"Nu dau un milion de euro pe 86 de locuri de parcare"/ De ce nu vrea viceprimarul Popa demolarea garajelor

"Nu dau un milion de euro pe 86 de locuri de parcare"/ De ce nu vrea viceprimarul Popa demolarea garajelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Este chiar prioritatea municipiului Galaţi să dăm jos garajele acelea de la Ancora şi din Micro 19?”, se întreabă retoric viceprimarul Florin Popa


Proiectele de hotărâre privind demolarea garajelor din Complex Ancora şi Micro 19, respinse de aleşii locali la finele lunii trecute, se află, în prezent, în dezbaterea comisiilor legislativului local şi ar trebui să intre pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Local. Şansele ca la viitoarea şedinţă a CL studiile de fezabilitate privind realizarea unor parcări în locul garajelor să fie votate sunt, însă, incerte. Viceprimarul PSD Florin Popa, care este şi liderul grupului social-democrat din CL, a devenit şi mai reticent decât a fost cu o lună în urmă, şi are numeroase critici la adresa proiectelor.

Garaje cu teren în proprietate

„Din cele 91 de garaje din Complex Ancora, 24 au şi terenul de sub ele în proprietatea deţinătorilor. Arhitecţii precizează că Primăria se va ocupa de găsirea modalităţilor de eliberare a terenului de sarcinile ce grevează asupra sa şi va analiza oportunitatea de realizare a noii investiţii. Şi atunci trebuie să fac expropriere. Există o suprafaţă de teren în proprietate privată de 720 mp din totalul suprafeţei, pentru care arhitecţii preţuiesc un metru pătrat de sub garaj la 253 de euro şi prevăd în devizul general 810.000 de lei pentru despăgubirea proprietarilor”, afirmă nemulţumit viceprimarul.

Costuri mari

Politicianul acuză că, în Complex Ancora, din suprafaţa totală de teren de 7.951 mp, parcajele ocupă doar 1.074 mp, adică 13 la sută, în vreme ce pentru accese sunt prevăzute 3.761 mp - deci 47 la sută din teren. „Deci eu ce câştig acolo: dărâm 91 de garaje, toată lumea aplaudă şi se aşteaptă să apară 150 de locuri de parcare, dar nu apar, apar 86, chiar mai puţine!”, ne-a declarat Florin Popa.

Viceprimarul susţine că în devizul estimativ al investiţiei, calculat de arhitecţi, nu sunt incluse cheltuielile de demolare a garajelor - 454.000 de lei, şi nici compactarea terenului - 300.000 de lei. „Valoarea calculată pentru indicatori tehnico-economici nu mai e de 3,7 milioane de lei, ajunge la 4,49 milioane de lei. Dărâm garajele, pun pământ, compactez şi rămân cu 86 de locuri de parcare şi nişte copăcei. Să dau un milion de euro pentru 86 de locuri de parcare trasate pe o platformă, chiar să mă bată Dumnezeu, n-am ajuns aşa de bogaţi!”, spune ferm Florin Popa.

Acesta susţine că şi la proiectul privind Micro 19 sunt cheltuieli care nu au fost luate în calcul la stabilirea devizului general şi că suprafaţa maximă alocată parcării trebuia să fie mai mare.

Previziuni sumbre

Având în vedere că la şedinţa trecută consilierii PSD s-au abţinut de la votul proiectelor, l-am întrebat ce se va întâmpla la proxima şedinţă. „La fel o să se întâmple. Opinia mea nu s-a schimbat decât cinci la sută: acum ştiu mai mult decât ştiam înainte şi sunt cu atât mai convins că respectivele obiective nu sunt necesare în etapa asta! Este chiar prima preocupare, prima prioritate a municipiului Galaţi să dau jos garajele acelea de la Ancora şi din Micro 19? Chiar le-am făcut pe toate şi atâta ne-a mai rămas de făcut?!”, susţine cu tărie Florin Popa.

Citit 5877 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2014 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.