Se scumpeşte apa

Se scumpeşte apa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tarifele Societăţii Apă Canal SA Galaţi pentru serviciile prestate se vor majora, începând cu 1 iulie 2014, de la 3,46 lei/mc la 3,52 lei/mc (0,00352 lei/l), fără TVA, pentru alimentarea cu apă şi de la 1,75 lei/mc la 2,04 lei/mc (0,00204 lei/l) fără TVA, pentru serviciul de canalizare-epurare. Practic, pentru populaţie, este o creștere de 7 bani/mc la apă potabilă și 36 de bani/mc la canalizare-epurare de la ultima ajustare a tarifelor, din 1 iulie 2013.

Începand cu 1 Iulie 2014, Operatorul Regional Apă Canal SA practică preturi şi tarife unice în toată aria de operare, atât la serviciile de alimentare cu apă, cât şi la cele de canalizare, după ce în perioada octombrie 2010-iunie 2014 a avut tarife diferenţiate pentru Municipiul Galaţi şi Unităţile Administrativ Teritoriale care i-au delegat serviciul. Tarifele au fost avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Serviciul Regional Apă Galaţi”.

Ajustarea tarifelor este în conformitate cu Strategia de tarifare din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare încheiat în 23 septembrie 2010. Actuala majorare de tarife este ultima din cadrul Strategiei tarifare menţionate.

Citit 1785 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 17:45

7 comentarii

 • postat de Dany
  Miercuri, 02 Iulie 2014 11:08
  5.13.130.***
  Pai,o scumpeste ,ca oricum avem cea mai scumpa apa din tara,inconjurati de doua rauri si-un fluviu.Sbage debit de apa in oras nu ca-s smecheri..!!IN zona in care locuiesc nici macar 1 atm.nu am la robinet ,i-am tot sunat nu vor sa faca nimic,am sa fac si la opc sesizare ,de cate ori e nevoie ,ca nu se mai poate...!! Sunt constient ca singur e mai greu da' nu ma las ,ca din banii mei se lefaie ,jegurile..!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasilica
  Miercuri, 02 Iulie 2014 09:01
  5.13.141.***
  Astept cu nerabdare momentul (care pare sa nu fie prea departe) in care apa de la Apa Canal va la fel de scumpa ca apa plata. Ce vreti, Dunarea e departe, tratamentele-s multe si mai ales romanul e prost si tace si accepta orice. De fapt nu tace, scrie pe net, in loc sa iasa in strada sa tipe ingura mare. Ma includ si pe mine aici, desigur. Si ajung din nou la concluzia ca fiecare popor are conducatorii pe care-i merita si ca somnul natiunii naste monstri.
  0
  1
  Raportează
 • postat de bula
  Miercuri, 02 Iulie 2014 06:39
  5.13.210.***
  incompetenta trebuie platita scump
  1
  6
  Raportează
 • postat de edy
  Marți, 01 Iulie 2014 15:35
  5.13.227.***
  De aia trebuie concurenta peste tot unde exista monopol,dar unii nu inteleg treaba asta .
  1
  16
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 01 Iulie 2014 10:55
  5.13.209.***
  Din scumpire in scumpire ,pe acelasi traseu deschis de Apaterm ,populatia nu va mai putea achita facturile si Apa Canal impreuna cu avortonul sau , recent infiintata Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară , vor intra in faliment. Scumpirea in Galati este o subventionare pe banii galatenilor a apei in localitatile rurale din ADI ,tot un fel de pomana electorala facuta , in localitatile rurale apa si canalizarea sunt ,cum este si normal ,mai scumpe decat in Galati . Sfantul monopol comunist ,sustinut de ANRSC-ul anti populatie ,din subordinea guvernului ,da inca o lovitura celor care le platesc salariile grase ,pana cand ?
  0
  15
  Raportează
 • postat de Suntem unici în UE prin folosirea apei potabile la WC-uri și chiar la hidranți sau la mașinile pompierilor. Se poate trage apă industrială pe conductele de apă caldă la WC-uri, dacă Apaterm este în faliment și Electrocentrale în insolvență.
  Marți, 01 Iulie 2014 10:29
  92.86.46.***
  Dacă tot ApaTerm este în faliment și Electrocentrale în insolvență, nu ar fi mai bine să folosim țevile de la apă caldă cu apă industrială pentru ''a trage'' apa la WC-uri? Apa industrială este mult mai ieftină și așa dacă o băgăm la bazinul WC-urilor ar fi mai rentabil și mai economic....oricum, apa caldă nu o mai folosim fiind foarte scumpă, deci pe țevile de apă caldă introducem apă industrială, netratată și logic, mai ieftină, apă industrială ce o putem folosi după folosirea toaletei. Suntem unici în UE prin folosirea apei potabile la hidranți pentru stingerea incendiilor sau folosind apă potabilă la toaletă, la WC-uri. Până și mașinile pompierilor folosesc la stingerea incendiilor apă potabilă în loc de apă industrială.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Marți, 01 Iulie 2014 09:28
  5.13.220.***
  Se scumpeste si apa la cisterna? Ca vad ca guvernantii actuali ne fac numai surprize,surprize...Ba o taxa pe stalp'ba un gaz mai scump, motorina au rezolvat-o din timp. Toate tarile din Balcani au ripostat in strada la fiecare masura nepopulara luata de guvern, numa romanii isi accepta soarta dupa chipul si asemanarea ciobanului din Miorita. Nici sindicatele nu riposteaza, semn clar ca sunt subordonate politic si cum altfel din moment ce toti liderii ajung ministri in guvernele PSD.Se apropie campania electorala, Ponta vrea presedinte, si e musai sa fie fonduri la Guvern sa fie sifonate in campania electorala. Bravo voua, pesedisti, ca v-ati gasit prostii pe care sa-i pacaliti!
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.