Viscolul trece, munţii de zăpadă rămân/ Gălăţenii încă înoată prin omăt

Viscolul trece, munţii de zăpadă rămân/ Gălăţenii încă înoată prin omăt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o săptămână de la marea ninsoare, oamenii încă înoată prin zăpadă pe trotuare, chiar şi prin centrul oraşului. Pe străzile secundare, cum ar fi Prelungirea Traian, spre Faleză, oamenii merg pe stradă, pe lângă maşini, pentru că nimeni n-a făcut nicio umbră de cărare pe trotuar, iar de deszăpezire organizată, nici vorbă.

La intersecţia străzilor Brăilei cu Domnească, gălăţeniii trebuie să escaladeze un munte de zăpadă ca să poată înainta. În miezul zilei, luni, pe strada Domnească, între Hotel Galaţi şi Winmarkt, erau vreo cinci angajaţi Ecosal care încercau să facă drum prin zăpadă pe ambele trotuare. În zona Potcoava de Aur doi angajaţi dădeau, ieri, tot pe la ora prânzului, zăpada la o parte, iar pe Roşiori tot vreo doi. Mult prea puţini pentru cantitatea impresionantă de zăpadă pe care o aveau de dat la o parte.

Potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, 168 de angajaţi ai Srviciului s-au ocupat, luni, de eliberarea trotuarelor de zăpadă. „Ritmul de deszăpezire pe timp de zi este mai scăzut, pentru că încercăm să strângem zăpada şi să o duce la punctele de depozitare pe timp de noapte. De asemenea, ne ocupăm şi de sesizări, mergem acolo unde ne spun oamenii că sunt drumurile impracticabile pentru automobile”, ne-a spus directorul Ecosal.

Ieri, deszăpezirea stradală era realizată de către Serviciul Public Ecosal cu două fadrome, un utilaj TIH, trei bene Ecosal, patru autocontainere şi 10 utilaje închiriate, respectiv cinci încărcătoare frontale şi cinci autobasculante.

Citit 2081 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.