Lege amendată în folosul oţelarilor

Lege amendată în folosul oţelarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parlamentarii gălăţeni, indiferent de culoare, semnează iniţiativa *

După discuţii purtate cu sindicatele şi alţi parteneri sociali, la iniţiativa  senatorului PNL Paul Ichim, alături de deputatul liberal Victor Paul Dobre, au fost atraşi toţi senatorii  gălăţeni, indiferent de culoarea lor politică, astfel încât a fost depus la Senat proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 53/2001, privind Codul Muncii. 

Este vorba despre prelungirea facilităţilor (o indemnizaţie de 75 la sută din salariul de bază) de care se bucură, potrivit legii respective, cei a căror muncă este întreruptă temporar precum şi angajatorii acestora, şi la cei care locrează în unităţi cu „foc continuu”, cum este şi cazul siderurgiştilor gălăţeni. Cu menţiunea că acum se propune plata indemnizaţiei şi pentru reducerea, nu numai pentru întreruperea, temporară, a activităţii.

„Nu trebuie să avem în vedere doar sectorul siderurgic şi amendarea legii nu-şi propune doar acest lucru, ci şi toată structura dezvoltată pe orizontală, structură ce vizează activitatea de aprovizionare, de pază sau de furnizare de orice alte servicii către combinatul siderurgic. Şi de aici mai departe către celelalte sectoare economice, implicit către serviciile bugetare, dependente de colectarea fondurilor provenite din contribuţia financiară a societăţilor comerciale la bugetul local”, a declarat senatorul Ichim.

Iniţiativa a fost semnată de parlamentarii gălăţeni Paul Ichim, senator PNL, Victor Dobre, deputat PNL, Gheorghe Saghian, senator PSD, Laurenţiu Chirvăsuţă, senator PSD, Marius Necula, senator PD-L.

Citit 1191 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.