Arabii, interesaţi să dezvolte afaceri la Galaţi/ Proiectul tunelului pe sub Dunăre, prezentat unui oficial egiptean
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Arabii, interesaţi să dezvolte afaceri la Galaţi/ Proiectul tunelului pe sub Dunăre, prezentat unui oficial egiptean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentantului Ambasadei Egiptului a declarat că are prieteni care investesc în fotbal şi ar putea ajuta Oţelul


Proiectul primarului Marius Stan privind subtraversarea Dunării, oportunităţile de dezvoltare a unor afaceri la malul fluviului, precum şi facilităţile fiscale oferite de municipalitate investitorilor reprezintă doar câteva dintre temele ce au fost dezbătute, ieri, în cadrul întâlnirii dintre primarul Marius Stan, city managerul Aurel Vlaicu şi egipteanul Abd El Rahman A. Raouf, ministrul plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului la Bucureşti.
Oficialul a declarat că, până vineri, s-a mai aflat doar o singură dată în oraşul de la Mila 80, unde a petrecut câteva ore, însă vizita de ieri reprezintă primul pas pentru a pune bazele unei colaborări cu autorităţile şi mediul de afaceri gălăţean. „Sunt sigur că mă voi îndrăgosti iremediabil de Galaţi”, a spus oficialul egiptean. Diplomatul a vorbit despre interesul crescut al investitorilor din Egipt pentru importul de produse siderurgice necesare dezvoltării infrastructurii, produse alimentare, componente pentru industria navală, iar Marius Stan i-a oferit drept exemplu Şantierul Naval, combinatul ArcelorMittal, dar şi societăţi precum Elnav ori Menarom.
Pentru că diplomatul egiptean a abordat subiectul Oţelul, precizând că este un mare iubitor de fotbal şi că are prieteni în ţara sa de origine care investesc în fotbal, Marius Stan a profitat de ocazie şi a pus pe tapet situaţia dificilă în care se află fosta campioană a României, precizând că „fotbalul gălăţean are nevoie de o mână salvatoare”.
După aproximativ o oră petrecută la Primărie, ministrul plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România a avut o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Galaţi, după care diplomatul a vizitat oraşul de la Dunăre. „Este o deschidere firească şi normală, pe care am anunţat-o încă de la începutul mandatului nostru, spre orice potenţial investitor, spre orice consulat sau ambasadă. Este firesc să ne cunoaştem, să ne cunoască şi sper ca după această perioadă de cunoaştere să urmeze şi alte contacte, la nivel economic, cu noi, reprezentanţii autorităţilor locale, în vederea unor afaceri reciproc avantajoase. A venit să vadă potenţialul, să vadă ce producem, ce avem interesant pentru export, şi cred că Şantierul Naval poate fi un loc interesant, la fel ca şi ArcelorMittal, Elnav, Menarom şi nu numai”, a declarat Marius Stan.


Citit 2639 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 17:31

9 comentarii

 • postat de Gimy
  Duminică, 30 Martie 2014 21:55
  5.13.146.***
  @cici: Daca taceai filosof ramaneai. Populatia Egiptului e formata din 90% arabi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de crystal
  Duminică, 30 Martie 2014 14:46
  89.137.136.***
  nu cred ca egiptenii sau arabii din lumea musulmana sa investeasca in tunel de zeci milioane de euro la galati.
  Egiptul face milioane de dolari din turism dar e inca o tara saraca comparativ cu anumite lumi arabe .
  Egiptul a cheltuit milioane dolari si a cumparat foarte mari cantitati de grau din rusia si romania, au platit cam mult cheltuiala de transport pe grau si asta ii va face reticenti in investii fara un profit destul de consistent.
  Adevaratele lumi arabe bogate precum arabia saudita,dubai,qatar,..etc pot "arunca" cu bani in constructii, dovada faptul ca arabia saudita ,
  A REUSIT SA CONSTRUIASCA 10 CLADIRI MAI INALTE DE 200 METRI IN DOAR 2 ANI !!!!
  dar profitul e triplu dupa aceea din inchirieri sau servicii precum cel hotelier.
  Celebrul hotel Burj Al Arab ,simbolul Dubaiului ,construit doar pe o palma de pamant de 280 metri, invarte mai multi bani decat bugetul galatiului doar intr-o zi.
  Au locuri de munca multe si s-au dezvoltat asa de bine incat chiar si daca se termina petrolul tot o vor duce bine.
  La noi ce locuri de munca se creeaza ? vanzatori la supermarket..Altceva nou ? parcuri ptr maidanezi.
  Atat timp cat nu va fi un profit consistent dintr-un tunel construit intr-o zona saraca a europei arabii se vor scarpina dupa turban inainte sa pomeneasca de asa ceva.

  Marius Stan ,daca doresti investitii arabe solide cauta in dubai,arabia saudita,qatar,etc , macar incerci asa cum faci si cu egiptenii.
  0
  2
  Raportează
 • postat de cici
  Duminică, 30 Martie 2014 10:35
  79.116.107.***
  sa le zica cineva "ziaristilor" de la Viata Libera ca Egiptul e in Africa, nu prea is arabi =)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 20:05
  89.137.138.***
  De cand este Stanica joaca doar teatru. Dupa ce s-au plimbat pe banii nostri sa faca acest tunel , inca aburesc aceasta idee. O sa vedem concret ce va reusi, nu vreau sa fiu carcotas, dar nici nu vreau sa ma imbat ca asa va fi...
  0
  1
  Raportează
 • postat de suporter primar
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 19:10
  5.13.220.***
  astia dupa un sprit au incurcat terenurile. marusica cu fanionul egiptenilor da gol unui egiptean ce sub culorile fanionului roman se face ca nu-i atent. 1-0, dar nu se stie pina la sfirsit. cele mai multe blaturi in fotbal sinr 1/2 sau 2/1, cota gen 24.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Sa vedem
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 13:27
  5.13.237.***
  Vom vedea cat de iremediabil se va indragosti de Galati.
  0
  8
  Raportează
 • postat de friptu
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 11:45
  89.136.0.***
  De cand fac egiptenii tuneluri,poate piramide!!!Atentie ...tunuri s-au mai dat si de alti "mari investitori"cu degetul ridicat!!!
  1
  11
  Raportează
 • postat de GImy
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 11:39
  109.102.62.***
  Daca ii reuseste si asta lui Stan si aduce investitori care sa creeze locuri de munca, nu ma refer la Mall-uri aici, cred ca nici PSDeii si nici Ciumaceii nu mai au vreo sansa.
  Aici sta cheia unui viitor mandat, creearea de multe locuri de munca. Vikingii veniti din toata tara la Galati adusi de Ceausescu nu sunt impresionati nici de refacerea strazilor, nici de strangerea cainilor comunitari, nici de daramarea chioscurilor sau garajelor amplasate aiurea. In schimb daca au burta plina sunt sigur ca vor aprecia.
  5
  7
  Raportează
 • postat de GHEORGHE MARIA
  Sâmbătă, 29 Martie 2014 09:26
  89.137.222.***
  doresc ca acest oras ---orasul natal al neamului meu ---la a cincea generatie sa devina o cetate fluviala ---sper ca tot ce se va realiza aici sa ne reprezinte ---Dunarea --acest dar divin , sa poarte pe apele sale , nave romanesti ---cu tricolorul la catarg ---nave construite de navalisti galateni ---acesti oameni , stiu si pot si vor ----felicitari si succes in aceste demersuri , primarului si consilierilor locali care --doresc sa se realizeze aceste obiective daca ne vom respecta investitorii --daca vom stii sa fim parteneri de afaceri ---in sensul bun al cuvantului , vom realiza !!!!
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.