Jucăm după cum ne cântă alţii/ Cine-a câştigat banii de distracţie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Jucăm după cum ne cântă alţii/ Cine-a câştigat banii de distracţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grosul banilor din distracţie, peste 182.000 de euro, au fost câştigaţi de SC Fun Time Production SRL din Bucureşti. Firma şi-a adjudecat contractul la o licitaţie deschisă, pe baza unui caiet de sarcini exclusivist, ca să nu spunem dedicat. Diferenţa dintre suma licitată de Primărie şi cea cu care s-a adjudecat contractul a fost de doar 600 de lei!

Spectacolele de Ziua Irlandei, 1 Mai şi 1 Iunie, în valoare de cel puţin 36.000 de euro, au fost evenimente marca ProFM LiderFM, care şi-a implicat propriile vedete în realizarea spectacolelor, dar, cu siguranţă, nu a ieşit în pierdere.

Banii europeni din „Festivalul Scrumbiei” au fost împărţiţi de Primărie fără licitaţie. SC Solutions GC SRL a primit contractul pentru servicii de asistenţă în managementul proiectului, în valoare de 18.000 de lei plus TVA, iar SC Paf Media SRL - un contract pentru "Materiale de informare şi publicitate aferente proiectului", cu o valoare financiară de 13.000 de lei plus TVA. Interesant este că firmele „cadorisite” sunt de ani buni într-o situaţie economică de avarie, iar banii de la Primărie au constituit o adevărată gură de oxigen! Dacă până aici atribuirea a fost făcută prin cumpărare directă, pentru serviciile de organizare evenimente cu profil pescăresc, în valoare de 276.450 de lei plus TVA, Primăria a trimis invitaţii de participare către doi ofertanţi, SC Concept Events SRL Galaţi şi SC Dunărea SA Galaţi. Întrucât oferta cu preţul cel mai scăzut a fost prezentată de SC Dunărea SA Galaţi, Primăria a ales-o.

Gălăţenii n-au "talente" de organizatori de concerte

Aşa s-ar spune din moment ce toate evenimentele de anvergură de care am avut parte au fost organizate de firme din alte localităţi.

Astfel, în 2012, două SRL-uri, Publi Store din Cluj şi Vision Improve din Braşov au avut de câştigat de pe urma organizării Serbărilor Galaţiului, primăria păstrând secretă valoarea contractelor încheiate cu acestea şi modalitatea de achiziţie.

În 2013, Primăria a încheiat un parteneriat tot cu SC Vision Improve SRL din Braşov, pentru organizarea Serbărilor Galaţiului.

În 2014, a venit rândul firmei Fun Time Production din Bucureşti să câştige 182.000 de euro din organizarea Festivalului "Dunărea noastră".

Citeşte şi: Cum şi cui a împărţit Primăria banii de la Festivalul Scrumbiei

Citit 1343 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.