Victor Paul Dobre: „Am avut rolul decisiv în alegerea lui Marius Stan candidat al USL”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Victor Paul Dobre: „Am avut rolul decisiv în alegerea lui Marius Stan candidat al USL”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

- Domnule preşedinte, e adevărat că Marius Stan ar vrea să vă ia locul la conducerea PNL Galaţi?

- N-a vrut şi în vara trecută? Alegerile au fost. Eu nu ştiu altă modalitate democratică în afară de alegeri. Fiecare om politic îşi propune nişte obiective, e dreptul fiecăruia. Cred că sunt şi alţi colegi care pot să conducă organizaţia, nu am avut niciodată senzaţia că sunt singur. E o competiţie, se alege şi asta e!

M-am bucurat de sprijinul colegilor mei şi lucrul acesta mă obligă în tot ceea ce fac. Îi respect, sunt mândru de faptul că de atâtea ori mi-au reînnoit mandatul şi cred că, de-a lungul anilor, PNL la Galaţi a însemnat o forţă politică puternică, aşa cum este şi azi. Dincolo de o problemă ici, una colo, atitudinea unuia sau a altuia, PNL este o organizaţie puternică. Şi sunt mândru că am participat la această realizare.

- Ar avea Marius Stan forţa să conducă organizaţia judeţeană?

- Sunt lucruri unde e nevoie de experienţă. Eu am o experienţă de 20 de ani. E greu să acumulezi încă 20 de ani. Suntem şi eu, şi el la o vârstă la care avem copii, nepoţi, suntem din aceeaşi generaţie. Cel mai important, dacă ar fi să-i dau un sfat, este să îşi consolideze acest mandat de primar, dacă se gândeşte la următorul. În ceea ce priveşte experienţa politică, depinde de fiecare. S-ar putea să fie oameni care acumulează mai repede…. Eu am acumulat încet şi sigur.

- Care sunt defectele lui Marius Stan?

- Mie mi-e cel mai greu să văd defecte sau calităţi. Eu am văzut calităţi. Pentru că eu l-am adus pe Marius Stan în PNL, eu l-am promovat timp de cinci ani, împreună cu colegii mei, şi cred că am avut rolul decisiv în alegerea domniei sale în calitate de candidat al USL, lucru care i-a netezit calea spre Primărie. Aşa au fost vremurile atunci, oricine candida din partea USL obţinea mandatul. Era foarte greu să câştige altcineva. Deci sunt principalul autor al acestei decizii. Mai departe, analiza şi decizia o au gălăţenii.

Dincolo de problemele noastre personale sau de partid, primarul este ales să conducă oraşul. Dacă va reuşi şi va fi apreciat de cetăţeni, înseamnă că am avut dreptate. Şi eu, şi PNL. Dacă nu va reuşi, în aceeaşi măsură nu vom avea nici noi dreptate. Cred însă, că într-un proiect amplu care înseamnă Galaţiul într-un moment greu, pentru că oraşul traversează o perioadă dificilă, în care va fi necesară o schimbare amplă de direcţie, de strategie chiar şi pe termen mediu, e foarte important să te consulţi cu cât mai mulţi oameni, să te sprijini pe cât mai mulţi oameni. E bine să ai decizii, să fii decis, dar e foarte bine să asculţi pe toată lumea.

Aţi văzut pe cineva care nu are defecte? Dacă vă aduceţi aminte de premiile PNL, primarul însuşi a prezentat principalul defect.

- Care sunt calităţile lui Marius Stan?

- Citiţi ce am spus timp de cinci ani, până a ajuns la Primărie, nu are rost să mă mai repet acum.

- Credeţi în coalizarea dreptei la Galaţi sau aţi prefera alianţe locale de conjunctură?

- În acest moment, deciziile politice sunt luate. Alegerile europarlamentare sunt pe bază de listă naţională, nu facem noi la Galaţi o alianţă, la Bucureşti alta, şi la Cluj alta. Există o alianţă a PSD cu PC şi UNPR, noi mergem prin noi înşine.

Dacă vorbim despre prezidenţiale, îţi trebuie candidaţi puternici, şi aici eu sunt de acord cu premierul Ponta: nu ai de ales din o sută de persoane. Practic, patru-cinci oameni au potenţialul de a candida la prezidenţiale. Ca să câştigi, să fii preşedintele României, îţi trebuie peste cinci milioane de voturi. Deci, în primul rând, oamenii trebuie să se cunoască. Nu se mai naşte un candidat din martie până în noiembrie. Va conta, cred, rezultatul europarlamentarelor în deciziile politice care se vor lua. Oricum, finala va fi între doi candidaţi şi sigur vor fi aşezate partidele unele de o parte, altele de cealaltă.

La Galaţi a existat o alianţă în perioada 2008 – 2012 care a funcţionat. Bine, nimic nu funcţionează perfect, mai ales în politică, dar alianţa a funcţionat. Aceeaşi alianţă a fost oficializată când s-a creat USL, şi a funcţionat până în prezent. Nu am semnale că partenerii ar renunţa la acest mod de funcţionare. Vom vedea!

CV politic/ Cine este Victor Paul Dobre

Născut în 1952, Victor Paul Dobre este inginer, a absolvit Şcoala Superioară de Administraţie din Roma şi Colegiul Naţional de Apărare. Este membru PNL din 1991 şi, din 1998, este preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi. A fost prefect, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, secretar de stat şi ministru delegat pentru administraţie. În prezent se află la al treilea mandat de deputat.    

Citit 4145 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.