Focarul de infecţie de pe Tecuci, în atenţia Gărzii de Mediu/ Primăria, obligată să cureţe terenul şi clădirea
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Focarul de infecţie de pe Tecuci, în atenţia Gărzii de Mediu/ Primăria, obligată să cureţe terenul şi clădirea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda de Mediu a impus municipalităţii să demareze acţiuni de salubrizare pe strada Tecuci, la nr. 101, acolo unde un teren al Primăriei şi un imobil au fost transformate în groapă de gunoi de către gălăţenii certaţi cu legea şi civilizaţia. Mărioara Gătej, prim-comisarul Gărzii de Mediu, ne-a declarat că, în urma articolului publicat de „Viaţa liberă”, instituţia pe care o conduce s-a autosesizat şi a impus Primăriei ca până pe 13 mai să cureţe mizeria din zonă. „Din păcate, este a treia sau a patra oară când se salubrizează acel loc în ultimul an, iar deşeurile sunt depozitate tocmai de către unii dintre cetăţenii care locuiesc în acea zonă”, ne-a declarat prim-comisarul Gărzii de Mediu Galaţi.

De ce proprietatea a rămas de izbelişte

Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a confirmat că, în zilele următoare, angajaţii Serviciului Public Ecosal vor acţiona pe strada Tecuci pentru a face curăţenie.

Reprezentantul municipalităţii ne-a explicat şi de ce imobilul a fost lăsat de izbelişte, de mai mulţi ani, ajungând să fie vandalizat în repetate rânduri. „Terenul şi casa sunt într-un litigiu, întrucât chiriaşul Primăriei a decedat în urmă cu patru ani. În aceste condiţii, trebuie să obţinem rezilierea contractului pe cale juridică, conform legii. Sperăm să se finalizeze cât mai repede”, ne-a declarat Emanuela Turcu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a spus că abia în momentul în care se va ajunge la rezilierea contractului, municipalitatea va putea să spună care va fi soarta terenului şi clădirii invadate sistematic de mizerie şi dejecţii.

Vă reamintim că imobilul, ale cărui uşi şi geamuri au fost furate, dar şi terenul şi spaţiul verde aferente sunt invadate de cantităţi impresionante de gunoaie, iar mirosul pestilenţial emanat de dejecţii şi mizeria cruntă le fac viaţa imposibilă gălăţenilor care locuiesc în apropiere. Oamenii ni s-au plâns, printre altele, că odată cu încălzirea vremii rar îşi permit luxul de a deschide geamurile caselor, întrucât în locul aerului curat care să le împrospăteze locuinţele au parte de mirosuri dintre cele mai dezgustătoare, care le provoacă greaţă, la propriu.

Citit 1442 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.