Nicolae Bacalbaşa nu mai este preşedintele Consiliului Judeţului. Liderul PSD, Dan Nica, l-a forţat să demisioneze

Nicolae Bacalbaşa nu mai este preşedintele Consiliului Judeţului. Liderul PSD, Dan Nica, l-a forţat să demisioneze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Medicul anestezist a decis să candideze la preşedinţia României


Începând de ieri, dr. Nicolae Bacalbaşa nu mai este preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, atribuţiile lui fiind preluate de vicepreşedintele Cornel Hamza. Oficial, se spune că Bacalbaşa a demisionat de la şefia judeţului „din motive de sănătate şi de vârstă”, având în vedere că a împlinit 70 de ani. În realitate, Bacalbaşa a fost forţat de liderul PSD Galaţi, Dan Nica, să renunţe la funcţia de preşedinte. Cel mai probabil, alegerile pentru şefia judeţului vor avea loc pe 25 mai, odată cu europarlamentarele.

Scandal la Iveşti

Povestea demisiei lui Bacalbaşa a început în comuna Iveşti. Potrivit surselor noastre, o delegaţie PSD a sosit, la Iveşti, într-o acţiune de promovare a candidaturii lui Dan Nica pentru Parlamentul European. Sătenii au profitat de ocazie şi i-au reproşat activitatea preşedintelui Bacalbaşa. „N-a făcut nimic pentru judeţ! Toate drumurile sunt praf! Dacă eram maidanezi, poate-i păsa de noi”, s-au revoltat iveştenii. În vreme ce Nica se străduia să aplaneze conflictul, Bacalbaşa s-a răţoit la săteni, spunându-le că nu merită nimic, că el iubeşte mai mult câinii pentru că nu trădează niciodată. Furioşi, sătenii au început să scandeze „Jos, Bacalbaşa!”, până când senatorul Gheorghe Saghian i-a convins să se liniştească.

Nica, atacat de maidanezi

Nica şi Bacalbaşa au părăsit comuna cu maşini diferite, urmând să-şi dea întâlnire câteva ore mai târziu, la şedinţa de partid convocată ad-hoc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Nici bine nu a ajuns la şedinţă, că Dan Nica i-ar fi cerut lui Bacalbaşa să demisioneze din fruntea judeţului, ameninţând că, în caz contrar, va răspunde penal pentru maidanezii adăpostiţi şi hrăniţi ilegal la Grădina Zoologică. Speriat, Bacalbaşa a acceptat.

Surse din PSD spun că Nica era extrem de nervos din cauza unui incident care s-a petrecut înainte de şedinţă. Se pare că Nica ar fi fost atacat de maidanezii care îşi au sălaşul în Grădina Botanică şi că unul dintre ei chiar l-a muşcat de cracul pantalonului, rupând stofa.

O ţară sau un imperiu

Nicolae Bacalbaşa nu refuzat să comenteze motivele pentru care a demisionat. Ne-a declarat, însă, că este hotărât să candideze la preşedinţia României. „Dacă Suleyman a putut conduce un imperiu şi eu pot conduce o ţară! Sunt sigur că toţi iubitorii de câini mă vor vota! Câinii au nevoie de un preşedinte pentru liniştea lor”, ne-a declarat Bacalbaşa.

Astăzi este 1 aprilie, Ziua Mondială a Păcălelilor :)

Citit 7912 ori Ultima modificare Luni, 31 Martie 2014 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.