Puţini tineri au călcat în secţiile de votare/ Vârstnicii votează încă de la primele ore ale dimineţii (FOTO)
Foto: Foto: Corina Dobre

Puţini tineri au călcat în secţiile de votare/ Vârstnicii votează încă de la primele ore ale dimineţii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici scrutinul dedicat Parlamentului European şi nici cel pentru alegerile parlamentare parţiale din cartierul Aviaţie nu i-au determinat pe tineri să se prezinte la urne. Atât în cabinele de vot din centrul oraşului, cât şi în zonele Parc CFR, Aviaţie şi Micro 19, au călcat, încă de la primele ore ale dimineţii, foarte mulţi pensionari şi persoane trecute de 50 de ani, în timp ce tinerii se tot lasă aşteptaţi. De altfel, acest lucru îngrijorător, vizibil cu ochiul liber, ne-a fost confirmat şi de către preşedinţii mai multor secţii de votare din zonele amintite.

Dezamăgiţi de clasa politică

În timp ce multe dintre secţiile de votare din oraş sunt aproape goale, parcurile din Galaţi, terasele, dar şi Faleza Dunării sunt frecventate de foarte mulţi tineri, care între a-şi exercita dreptul de a vota şi a ieşi la plimbare au ales cea de-a doua variantă.

Vasilica şi Alina, două tinere pe care le-am întâlnit pe Faleză, plimbându-se cu fetiţele lor, ne-au spus răspicat că nu au de gând să se prezinte la vot: „Sunt foarte dezamăgită de politicienii noştri. M-am săturat de promisiuni neonorate şi nu voi mai vota niciodată. Aşa am hotărât. Chiar nu merită deranjul. Nu ştiu dacă este cea mai bună decizie, dar ştiu că, de câte ori am votat, nu s-a schimbat nimic”, ne-a spus Vasilica, punct de vedere pe care, de altfel, ni l-a împărtăşit şi Alina, cea de-a doua tânără.

Rămâne de văzut dacă tinerii gălăţeni se vor mobiliza spre seară şi vor lua cu asalt secţiile de votare.

 

Citit 1959 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.