Fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco va CONTESTA decizia ANI

Fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco va CONTESTA decizia ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat–liberalul Nicuşor Ciumacenco a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la sediul partidului, că va contesta decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căreia a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, pe vremea cât a fost viceprimar.

Reamintim că, pe 23 iunie, pe site-ul ANI, a apărut un comunicat de presă potrivit căruia, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, Nicuşor Ciumacenco a votat favorabil două hotărâri ale Consiliului Local Galaţi, prin care s-au alocat cu titlu de cotizaţie bani pentru Fundaţia „Andreiana Juventus”, al cărei preşedinte urma să devină şi a aprobat, la 1 iunie 2010, contribuţia Consiliului Local ca membru fondator al Fundaţiei.

Nicuşor Ciumacenco a venit în conferinţa de presă cu actul constitutiv al Fundaţiei, unde sunt înşiraţi toţi membrii fondatori, ca argument că, în momentul aprobării hotărârilor, nu era nici membru şi nici nu avea vreo calitate în cadrul acesteia şi nu avea cum să fie în conflict de interese.

„Am devenit membru şi preşedinte al fundaţiei în data de 12 august 2010, fapt înregistrat de instanţa judecătorească pe data de 8 septembrie 2010(…). În caz că, în mod greşit, se consideră, totuşi, că nu aveam dreptul să votez deoarece Consiliul Local este membru fondator, ar însemna că toţi foştii consilieri locali din 2010 ar trebui declaraţi incompatibili (majoritatea ocupă în continuare şi în acest moment aceeaşi funcţie). Ipoteza este însă total falsă, deoarece Consiliul Local (ca persoană juridică şi membru fondator) nu poate fi totuna cu consilierul local”, a declarat democrat-liberalul.

De asemenea, Ciumacenco neagă că ar fi fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi spune că ar fi aflat despre aceasta din presă.

CITEŞTE ŞI: Fostul viceprimar Ciumacenco, acuzat de conflict de interese

Citit 953 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.