Noul subprefect este unul dintre „chiriaşii de lux” ai Consiliului Judeţului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Noul subprefect este unul dintre „chiriaşii de lux” ai Consiliului Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Daniel Răzvan Olaru se numără printre persoanele care s-au luptat în instanţă cu CJ pentru a cumpăra la preţuri derizorii apartamentele în care locuiau cu chirie


Noul subprefect de Galaţi, protejatul senatorului Eugen Durbacă, este, de curând, fericitul posesor al unuia dintre zecile de apartamente ale Consiliului Judeţului, care au fost disputate în instanţă de nume grele din justiţie, politică şi administraţie, pentru a fi cumpărate la preţ de deviz, mai exact cu sume cuprinse între 152 şi 1.600 de lei.

Apartamentul, care are trei camere şi este situat în blocul V3, de pe strada Tecuci, a fost închiriat de Daniel Răzvan Olaru în luna mai a anului 2006 (deci pe când avea doar 23 de ani), prin contractul de închiriere cu numărul 2067, în perioada în care Consiliul Judeţului era condus de către Eugen Durbacă, iar Daniel Răzvan Olaru era angajat al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul instituţiei, în funcţia de inspector.

După un lung şir de procese, începute în anul 2008 şi finalizate abia în 2014, în care zecile de chiriaşi de lux ai Consiliului Judeţului (mulţi „înarmaţi” şi cu carnete de partid) au cerut să intre în posesia apartamentelor instituţiei, anul acesta Curtea de Apel Iaşi a decis în mod definitiv şi irevocabil faptul că apartamentele trebuie să fie vândute de Consiliul Judeţului către judecătorii şi funcţionarii publici care le ocupau.

Subprefectul nu-şi aminteşte cât costă apartamentul său

Daniel Răzvan Olaru ne-a confirmat faptul că este unul dintre foştii chiriaşi ai Consiliului Judeţului, care au dat în judecată instituţia publică şi au cerut instanţei să oblige CJ să încheie contractele de vânzare-cumpărare. „Nu mă mai judec. Am câştigat. În primă fază, am mers în acţiune colectivă, după care am acţionat separat”, ne-a declarat subprefectul.

Surprinzător, atunci când l-am întrebat cât a costat apartamentul cu trei camere, Daniel Răzvan Olaru ne-a spus că nu îşi aminteşte: „Nu mai ştiu să vă spun acum cât a costat. Oricum, a costat mai mult decât în primă fază, pentru că s-a făcut o reevaluare cu indicele de inflaţie”.

Printre chiriaşii Consiliului Judeţului care şi-au dorit să cumpere apartamentele la preţuri derizorii şi s-au îndreptat în instanţă împotriva CJ se numără şi ex-subprefectul Iuliana Constantinescu, fosta colegă de partid a lui Daniel Răzvan Olaru, de asemenea fostă angajată a Direcţiei de Patrimoniu. Aceasta solicita un apartament situat în blocul B4, de pe strada N. Alexandrescu, pe care îl închiriase în luna octombrie a anului 2007, printr-un contract de închiriere cu numărul 5116.

Reamintim că, din 2002 până în 2007, zecile de reclamanţi au încheiat cu CJ Galaţi contracte de închiriere. În iulie 2003, printr-o hotărâre, aceste imobile au fost trecute din domeniul public în cel privat al judeţului Galaţi, prevăzându-se şi posibilitatea cumpărării lor. Chiriaşii s-au adresat CJ, solicitând să cumpere în baza Legii 85 din 1992, cerere care a primit răspuns nefavorabil, având în vedere că în actul normativ se ţinea cont de starea socială a doritorului. Aşa s-a ajuns în instanţă şi la prima decizie care a impus achiziţionarea la preţ de deviz.

Citit 3457 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.