 de ani au beneficiat de 30 călătorii gratuite, pensionarii cu venituri sub 350 lei şi pensionarii de invaliditate de 20 călătorii gratuite, iar persoanele beneficiare de îndemnizaţie de şomaj, precum şi pentru celelalte categorii de pensionari de 10 călătorii gratuite pe bază de bilet. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat şi-au putut cumpăra abonament pe o linie plătind doar jumătate din preţ.

Citit 3432 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.