Implicată în procese de milioane de euro: Zona Liberă Galaţi are nevoie de avocat

Implicată în procese de milioane de euro: Zona Liberă Galaţi are nevoie de avocat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Galaţi a cerut şi a primit încuviinţarea Consiliului Local pentru a-şi angaja un avocat. Zona Liberă a justificat necesitatea serviciilor juridice specializate prin faptul că are de susţinut în faţa instanţelor cauze complicate, în dosare de mare complexitate, unde pretenţiile sunt evaluate la sume care ajung uneori la sute de mii de euro. Mai mult, OUG. nr. 26/2012 prevede că pentru cazuri temeinic justificate se poate aproba angajarea unui avocat.

Zona Liberă a anexat cererii sale de a-şi angaja un avocat, o listă cu cele mai importante litigii în care are nevoie de reprezentare. Cele mai mari sume sunt redevenţele de 365.330 de euro pe an şi 20.570 de euro pe an pe care Zona Liberă le cere de la SC Enel SRL, în cadrul unui dosar având ca obiect rezilierea a două contracte de concesiune închieiate în 2007 şi 2008. Nu mai puţin de 440.579 de lei este valoarea pretenţiilor în cazul unui dosar de contestaţie la executare şi suspendare provizorie cu SC Belvilcom SRL. Pretenţii de 5.325,30 de euro şi 1.813,69 de lei sunt cerute într-un dosar aflat la Curtea de Arbitraj, în care reclamant este Zona Liberă, iar pârât este Proinovaţie SRL. Regia a dat în judecată şi Curtea de Conturi a României, pentru contestaţia unui act administrativ cu pretenţii de 233.843 de lei.

Zona Liberă nu este singura care a primit încuviinţarea de a-şi angaja un avocat. Anul trecut, şi SC Gospodărire Urbană SRL a primit acceptul Consiliului Local pentru a-şi angaja un avocat în procesul teilor măcelăriţi de pe arterele principale ale oraşului - Domnească, Brăilei şi George Coşbuc, pentru care Garda de Mediu Galaţi i-a aplicat o amendă de 50.000 de lei.

Citit 1792 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.