Arabii, interesaţi să dezvolte afaceri la Galaţi/ Proiectul tunelului pe sub Dunăre, prezentat unui oficial egiptean
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Arabii, interesaţi să dezvolte afaceri la Galaţi/ Proiectul tunelului pe sub Dunăre, prezentat unui oficial egiptean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentantului Ambasadei Egiptului a declarat că are prieteni care investesc în fotbal şi ar putea ajuta Oţelul


Proiectul primarului Marius Stan privind subtraversarea Dunării, oportunităţile de dezvoltare a unor afaceri la malul fluviului, precum şi facilităţile fiscale oferite de municipalitate investitorilor reprezintă doar câteva dintre temele ce au fost dezbătute, ieri, în cadrul întâlnirii dintre primarul Marius Stan, city managerul Aurel Vlaicu şi egipteanul Abd El Rahman A. Raouf, ministrul plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului la Bucureşti.

Oficialul a declarat că, până vineri, s-a mai aflat doar o singură dată în oraşul de la Mila 80, unde a petrecut câteva ore, însă vizita de ieri reprezintă primul pas pentru a pune bazele unei colaborări cu autorităţile şi mediul de afaceri gălăţean. „Sunt sigur că mă voi îndrăgosti iremediabil de Galaţi”, a spus oficialul egiptean. Diplomatul a vorbit despre interesul crescut al investitorilor din Egipt pentru importul de produse siderurgice necesare dezvoltării infrastructurii, produse alimentare, componente pentru industria navală, iar Marius Stan i-a oferit drept exemplu Şantierul Naval, combinatul ArcelorMittal, dar şi societăţi precum Elnav ori Menarom.

Pentru că diplomatul egiptean a abordat subiectul Oţelul, precizând că este un mare iubitor de fotbal şi că are prieteni în ţara sa de origine care investesc în fotbal, Marius Stan a profitat de ocazie şi a pus pe tapet situaţia dificilă în care se află fosta campioană a României, precizând că „fotbalul gălăţean are nevoie de o mână salvatoare”.

După aproximativ o oră petrecută la Primărie, ministrul plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România a avut o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Galaţi, după care diplomatul a vizitat oraşul de la Dunăre. „Este o deschidere firească şi normală, pe care am anunţat-o încă de la începutul mandatului nostru, spre orice potenţial investitor, spre orice consulat sau ambasadă. Este firesc să ne cunoaştem, să ne cunoască şi sper ca după această perioadă de cunoaştere să urmeze şi alte contacte, la nivel economic, cu noi, reprezentanţii autorităţilor locale, în vederea unor afaceri reciproc avantajoase. A venit să vadă potenţialul, să vadă ce producem, ce avem interesant pentru export, şi cred că Şantierul Naval poate fi un loc interesant, la fel ca şi ArcelorMittal, Elnav, Menarom şi nu numai”, a declarat Marius Stan.

Citit 2731 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.