Femeie ATACATĂ şi MUŞCATĂ de maidanezi în Grădina Botanică. Dovada că autorităţile NU-ŞI FAC DATORIA

Femeie ATACATĂ şi MUŞCATĂ de maidanezi în Grădina Botanică. Dovada că autorităţile NU-ŞI FAC DATORIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra, în vârstă de 36 de ani, a fost transportată de urgenţă la spital de către fratele său


Ceea ce „Viaţa liberă” a semnalat în repetate rânduri cu privire la maidanezii din Grădina Botanică s-a confirmat: câinii fără stăpân, protejaţi de Nicolae Bacalbaşa şi Paraschiva Vintilă (consiliera sa), reprezintă un real pericol pentru vizitatorii şi angajaţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Cinci-şase câini extrem de agresivi, dintre cei prezenţi în Grădina Botanică, au făcut, sâmbătă, prima victimă umană.

De la cursul de ikebana a ajuns la spital

Elena Mocănaşu, în vârstă de 36 de ani, a trecut, în weekendul care tocmai s-a încheiat, prin adevărate clipe de groază în Grădina Botanică, după ce a fost atacată şi muşcată de mai mulţi maidanezi agresivi. Tânăra pleca de la cursul de iniţiere în ikebana, găzduit de instituţie în perioada martie-iulie, şi se îndrepta către ieşirea dinspre Ţiglina a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, când a fost înconjurată de patrupede, agresată şi muşcată de piciorul stâng.

"Pe aleea principală, în zona rondoului dinspre Ţiglina s-a întâmplat. Marele meu noroc a fost că am avut blugul destul de gros, căci altfel cred că îmi sfâşia piciorul, rămânea cu o bucată de carne în gură. Vă imaginaţi ce s-ar fi întâmplat dacă eram cu fetiţa mea, de doar doi ani şi jumătate? Eu nu mă prea tem de câini, sunt crescută la curte, dar tot am intrat în panică. Dacă în locul meu ar fi fost o fetiţă, o făceau praf. Nu este deloc normal ca într-un astfel de loc, în care te simţi relaxat şi în siguranţă, să ai parte de aşa ceva”, ne-a spus Elena Mocănaşu.

Tatăl Elenei Mocănaşu ne-a pus la dispoziţie documentele medicale care atestă muşcătura suferită de tânără

Tânăra a reuşit, în final, să scape din colţii patrupedelor şi l-a sunat pe fratele său, care a transportat-o iniţial la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după care a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde i s-a prescris şi un tratament pentru a se face bine. "Vreau să se înţeleagă faptul că eu nu am şi nu am avut niciodată nimic cu aceşti câini vagabonzi. Doi la sută din veniturile mele erau direcţionate, în fiecare an, către „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. M-am abţinut mereu în ceea ce priveşte controversata lege contra lor. Însă, între un câine şi fetiţa mea, de exemplu, sau oricine altcineva, nu pot alege câinele. Este o logică simplă. Probabil că a trebuit să ajung în acest punct, pentru a-mi fi clar, pentru a putea face o alegere. Am înţeles că domnul Bacalbaşa a mandatat un gardian special pentru a păzi câinii din Grădina Botanică, să nu dispară, să nu fie agresaţi... Întrebarea mea este: pe noi şi pe copiii noştri cine ne protejează de aceşti câini?!”, a spus Elena Mocănaşu.

Fişa medicală întocmită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi

Răspuns halucinant al consilierei lui Bacalbaşa: „Poate a visat”!

Paraschiva Vintilă, consiliera preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, ne-a oferit un răspuns de-a dreptul halucinant, atunci când i-am semnalat incidentul grav de sâmbătă: „Nu ştiam de lucrul acesta. Nu s-a raportat absolut nimic. Să vină cu dovezi, m-am săturat de vorbe. Să demonstreze cu acte de la medic, cu tot ce trebuie. Niciun gardian de la noi nu a spus nimic. Dacă se dovedeşte că aşa este, vom găsi o soluţie. Oricum, vom găsi. Totuşi, am dreptul să nu cred, poate a visat că a fost muşcată”.

Iată de unde a pornit scandalul: Consiliera preşedintelui Bacalbaşa a interzis Ecosal să ridice maidanezii din Grădina Botanică

Citit 4789 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.