Consiliera preşedintelui Bacalbaşa a interzis Ecosal să ridice maidanezii din Grădina Botanică
Foto: Foto: Corina Dobre

Consiliera preşedintelui Bacalbaşa a interzis Ecosal să ridice maidanezii din Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De teama câinilor fără stăpân, săptămâna trecută un gălăţean care a vizitat Grădina s-a urcat într-un copac şi a cerut ajutor la 112


În ciuda numeroaselor sesizări venite din partea vizitatorilor şi angajaţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSNG) cu privire la maidanezii care sălăşluiesc, de luni de zile, în Grădina Botanică, conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a interzis Ecosal să ridice câinii fără stăpân de la CMSNG. Joi, mai mulţi angajaţi ai Ecosal s-au deplasat la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii pentru a ridica patrupedele, însă agenţii care asigură paza le-au interzis acestora accesul în incinta CMSNG. „Noi am primit o solicitare să strângem câinii, însă agenţii de la pază au interzis ridicarea câinilor, unul dintre motive fiind acela că solicitarea nu mai este de actualitate”, ne-a declarat Vasile Taşcă, şef serviciu în cadrul Serviciului Public Ecosal.

Apel la 112 de frica maidanezilor

Interdicţia impusă angajaţilor Ecosal, la comanda lui Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, şi a consilierei acestuia, Paraschiva Vintilă, a venit la nici o săptămână după ce un gălăţean, aflat în vizită în Grădina Botanică, a fost nevoit să se caţere într-un copac de frica patrupedelor şi a sunat chiar şi la 112 pentru a semnala incidentul. În fapt acest lucru ne-a fost confirmat şi de către consiliera şefului CJ, în opinia căreia însă ceea ce s-a petrecut săptămâna trecută reprezintă doar „o înscenare”.

„Sunt doar înscenări. Cum poate un om speriat ca, după ce se urcă în copac, să mai facă şi poze? Căci asta s-a şi întâmplat. S-au făcut şi poze. Consultaţi un psiholog şi veţi afla cum reacţionează un om speriat. Dumneavoastră aţi mai putea face poze dacă vi s-ar întâmpla aşa ceva?”, ne-a spus consiliera preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, care a ţinut să combată şi răspunsul afirmativ. Incidentul de săptămâna trecută se adaugă altor câteva zeci de semnale venite din partea angajaţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii şi a vizitatorilor. Aşa cum vă informam în luna martie, pentru a nu risca să fie muşcaţi de maidanezi, muzeografii şi ceilalţi angajaţi foloseau petarde pentru a speria patrupedele, asigurându-se astfel că nu se vor apropia, fiind înregistrate şi atacuri ale câinilor fără stăpân asupra oamenilor.

Când vor dispărea câinii din Grădina Botanică?

Paraschiva Vintilă susţine că agenţii de pază au interzis accesul angajaţilor Ecosal întrucât Consiliul Judeţului a apelat la o altă societate care să se ocupe de sterilizarea, vaccinarea, tranchilizarea şi transportul maidanezilor în padocul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” şi nu al Ecosal. „Eu nu am văzut mai mult de trei căţei în Grădina Botanică. Eu am văzut fazani. Mulţi au dispărut după ce a fost înlocuit vechiul gard cu plasă. Dacă ar fi atât de mulţi câini, ar mai trăi fazani în Grădină? Lucrurile se vor rezolva civilizat, după Paşti. Nu am vrut să apelăm la o soluţie inumană. Ecosal nu are nici măcar medic veterinar. Nu vrem să îi condamnăm la moarte”, a spus Paraschiva Vintilă. Aceasta a afirmat că săptămâna viitoare câinii din Grădina Botanică vor fi transportaţi în padocul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

 În ceea ce priveşte solicitările transmise către Ecosal de Emil Strungă, fostul manager al Complexului Muzeal, pentru capturarea câinilor, Paraschiva Vintilă susţine că acestea nu mai sunt de actualitate, întrucât a părăsit instituţia, iar acum CMSNG are o altă conducere.

Conform informaţiilor noastre, consiliera preşedintelui CJ a făcut un adevărat scandal joi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Citit 22307 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.