Aurel Nechita a CÂŞTIGAT al doilea PROCES cu Agenţia Naţională de Integritate

Aurel Nechita a CÂŞTIGAT al doilea PROCES cu Agenţia Naţională de Integritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Paradoxal, aceeaşi instanţă care l-a găsit incompatibil pe dr.Aurel Nechita, motiv pentru care acesta şi-a pierdut mandatul parlamentar, i-a dat acum câştig de cauză tot într-un proces de incompatibilitate


După ce şi-a pierdut toate funcţiile de conducere pe care le deţinea şi a rămas doar medic primar la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf.Ioan” din Galaţi şi profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, dr.Aurel Nechita a câştigat cel de-al doilea proces cu Agenţia Naţională de Integritate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Paradoxal, este aceeaşi instanţă de judecată care, în 2013, în primul proces cu ANI, a decis că politicianul este incompatibil, motiv pentru care Nechita şi-a pierdut mandatul parlamentar. Chiar dacă decizia instanţei supreme nu-i dă înapoi nici funcţia de decan şi nici pe cea de şef al clinicii de copii, Nechita este mulţumit că ea va constitui un precedent şi le va folosi celorlalţi decani şi rectori implicaţi în acest moment în procese privind incompatibilitatea din acelaşi motiv ca şi el – că deţineau funcţia de şef de clinică medicală.

Împotriva cui se întoarce

Pe 17 iunie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că funcţiile de decan şi şef de clinică nu sunt incompatibile şi a anulat raportul de evaluare întocmit în 2012 de Agenţia Naţională de Integritate, decizia fiind irevocabilă. Dr.Nechita ne-a declarat că decizia instanţei este corectă şi dreaptă, neechivocă, şi constituie o reparaţie tardivă a posturii în care a fost pus. În plus, spune medicul, le va fi de folos celorlalţi colegi, decani sau rectori, care au acum procese de incompatibilitate pentru că deţineau şi funcţia de şefi de clinici medicale. Dr.Nechita ne-a spus că va pleca într-o binemeritată vacanţă şi apoi se va sfătui cu avocaţii şi se va gândi serios cui va cere socoteală pentru acuzaţiile nefondate care i s-au adus. „Am fost umilit, călcat în picioare fără a avea vreo vină. Mă gândesc să dau în judecată pentru denunţ calomnios pe cel care m-a reclamat la ANI, măcar ca să-mi scot banii pe care i-am investit în avocaţi. Eu, Nechita, am o educaţie, nu mi-am permis niciodată să fac reclamaţii împotriva altora”, ne-a declarat medicul.

„Rămân în istoria justiţiei”

Dr.Aurel Nechita ne-a atras atenţia că acelaşi complet care i-a dat acum dreptate l-a găsit incompatibil în primul proces cu ANI, pe motiv că a exercitat în perioada 12 mai 2005 - 19 decembrie 2008 atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de decan. Cardiologul a câştigat atunci la Curtea de Apel Galaţi, dar a pierdut la Înalta Curte, decizia fiind dată „în 2013, pe o lege din 2010, aplicată unei situaţii din 2008”. „Voi rămâne în istoria Justiţiei ca singurul decan care a fost incompatibil cu funcţia de parlamentar. Observaţi faptul că ambele procese au fost legate de funcţia mea de decan al Facultăţii de Medicină, semn că pe cineva deranjează înfiinţarea acestei facultăţi la Galaţi”, ne-a spus dr. Nechita.

Citeşte şi: Mandatul deputatului Aurel Nechita a fost vacantat. Gălăţenii din Cartierul Aviaţiei, la vot în 45 de zile

  

Citit 2140 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.