Mandatul deputatului Aurel Nechita a fost vacantat. Gălăţenii din Cartierul Aviaţiei, la vot în 45 de zile

Mandatul deputatului Aurel Nechita a fost vacantat. Gălăţenii din Cartierul Aviaţiei, la vot în 45 de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, prin vot, vacantarea locurilor de deputaţi ale lui George Becali şi Aurel Nechita, care şi-au pierdut mandatele ca urmare a unor decizii ale ICCJ definitive şi irevocabile.

Vacantarea postului de deputat din circumscripţia 18 Galaţi al lui Aurel Nechita a avut 242 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 6 abţineri. Vacantarea postului de deputat din circumscripţia 42 Bucureşti al lui George Becali a înregistrat 247 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 2 abţineri.

Alegeri în termen de 45 de zile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent, că proiectele de hotărâre privind vacantarea locurilor de deputat ale lui George Becali şi Aurel Nechita trebuie votate de plenul Camerei.

"Se vor vota proiectele de hotârâre de vacantare a postutilor de deputat ale lui Becali şi Nechita. Vacantarea posturilor şi publicarea în Monitorul Oficial se poate face doar printr-un vot al plenului", a explicat Zgonea.

El a spus că pentru pierderea mandatului ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti nu trebuie un vot, în schimb pentru vacantarea posturilor este necesar.

"Pierderea mandatului este una şi vacantarea este alta. Vacantarea se face prin vot", a mai arătat Zgonea.

El a mai spus că proiectul de hotărâre de vacantare este obligaţia Parlamentului către Guvern pentru a îndeplini procedura legală de a organiza alegeri parţiale în termen de 45 de zile de la vacantare. Astfel, gălăţenii din Colegiul 9 (Cartierul Aviaţiei - Aurel Vlaicu, Micro 13 B, Micro 14, 38, 39 A, B şi C şi Micro 40) se vor prezenta din nou la urne.

În şedinţele precedente, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de pierderea mandatelor lui George Becali şi Aurel Nechita. Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Nechita a fost declarat incompatibil.

Citit 2349 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.