Primarul Stan şi deputatul Dobre, faţă în faţă/ De ce sunt „la cuţite” cei doi liberali

Primarul Stan şi deputatul Dobre, faţă în faţă/ De ce sunt „la cuţite” cei doi liberali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mai bine de un an, relaţia dintre primarul liberal Marius Stan şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre e încordată. Prin partid se spune că tensiunile s-au acutizat anul trecut, când Marius Stan a devenit vicepreşedinte la nivel naţional (la propunerea lui Crin Antonescu), iar Dobre a rămas doar membru în Biroul Permanent Naţional, convins însă că vicepreşedinţii ar fi trebuit aleşi, nu numiţi.

La alegerile interne pentru conducerea PNL Galaţi tensiunile au dat în clocot, iar punctul culminant a fost când Stan a acuzat conducerea locala a PNL că a decis politic sistarea apei calde în Galaţi, Dobre negând că ar avea un amestec. La începutul acestui an, Marius Stan s-a trezit fără susţinerea colegilor liberali în Consiliul Local şi le-a reproşat că dau ascultare unui ordin de partid. E clar că ceva nu mai funcţionează între cei doi liberali, însă lucrurile nu mai pot continua aşa, deoarece oraşul pierde!

Pentru că Stan şi Dobre refuză să-şi vorbească, am decis să facem noi primul pas spre conciliere, punându-i faţă în faţă, prin intermediul unor interviuri. Să sperăm că vom da, astfel, semnalul unei împăcări necesare pentru binele gălăţenilor.

Istoricul relaţiilor dintre Marius Stan şi Victor Paul Dobre

„Marius Stan este candidatul care va fi în stare să readucă Galaţiul acolo unde îi este locul. E trist să vezi situaţia în care se află acest oraş, din toate punctele de vedere. Mergem înapoi, nu mergem înainte”, declara Victor Paul Dobre în 2011, când PNL era strâns unit în jurul lui Marius Stan, candidatul PNL la Primărie. În cutiile poştale, în parcuri sau chiar la vânzarea biletelor la meciurile Oţelului, gălăţenii au primit fluturaşi cu însemnul PNL, având pe o parte fotografia lui Dobre cu sloganul „Forţa experienţei, iar pe verso, poza lui Stan cu sloganul „Tare pentru Galaţi”.

În 2013, senatorul Paul Ichim a fost ales preşedintele organizaţiei municipale a PNL Galaţi, după ce Marius Stan a anunţat, tocmai când trebuia să-şi susţină pledoaria de candidat la şefia partidului, că îşi retrage candidatura. Stan a spus că nu-l interesează decât funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. „Mi s-a părut o jignire, atunci când primarul îşi anunţă candidatura la organizaţia municipală, cineva să mai vină. Candidatura la organizaţia judeţeană mi-am anunţat-o de două luni de zile. Eu cred că am şanse maxime, pentru că toţi cei din partid realizează că a venit momentul schimbării”, a declarat atunci presei.

Tot în 2013, deputatul Victor Paul Dobre a fost reales preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi. Deşi Marius Stan îşi anunţase candidatura la şefia judeţeană a partidului, Dobre nu l-a avut contracandidat. Motivul ne-a fost mărturisit pe holurile Teatrului Muzical, unde a avut loc Conferinţa Teritorială a PNL Galaţi. „Eu nu am fost niciodată masochist. Atâta timp cât în judeţ s-au făcut alegeri în câte cinci comune în aceeaşi zi, şi cel puţin trei la aceeaşi oră, e ca şi cum aş merge cu capul în zid. Am multă treabă, slavă Domnului, la Primărie, ca să mă mai ocup şi de aşa ceva. N-am aşa de multe orgolii politice!”, a spus Stan.

La finele anului 2013, Stan şi Dobre s-au aflat pe aceeaşi scenă, în faţa liberalilor, la tradiţionala Gală a Premiilor PNL. Deşi Dobre nu l-a prezentat niciodată pe Stan în calitatea de vicepreşedinte la nivel naţional, i-a recunoscut meritele de primar: „Ştiţi foarte bine că nu-l laud şi aş fi ultimul bănuit de asta, Marius Stan a scuturat de praf Galaţiul. Un praf care se aşternuse în ultimul deceniu. Mai are mult până departe, mai sunt multe lucruri de făcut şi cred că e bine că în seara asta avem aici un reper, un primar de la care îi recomand să înveţe echilibrul – Klaus Iohannis”. Marius Stan a răspuns, însă, că are o altă fire.

Cele două interviuri pot fi citite în secţiunea politică-administraţie a site-ului nostru.

Citit 3857 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.