Cine sunt cei trei EUROPARLAMENTARI de Galaţi, ALEŞI din 20 de pretendenţi

Cine sunt cei trei EUROPARLAMENTARI de Galaţi, ALEŞI din 20 de pretendenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu mai puţin de 20 de gălăţeni s-au regăsit pe listele de candidaţi depuse de partide şi alianţe electorale la alegerile pentru Parlamentul European, doar trei dintre aceştia au câştigat un mandat. Iată cine sunt cei trei gălăţeni care vor face parte dintre cei 32 de parlamentari europeni care ne vor reprezenta în legislativul UE pentru următorii cinci ani. Precizăm că toţi trei au candidat pe lista Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC:

Liderul PSD Galaţi, Dan Nica, va renunţa la fotoliul de deputat în Parlamentul României, unde activează neîntrerupt din 1996 încoace şi unde a adunat patru mandate şi jumătate. Nica va înceta să mai fie deputatul Colegiului nr. 5 din zona Târgu-Bujor - Bereşti, pentru a fi eurodeputat. Nica, aflat pe locul patru pe lista Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, este de profesie inginer, are 54 de ani, a fost ministrul pentru Societatea Informaţională.

Maria Grapini este gălăţeancă doar prin locul naşterii, Bereşti. De pe locul cinci pe lista Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, politiciana PC va pleca la Parlamentul European. Maria Grapini are 60 de ani, este de profesie inginer textilist şi până în luna martie a acestui an a fost deputat în Parlamentul Românei. Politiciana a fost şi ministru delegat pentru IMM-uri.

Gălăţean prin locul naşterii este şi Cătălin Sorin Ivan. Social-democratul în vârstă de 36 de ani are profesia de economist şi până acum a fost deputat în Parlamentul European.

CITEŞTE ŞI Alegeri europarlamentare/ Gălăţeni în cursa pentru Europa

Citit 5168 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.